Ga naar inhoud

ikke

Members
  • Aantal items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ikke

  1. ikke

    egr klep

    eentje van RVS, anders rot hij weg en krijg je rommel in je inlaatspruitstuk en dat wil je niet.
  2. ik heb het ook en het komt bij mij uit de stuurbekrachtingspomp (als hij aan het einde van zijn uitslag is). die zit inderdaad linksvoor. heb al olie vervangen, maar dit had geen resultaat.
  3. ikke

    welke olie stuurpomp

    dat heb ik gecontroleerd, die stond goed. alleen de kleur is tegen het zwarte aan. dus vandaar de verversing.
  4. ikke

    welke olie stuurpomp

    omdat ik merk dat de stuurbekrachting meer moeite heeft en ik de pomp meer hoor werken. doorgaans houd dit in dat de olie niet meer is zoals hij de fabriek uitkwam. dus vandaar het verversen. liever verversen dan een kapotte pomp.
  5. ikke

    welke olie stuurpomp

    hallo, ik wil de olie van de stuurpomp van mijn passat 2001 130 pk tdi verversen. nu kan ik nergens vinden wat voor olie erin moet . wie weet er meer? schijnbaar mag je van VAG dat niet bijvullen of verversen want in het gehele instructie-boekje staat er niets van. alvast bedankt.
  6. ik mag toch aannemen, dat een hagelnieuwe audi A4 een goed funktionerend roetfilter heeft.
  7. ik heb maanden met vpower-diesel gereden, maar dat maakt (behalve legere portefeuille) niets uit. ook de nieuwe diesel van shell rookt. andere merken trouwens ook, dus daar ligt het niet aan. moet ook eerlijk zeggen dat ik me maar erbij heb neergelegd en een ander het probleem ga laten oplossen. de 3bg wordt binnenkort ingruild voor een a4 avant tdi s-line. daar zit een roetfilter op, dus heb ik geen problemen meer zal ook niet roeten met 0 km op teller.
  8. voor alsnog zijn er geen foutmeldingen op het dashboard verschenen (maar mijn auto is ook uit 2003). met de slangen neem ik aan dat je de interkoelerslangen bedoelt? zal ik zaterdag ook eens proberen. (is het alleen niet zo dat hij bellenblaast als er lucht uitkomt; niet als hij valse lucht aanzuigt? of denk ik verkeerd?) moet eerlijk zeggen dat ik ook niet erg veel vertrouwen heb in de luchtdichtheid van de koppelingen van de slangen. beetje raar systeem met dat beugeltje.
  9. ikke

    Retrofit Roetfilter

    de volkswagendealer hier in de regio reageerde zeer terughoudend op het plaatsen van een retrofit roetfilter. kost circa 10% vermogen, circa 7% meer brandstof (extra weerstand in uitlaatsysteem, ook lekker milieu-vriendelijk ) en zou maar circa 2 jaar meegaan, waarna je hem weer zou moet vervangen (en daar krijg je geen subsidie voor!!) ook bij rijden korte stukjes werkt hij niet (wordt niet warm genoeg om roet te verbranden en verstopt hierdoor; met als eindresultaat:vervangen maar weer). let wel, dit zijn geen eigen ervaringen, maar de woorden van mijn dealer (die ik redelijk vertrouw).
  10. jawel, modellen voor 2004, geen probleem maar dit probleem zit m niet in EGR hoor waarin dan wel?
  11. moet ik eerst even zo'n plaatje fabrieken, en dat lukte gisteren niet (geen tijd). misschien dit weekend. alleen moet ik eerlijk zeggen dat ik er geen voorstander van ben, ik los liever het probleem op, dan er omheen werken en zgn tovertrucken uithalen. het zit er tenslotte niet voor niets op heb wel enigszins vertrouwen in de technische mensen van volkswagen, rij tenslotte niet voor niets al jaren Passat met volle tevredenheid !!!! (alleen staat dat pluimen me niet aan, zeker in deze tijd van milieu-gezeik enzo)
  12. @zoefmobiel: zoals al aangegeven heb ik mijn EGR eraf gesleuteld en bekeken en schoongemaakt. er was geen extreme roetaanslag te bekennen (wel iets natuurlijk), een beetje zoals de 2e foto, en beide kleppen gingen nog heen en weer. ook de pijp tussen de uitlaat en EGR ziet er "schoon" uit . nadat alles verder weer schoongemaakt was, alles weer in elkaar gesleuteld en ..... rookpluim.
  13. tja, gelijk ook audi prijzen zeker
  14. heb vanochtend de EGR er afgesleuteld, zat wel wat roetaankoeking in (is logisch) maar niet extreem. alle kleppen (grote naar interkoeler en kleine naar uitlaat) functioneerden gewoon en gaan heen en weer. heb alles schoongemaakt en weer gemonteerd. @ted: als ik 1250 km naar het Gardameer rij, en dan rijd ik niet langzaam , dan mag ik toch aannemen dat deze goed is doorgeblazen en schoongebrand. zodra ik dan de dag erna rond het meer ga cruisen, pluimt hij weer. het is ook alleen als je enigszins versnelt (om in te voegen of in te halen) ofwel als je het gaspendaal intrapt (en dus toeren maakt) dus, volgende optie....
  15. staat zo'n 3/4 op het peil (net iets boven half dus) en gebruikt niets. hoef tussen beurten zelden iets bij te vullen
  16. er is door 3 bedrijven naar gekeken (ames leerdam en gorinchem en service only papendrecht, ex volkswagen dealer en expert). volgens deze is er ook rijdend gemeten. vandaar mijn vraag aan het forum. egr dichtzetten dmv een plaatsje? vertel meer; wat en waar? (pics).
  17. gebruikt geen olie en rijdt/trekt als vanouds
  18. hallo, ik heb dus een 130 pk tdi uit 2003 (3bg variant, 140000 km op teller) en deze rookt als een ketter zal je maar enigszins gas geeft. hij is er al diverse keren voor bij de dealer geweest, deze heeft vanalles getest, uitgelezen en gecontroleerd, maar er waren geen defecten geconstateerd. ook vpower diesel en div reinigingsmiddelen hadden geen resultaat. zeker met het huidige anti-rook beleid zou ik het tochwel waarderen als ik gewoon eens het gaspendaal kan intrappen zonder een grote donkere wolk te creeeren (gaan er gelijk weer van die mensen met hun grootlicht rijden enzo). is dit een typische volkswagenkwaal of is er toch iets aan de hand met het torretje? de interkoelerslang is gewoon heel en zit goed vast (heb ik ook al eens gehad; toen werd het echt donker achter mij en zo'n 100 pk's vertrokken). hoor graag wat input
  19. heb mijn koplampen vervangen door devils eyes. had daarvoor ook een trillend lichtbeeld in linker koplamp (rechter is al eens vervangen door aanrijding). volgens PON is de enigste oplossing het vervangen van de gehele unit. ook na het plaatsen van het wigje was het trillen niet over (wel minder). bij de vervangen (nieuwere unit) geen probleem. na het overzeten van de hoogte-motortjes in de devils eyes is het trillen in de linker lamp weer terug, wat mij doet concluderen dat het trillen wordt veroorzaakt door b-kwaliteit motortjes. is schijnbaar later verbetert, daar de andere (nieuwere) niet trilt. wigjes zijn leuk, maar lossen niet de oorzaak op. je klemt alleen de unit iets vaster, waardoor de trilling verminderd. de motortjes moeten ze dempen en de oudere generatie doet dat niet (goedgenoeg). mijn 3BG is uit 2003; 130 pk tdi
  20. massa probleem in achterlicht-unit lijkt mij van niet, er is een extra massa-draad aangesloten (unit naar koets) en probleem is hetzelfde. tevens gaat het mistachterlicht uit als je een klein beetje aan de knop rommel (ligt draait). zit dus in knop. vind het alleen zo raar dat het alleen bij koud weer optreed.
  21. hallo, ik heb een spannend probleem, wat hoofdzakelijk optreed als het koud is (rond vriespunt of kouder). op het moment dat ik mijn licht inschakel (stadslicht of dimlicht), komt het vrij regelmatig voor dat het mistachterlicht vanzelf ingeschakeld wordt. de mistlampen voor gaan dan niet aan. als je een beetje aan de draaiknop rommelt gaat hij weer uit (en aan). dit is vrij irritant omdat het willekeurig gebeurd. het rare is, dat als je je mistachterlicht normaal wilt inschakelen, je aan de knop moet trekken en je dan 2 klikken voelt (dit werkt normaal en goed). nu gaan hij vanzelf aan, ondanks dat je niet aan de knop trekt (je draait alleen). het betreft een 3bg uit 2003 (130 pk tdi sportline). het simpelste is natuurlijk de knop vervangen, maar ik wil graag weten hoe het kan en of het meer voorkomt. het is vorige winter begonnen en nu weer aangevangen (zoals al gezegd: het gebeurd alleen bij koud weer, zomers werkt alles perfect)
  22. alles roest ook niet weg, er is lichte roestvorming (minimaal, maar ik ben nu eenmaal een zeikert als het mijn auto betreft). maar gezien het feit dat er dingen op de rails getransporteerd worden, zie ik als probleem bij een claim naar de dealer. die zal gewoon zeggen dat dat de oorzaak is (in mijn geval dus, terwijl ik ook weet dat de skibox echt niet te zwaar beladen is geweest). maar zoals al gezegd: succes!
  23. yep, zaterdag geplaatst, zag alleen dat de profielen al hevig aan slijtage onderhevig waren en ik toch voor nieuwe moet gaat sparen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden