Ga naar inhoud

Sapstengel

Members
  • Aantal items

    62
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sapstengel

  1. Conclusie van de garage: vocht in het slot van de bijrijdersdeur blijkt het euvel te kunnen veroorzaken. Schoon en droog gemaakt en gesealed(?). Uurtje werk. Geeft me niet echt een lekker gevoel, mocht je ooit te water gaan....
  2. Ik ben een groot voorstander van no cure, no pay. Mijn garagehouder heeft gelukkig dezelfde opvatting. Van mij mogen ze zweten tot ze een ons wegen.
  3. @VDub: Doe mij dan maar een 18-jarige schone... @Ronald: ben wel blij dat de motor standaard blijft lopen. Wanneer je in Duitsland het verwijderen van v-Max wil controleren en de batterij van je zender is leeg, dan heb ik liever niet dat de motor - en daarmee de stuurbekrachtiging, rembekrachtiger en overige systemen - uitvalt. @vwgtig60: In dat geval zou de reservesleutel toch uitkomst moeten bieden? Hij reageerde namelijk nergens meer op. alleen met de "verborgen" sleutel in de zender kon de deur geopend worden. Vandaag staat ie bij de garage. Ben benieuwd naar de oorzaak, omdat de vagcom geen fout geregistreerd heeft.
  4. Ben erg benieuwd of meer mensen problemen hebben met het keyless entry (Kessy) systeem van Volkswagen. Vanmiddag reed m'n vrouw in de passat naar mijn ouders. Daar wilde ze iets afgeven, dus stapt uit terwijl de motor nog liep, de sleutel in haar tas zat, haar tas op de bijrijders stoel en kind achterin. Op het moment van dichtslaan rijdersportier zei Passat -klik-. Alle deuren op slot en kind in de auto. Nu hebben we het geluk dat mijn ouders op fietsafstand van ons huis wonen en mijn zoontje de humor wel inziet van dergelijke situaties. Dus de reservesleutel met de fiets ophalen, terwijl mijn moeder kiekeboe speelde, bood uitkomst. Minder prettige omstandigheden zijn ook zonder al te veel fantasie voor te stellen. Hebben meer mensen hier ervaring mee? En zo ja, is de oorzaak/oplossing bekend?
  5. Zoals gemeld mocht de passat van mij afgelopen woensdag voor behandeling naar JD. Afgesproken rond een uur of 8 en na een lekker bakje koffie eerst de Audi even op de rollers gezet. Na een hilarische (althans sommigen vonden het humor hebben) eerste en laatste run maar snel de Audi verwisseld voor de Passat. De eerste runs vertoonden niet zo'n mooie kromme, maar na een aantal aanpassingen viel het resultaat zeker niet tegen: Ik heb nog niet de tijd genomen om de Passat eens flink op de staart te trappen, maar het viel me wel op dat de motor een stuk "rustiger"/stiller/soepeler loopt. Eigenlijk wil ook eerst de tank leegrijden en 98 tanken, voordat ik mijn favoriete stukje ga rijden. Je merkt al snel dat de mannen van JD het werk leuk vinden. Ze spreken er met veel passie over en dat heeft er ook voor gezorgd dat het voor mij een leuke (en leerzame!) avondbesteding was. Zelfs rond 23:00 uur hadden ze nog engelengeduld. chapeau! Volledigheidshalve de run van de Audi:
  6. Lol, vroeg me al af hoeveel bar die "compressor" af zou geven... Ben net als jij ook benieuwd! De 20e mag de mijne laten zien hoeveel puf hij nog heeft. Zal het in dit zelfde topic posten...
  7. Met een compressor kom je een aardig eind...gewoon druk opvoeren met een kleinere poellie. De bottleneck zullen dan de injectoren zijn...
  8. Lol, je blaast gewoon een rs5 de snot voor ogen. Hoe bevalt je het geluid? en uiteraard: PICS!!!
  9. Anders ik wel! De 20e wordt de mijne onder handen genomen. Ben benieuwd of mijn hogere kilometerstand nog van invloed is op het eindresultaat...
  10. Offtopic: Je vergeet nog de donker chromen grill en sierlijsten. Ontopic: Dynaudio heeft mij de eerste uren ook niet kunnen bekoren. Hoewel ik geen techno draai ben ik toch een aantal uurtjes bezig geweest met de instellingen. Vooral wanneer het volume omhoog gaat merk je dat dit setje sterk is op hoge- en middentoon. Uiteraard is de bass ook aanwezig, maar die heeft duidelijk niet de prioriteit gekregen van de ontwerpers. Nu ik de instelling op mijn smaak heb afgestemd moet ik zeggen dat ik wel onder de indruk van dit setje ben. Het brengt echt loepzuiver geluid ten gehore op elk volume. Vergelijking met Audi/Bose lijkt mij offtopic, omdat de akoestiek van die auto(of elke andere) niet valt te vergelijken met de Passat.
  11. Voor de tuning van 3.2 motoren heb ik een tijd geleden contact gehad met onze duitse vrienden van ABT. Zelfs deze commerciele club geeft aan geen brood te zien in het tunen van deze motoren.
  12. FYI, mijn werkende combi: - Verbatim DL+RW voor de kaart - Aldi CD-roms voor unlock en update - Alle drie gebrand op 4x met NEC 4550 succes!
  13. DVD is voor de v7 kaart. De unlock en update idd op een cd-tje branden.
  14. FF op "SchoenesMFD" zoeken op usenet Met dank aan El Rey uiteraard!
  15. Klopt, is idd een beveiliging. Bij een audi gaat ie niet verder dan 2500 toeren als de motor nog koud is.
  16. Dit systeem is voor een 3c toch grootendeels hetzelfde als voor een 3b(g)? Het zou dan om een 3c gaan overigens. @vdub: als je vader daar geen bezwaar tegen heeft, zou ik graag zijn exemplaar aanschouwen.
  17. Is er ook iemand in twente die dit apparaat heeft aangeschaft en mij een blik hierop gunt?
  18. Zou je uit de doeken kunnen doen hoe ik een dergelijke unlock kan uitvoeren? Weet niet in hoeverre het legaal is om hier te vragen; corrigeer me gerust.
  19. Ik kan je inmiddels melden dat een enkele donker chromen sierlijst (bestuurdersdeur onderkant raam) een nieuwprijs heeft van 196,- euro...ik kan me voorstellen dat het blanke chroom een soortgelijk prijskaartje heeft. Gangbare prijzen voor tweedehandse setjes zijn mij onbekend.
  20. In mijn 3C heb ik een soortgelijk systeem, waarbij niet de mistlamp aangaat maar een extra lamp in de koplampunit. Die extra lamp gaat aan bij stuuruitslag.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden