Ga naar inhoud

florisz

Members+
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door florisz

  1. Uiteindelijk heb ik dan ook maar de thermostaat vervangen. De temperatuur naald bleef altijd tussen de 60 en 75 hangen.(al meer dan 2 jaar dus) Het is natuurlijk altijd de vraag of het de sensor of de thermostaat of beide is. In tegenstelling tot iemand anders hier beweert, dat als je de auto in z'n vrij na een redelijk ritje rijden(>30km), vervolgens het toerental op laat lopen(enkele minuten) en de temperatuur naald omhoog gaat, dat je dan t beste als eerste de thermostaat kan vervangen. Bij mij was dit NIET het geval. De temperatuur naald bleef gewoon op 65C hangen. Ook na een behoorlijke tijd stilstaan en op >2500 RPM draaien. We hebben de testkast op 'instrumenten paneel controle' gezet en de temperatuur meter sloeg netjes gewoon tot maximaal uit. Vervolgens toch de thermostaat vervangen en NIET de sensor. Nu komt ie weer snel op de 90C. kosten thermostaat: 29,90eu(inc btw) (bij dealer) Op internet tussen de 11eu en 21eu. Om koelvloeistof te besparen(en het niet in je mouw te laten lopen, kun je ff een lijmtangetje met brede bek op de rubberen slang zetten. Over het gebruik kan ik nog niet zoveel zeggen. Maar ik hou het gebruik(zo freek ben ik) al sinds de aankoop nauwkeurig bij(met de tankbonnetjes) en is al tijden rond de 1 op 19 met winterbanden(95-15") en 1 op 17,5 met zomerbanden(225 - 17") (in de zomer gebruik je ook meer airco natuurlijk. Ik kan me niet voorstellen dat ie nu met de nieuwe thermostaat nog zuiniger gaat rijden... De praktijk zal t leren.
  2. Ik heb hetzelfde. Maar had er tot nu toe nog geen aandacht aan besteed, totdat ik er met een maat over sprak die hetzelfde had gehad. Intussen rij ik er dus al 2 jaar mee >60.000 km. Voorheen stond m'n auto s'nachts(thuis) altijd binnen(carport), maar nu staat ie steeds buiten en merk je dat het een eewigheid duurt voordat ie warm wordt(met steeds beslagen ramen tot gevolg als het kouder dan de minimale temp voor de airco is) Dus maar ff snel vervangen. Wat kost zo'n thermostaat en waar zou ik die t beste kunnen kopen(dealer is natuurlijk altijd n alternatief, maar ook vast niet de meest voordelige) Alvast bedankt.
  3. Het is een klusje van 10 minuten. Iemand bij onze collega's heeft een how to geschreven en ik heb net de foto's er bij geplakt. http://www.vwforum.nl/how-to-info-f39/d ... 94228.html
  4. @Manymen85 Ik zit met het zelfde probleem. Graag zou ik van je willen weten wat het uiteindelijk was? Bij mij is de multiriem en spanrol net vervangen(5000km geleden).(was geknapt op de duitse autobahn). Ik heb al gehoord dat de dynamos in principe ong. 300000km meegaan en ik sta al op 367000 dus ligt voor de hand. Dynamo : 028 903 029 E (120Amp voor TDI(rode I) 3b5 uit 1999) Nieuw zonder vrijloop poelie op internet: 222eur(inc btw) (achteraf blijk toch MET! poelie) Ruil: 280eur(inc vrijloop poelie) (ex btw) Florisz Uiteindelijk heb ik de dynamo moeten vervangen want de accu liep leeg. Maw door het vervangen van de dynamo was het probleem verholpen. Omdat ik geen meter meer kon rijden en dus niet kon wachten op een internet bestelling heb ik een ruil moeten kopen. Als tip zou ik dus willen meegeven dat als het accu lampje brand en je dynamo inderdaad te weinig stroom/spanning afgeeft, bestel dan snel via internet een nieuwe, want dat is vele malen goedkoper zoals je ziet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden