Ga naar inhoud

Connexie

Members
  • Aantal items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Connexie

  1. Als het geen zekering is en de comfortmodule is ook uitgesloten, kan het zijn dat er een relais of centrale inschakeling blijft kleven. Heb ik ook eens gehad met een combinatie van (niet gelijk identieke) functies. Was toen een combinatie van stoelverwarming, achterruitewisser en nog wat dingetjes. Je zoekt je een ongeluk (in mijn geval dure garage-uren) en dan blijkt het wat simpels te zijn. Een blokschema zou handig zijn, maar dat heb ik niet voor je. viewtopic.php?f=189&t=43823
  2. En hierbij wat plaatjes van de Kenwood DNX521DAB in mijn huidige VAG-product: Skoda Superb Combi: De interface tussen Kenwood en auto t.b.v. PDC en airco / stoelverwrming is niet de standaard versie van Kenwood. Hiervoor is een versie gebruikt van http://www.connects2.co.uk Nog even een manco, die ik zelf vrij lastig vind in het dagelijks gebruik: contacten van de telefoon worden netjes gesynchroniseerd, maar als je dan gebeld wordt zie je alleen het nummer van de beller en niet de naam. Hiervoor heb je dan het scherm van je telefoon nodig. Daar heb ik dus maar een houdertje voor gekocht.
  3. Op zich doet de Kenwood het vrij aardig bij mij. Houd er echter wel rekening mee dat de dekking qua DAB vrij matig is in Groningen. De ontvanger blijft dan van gewoon FM terug springen naar DAB, terwijl DAB steeds wegvalt.... Heb nog niet kunnen ontdekken hoe je in die gevallen DAB kunt "uitzetten".
  4. Uit de oude doos (2001), destijds foto gemaakt ten behoeve van de tuftufclub: VW Passat sedan 85kW TDI PD ergens in Duitsland. Mijn vrouw zag de humor van deze actie niet echt in...
  5. @Guyke: Al vorderingen gemaakt met de inbouw van de DNX521? Verwacht er morgen zelf ook een in mijn nieuwe leaseauto (Skoda Superb) en verneem dat niet alle stuurwielbedieningen zouden werken (links wel (volume, mute, etc), maar de rechterzijde niet (telefoon?)). Tevens werkt de maxidot iig niet voor de navigatie instructies, omdat VAG niet alle interface details vrijgeeft? Radiostations schijnen wel weergegeven te worden. Vreemd dat niet alles lekker werkt, als het wel gepromoot wordt als een VAG-accessoire. Natuurlijk interessant om te weten of daar een work-around voor mogelijk gaat zijn.
  6. Had gekund, echter is dat nog steeds een dikke 60 km van mijn twentse stulpje. Als je dan even wat minder mobiel bent door een falende PD, raak je vrij snel out of options. Voorlopig probeer ik alleen aan te geven dat er mogelijkheden zijn, die wellicht niet volledig naar de maatstaven van VW NL zijn. Op zich heb ik het niet zo op witte platen, al dan niet op een VW. Als ze echter over (veel prive) geld gaan mee praten, krijg je toch wat voortschrijdend inzicht.
  7. Zie mijn posting van 23-12. Niet meer, niet minder. ANWB sleept alleen in NL. Afgesleept naar vaste onderhoudsadres, ontving na een paar uur een offerte van dik 1800 Euro. Aangegeven dat coulance regelingen op verstuivers bekend waren, werd echter aangegeven dat PON dat al afgewezen had. Daarna dus nogmaals twee maal per telefoon contact met garage, aangegeven dat ik graag een afschrift van de NL-regeling wens te ontvangen als men van mening is te willen afwijzen op km-stand. Voor een verhaaltrajectje is dat een handig uitgangspunt om toch eens met rechtsbijstand te kunnen gaan praten. Daarna is men (zgn. VAG vakgarage, geen formele dealer) vanuit NL met een D-dealer gaan praten, is auto getransporteerd, in D aangemeld voor coulance en is er uiteindelijk alsnog volledige coulance gegeven. Ging dus van afwijzing -> naar 1 vergoed -> uiteindelijk dus toch de volle mep onder coulance geschoven. Kostte dus alleen wat doorzeuren en een creatieve houding van mijn NL-vakgarage. Meer kan ik er als hulp voor anderen niet van maken, meer heb ik er niet aan hoeven doen. En ben daar uitermate gelukkig over. Als de overheid een dergelijke stunt uithaalt qua spelregelflexibiliteit kun je als burger onder WOB inzage vragen. Wellicht is er een forum-lid die voor PON met z'n flexibiliteit qua coulance een weg weet om de regels eens op papier te krijgen? De D en UK dealerinstructie is snel te vinden op het vwforum.nl. De NL-versie wordt angstvallig "binnenshuis" gehouden.
  8. Enschede - Glanerbrug - Gronau is maar een klein stukje. Als de auto daar aangemeld wordt voor coulance op typische VW-problemen, kun je wel eens een serieus mazzeltje oplopen. Waarschijnlijk heeft mijn Passat via Nordhorn wat hulp gehad, maar dat zou geen verschil hoeven maken met Gronau. Dat dealers wellicht alleen eigen belang dienen wordt wel vaker beweerd, je staat er echter wel zelf bij. Ook bij mij was het eerst nul, toen eentje, daarna de hele bups vergoed. Heb "rechtsbijstand" als mogelijk alternatief maar 1 keertje gemompeld aan de telefoon.... Overdenking: zou een coulance regeling ook op te vragen zijn onder WOB?
  9. De wintermodus: originele velgen met winterbanden getooid. Nu nog een beetje winterweer, we zijn voorbereid.
  10. Ai dat doet inderdaad pijn, volgens mij had je bij de dealer wel coulance kunnen krijgen. Na wat speurwerk heb ik de VAG-specialist verblijd met een e-mail: Deutsche en UK coulance regeling erbij (afkomstig van collega's vwforum.nl), hint richting rechtsbijstand en verzocht nogmaals te overwegen creatief te zijn tijdens het oplossen van mijn probleempje. Uiteindelijk heeft de auto een nachtje over de grens geslapen en kreeg ik vrijdag bericht dat VW Deutschland voor Kerstman gaat spelen. VerstuiverS (--> 4 stuks!) en kabelboom vervangen onder volledige coulance. Uiteindelijk alleen wat Nederlandse kosten betaald en dus voor een prikkie weer mobiel. Dik 1500 Euro verdiend met twee telefoontjes, uurtje googlen en een e-mail. Da's een lekker rendement! Op naar de feestdagen. Merry Christmas 2U all.
  11. Vandaag stilgevallen en afgesleept door ANWB. Verstuiver kaduuk. Morgen auto weer terug met 4 nieuwe erin. Coulance afgewezen op km-stand. Dus het beste deel van een maandsalaris kwijt. BMR, bouwjaar 9-2007. Km-stand 230.000. Heb bij VAG-specialist (dus geen dealer) gevraagd om een afschrift van de regeling waarop ze de coulance afwijzen. Wordt opgevraagd, maar verwacht persoonlijk niet dat ze hem ontvangen. Met factuur in de hand maar eens bezien of rechtsbijstand wat oplevert.
  12. Dit zijn mijn 17" rims, zonder verlaging:
  13. Ook weer opgelost. Defect relais. Kosten relais €7,50, 3 uur zoeken..... Grote voordeel: auto weer netjes gewassen retour ontvangen . Voor de volgende keer: relais 460 (vermeld op relais, niet op schema gezien) schakelt de bovenstaand opgesomde accessoires.
  14. Nee, geen modificaties gedaan. Wel is de auto medio januari voor de grote beurt geweest en zijn geen storingen in het systeem gevonden (specifiek nagevraagd). Daarna met veel trots begonnen aan het tweede jaar genieten. De problemen zijn ontstaan, al dan niet toevallig, in de vorstperiode. Als gemeld geeft VAG-COM een melding over een suiting bij de ruitensproeierpomp. Dinsdag a.s. gaat men zoeken, maar een goed idee is zeker welkom. Stel dat de pomp bevroren zou zijn (kan natuurlijk, hoewel er wel anti-bevries op het sproeiermiddel vemeld stond...): kan deze "sluiting" invloed hebben op de overige accessoires (stoelverwarming / 12V-aansluitingen)? Doet mij vermoeden dat er ergens een samenloop van voorwaarden is, die functioneren blokkeert. Goede ideeën blijven welkom.
  15. Heren, Het uitlezen is dus gebeurd vandaag en laat alleen een zgn kortsluiting op de ruitensproeierpomp zien. Kan natuurlijk een zoekrichting zijn, maar lost zonder aanvullende kennis nog niet de overige problemen op. Ze zijn aan elkaar gekoppeld, maar waar? Wat ik dus zoek is de verklaring van de in de praktijk aangetoonde (cq aannemelijke) doch door VAG-specialst niet te verklaren link naar de stoelverwarming en de 12V-plug voor en achter. Ideeën?
  16. Hallo Technici, Na een jaar heel tevreden van mijn Passat genoten te hebben, ben ik nu even wat minder blij. Deze week heb ik een nieuwe accu geplaatst, aangezien na een dagje stilstand de brompot wel erg slecht op gang wou komen. Nu is dat niet direct een reden voor een nieuwe accu, echter speelt er al en dikke week wat meer. Volgende minder urgente zaken fungeren even niet meer: ruitensproeiers voor en achter (lastig met dit weer), achterwisser (niet vastgevroren), stoelverwarming ( ), sigaretteaanstekers voor en achter (wel een verlichte ring, geen 12 volt). Dit weekeinde de zekeringen al nagelopen, maar daar lag het niet aan. Na een aantal dagen ongemak, ging zaterdagmiddag bij het achteruitrijden de achtwisser ineens weer aan de gang. Ook de spoeiers deden het en de billen werden weer verwend. Zondag was het echter weer mis. Alles was weer dood als een pier. Vanmorgen een lokale garage laten kijken, er zat wel een storing in het systeem van een "kortsluiting" bij de ruitensproeierpomp. Een oplossing is echter nog niet gevonden. Als de zaken echter samen gaan en samen komen, zou er ook een verband te verwachten moeten zijn. Dit is nog niet gevonden. Mijn technische kennis doet vermoeden dat de Passat ergens een rem op minder urgente verbruikers heeft gezet wegens de lage boordspanning, de nieuwe accu heeft het echter niet verholpen. Volgende gedachte zou dan een groepsbelang (overkoepelend relais o.i.d. schakelt een groep verbruikers af ter bescherming mobiliteit) kunnen zijn, echter heb ik geen schema's om gericht te kunnen zoeken. Mijn vraag laat zich raden: wie heeft er enig idee waar het euvel vandaan komt en eventueel een onderbouwing voor een gerichte zoektocht?
  17. Veel moeilijker dan in omgekeerde volgorde volgens in inbouw instructie te werk gaan is het inderdaad niet. Er zit een stekkerverbinding direkt achterin de armsteun. Deze losnemen is een klein kunstje. Daarna laat zich de module eenvoudig uitbouwen. De Carcomm houder heeft inmiddels een plekje, met 12V via de aansluiting achterin de armsteun. Nu nog een nieuw connectortje kopen om de 12V-aansluiting van de nieuwe houder definitief te maken.
  18. Wat wil ze dan een 12 in een dozijn zwarte.. niet dat het niet mooi is,maar een zilver-grijze of blauwe zie je wel een stuk minder. Inderdaad, 'n zwarte..... viewtopic.php?f=104&t=38713
  19. Bij Huiskes Kokkeler in Hengelo staan twee blauwe met zwarte dakrails. Ben er wezen kijken, maar mijn vrouw vond de kleur niet acceptabel.
  20. http://www.autowereld.nl/volkswagen/pas ... tails.html
  21. Hallo, Om mijn HTC HD te voerzien van oplading, is het de bedoeling om de aanwezige Nokia-houder (Premium BT) uit de middenarmsteun te verwijderen en hiervoor in de plaats een Carcomm-houder te plaatsen (is al gearriveerd). Het losnemen van de inbouwplaat is gelukt, echter de bekabeling is niet los te nemen van deze plaat. Dit betekent dus een zoektocht om e.e.a. op te lossen. Om de zoektocht te bekorten, hierbij de vragen aan de experts cq ervaren hobbyisten: Waarheen gaat deze bekabeling? Naar de BT-module onder de rechter voorstoel, of toch niet? Is deze bekabeling redelijk simpel uit te nemen, of moet er veel meer gebeuren? Het losnemen van de achterzijde van de armsteun is al gevonden qua handleiding. Ik heb een klein beetje hoop dat ik dan een connector aan ga treffen die simpel los te nemen is en met een contra te voorzien is van 12V. Als ik echter de diverse discussies over electronica lees, krijg ik het gevoel dat het wel eens lastiger kan zijn. Gaat er bijvoorbeeld een foutmelding ontstaan en moet er geprogrammeerd gaan worden? Het betreft een VW Passat uit 05-2007. Advies is welkom!
  22. Hallo, Is er een goed adres in de regio Twente of Drente voor de benodigde updates? Om nu naar Breda of Belgie te rijden voor een update is lekker om de diesel op temperatuur te krijgen, maar speciaal voor een update moet dat toch beter kunnen..... Uiteraard is een PB welkom voor de benodigde software. Alvast bedankt voor het advies.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden