Ga naar inhoud
 • 0

Geluid waarschuwing lage temperatuur aanpassen (en meer)


automq

Vraag

Ik heb een paar punten die ik graag zou willen aanpassen aan mijn GTE Highline (B8, Active Info, led verlichting voor en achter, panorama dak). Van de meeste punten heb ik al wel gevonden (in dit forum, VAG-COM pagina van gerritspeek ) dat het in te stellen is, maar één specifiek punt heb ik nog nergens kunnen vinden. En dat is de waarschuwing die je krijgt bij lage temperaturen.

Als de buitentemperatuur onder 4 (of 4.5?) graden zakt, volgt er een visuele waarschuwing in het display (Active info Display). Dat is oké. Maar gelijkertijd ook een behoorlijk harde "ping". En als het buiten rond de 4 graden is, wil het nog wel een voorkomen dat die waarschuwing meerdere keren per rit afgaat. Dat is iedere keer weer schrikken!
Kortom, ik zou dat waarschuwingsgeluid graag willen uitschakelen. Weet iemand of dat mogelijk is?

 

Verder wil ik dan gelijk een aantal andere nuttige wijzigingen (laten) doorvoeren, zoals:

 • spiegel rechts naar beneden laten gaan bij achteruit rijden. Dit gebeurt nu alleen als de knop van de spiegelverstelling op de rechtse spiegel ingesteld is. Dat is super onhandig, aangezien die knop (in de winter) meestal op spiegel verwarming staat. Dat zou ik graag van elkaar los koppelen en het mogelijk maken dat de spiegel naar beneden gaat als ook de verwarming aan staat. Bij voorkeur activeren via menu.
 • naloop van sluiten (en openen) van ramen als portier geopend/gesloten wordt.
 • Panorama schuifdak ook via sleutel openen/sluiten.
 • Comming home verlichting automatisch bij stoppen, natuurlijk nog wel afhankelijk van lichtsensor.

En dan zijn er natuurlijk nog een aantal "gadgets" , die wel leuk maar minder nuttig/noodzakelijk zijn:

 • aantal leds van de koplampen (stand/stads verlichting) ook met DRL laten doen. Dus niet alleen de "C" verlichting in de bumper, maar ook daarboven een aantal leds als DRL activeren.
 • automatisch sluiten van ramen en dak bij regen
 • needle sweep (active display)
 • aantal liters "ruimte" in de tank zichtbaar maken in menu
 • geluid bij ver- en ontgrendelen (wel instelbaar maken via menu)


Ik heb inmiddels ook via de VAG-COM landkaart gezien dat er bij mij in de buurt (Vinkeveen, Mijdrecht) wel wat VAG-COMmers te vinden zijn, die zal ik via PB benaderen. Maar ik hoor graag van de experts of mijn wensen ook allemaal haalbaar zijn? Vooral dat geluid bij de waarschuwing voor lage buitentemperatuur.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0

? zoals hierboven te lezen is, levert het waarschuwingsgeluid bij een buitentemperatuur van 4 graden bij mij nogal wat irritatie op. Helaas lees ik net op de uitgebreide pagina van gerritspeek dat ik niet de enige ben, maar ook dat dit niet te coderen valt......:

3. Het geluid wat je hoort als, al rijdend, de  buitentemperatuur onder de 4 graden Celcius  komt, irriteert me mateloos.
Nee, helaas..., VAG-COM kan daar helemaal niks aan doen (niet uitzetten en ook geen andere temperatuurgrens instellen).

 Wel is deze info voor het laatst in 2012 bijgewerkt, dus ik heb nog een beetje hoop dat het toch zou moeten lukken... 

aangepast door automq
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Het lijkt toch gelukt te zijn om de temperatuur waarschuwing aan te passen. Althans met de uitstekende hulp van @Diver hebben we de temperatuur waarbij de waarschuwing af gaat kunnen aanpassen. Alleen heb ik gezien de huidige temperatuur nog niet kunnen testen of het echt werkt.

Op het Ross-Tech forum heb ik de security code voor deze aanpassingen gevonden en dan lijkt het te werken:

17 Instruments
16 Security code 47115
10 Adaptations
- outside_temperature-p_ice_warning_exit_temperature (ENG102605-ENG103023-outside_temperature-p_ice_warning_exit_temperature) == deze op 6 graden laten staan
- outside_temperature-p_ice_warning_entry_temperature (ENG102605-ENG100239-outside_temperature-p_ice_warning_entry_temperature) == deze op 0 graden gezet, zodat het alarm pas bij 0 afgaat (misschien dat ik dit nog wel lager zet).
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Bij mij gaat onder het rijden maar 1x het alarm af mocht de temperatuur zakken.
Als het voorkomt dat de temperatuur stijgt en daarna weer onder de waarde zakt krijg ik geen 2e alarm. Pas na overnieuw starten krijg ik een melding.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0

Zoals hierboven vermeld gaat bij mijn b8 het geluidje ook maar eenmalig af als de temperatuur enkele keren zou verschillen tijdens een rit.

Needle sweep, tankinhoud enzo is mogelijk met vagcom. Er valt zoveel te doen met een b8 met vagcom.

De spiegel dat naar beneden zakt gaat bij mijn weten alleen in de R stand. Maar als in de winter of dergelijke je de achteruit verwarming aanzet gaan de spiegels mee in verwarming zonder dat je de spiegelschakelaar op verwarming zet.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 0
On 7-6-2019 at 20:05, Marleyke93 said:

Zoals hierboven vermeld gaat bij mijn b8 het geluidje ook maar eenmalig af als de temperatuur enkele keren zou verschillen tijdens een rit.

Dat heb ik al vaker gehoord en gelezen. Maar bij mij gaat dat alarm toch echt meerdere keren af tijdens een (langere) rit als de temperatuur enigszins schommelt rond de 4 graden. Maar goed, ik heb de temperatuur waarbij gewaarschuwd wordt dus aan kunnen passen via VCDS (alleen is het lastig testen in de zomer.....om te testen zou ik deze drempel temperatuur eigenlijk even op 20 graden oid moeten zetten).

On 7-6-2019 at 20:05, Marleyke93 said:


De spiegel dat naar beneden zakt gaat bij mijn weten alleen in de R stand. Maar als in de winter of dergelijke je de achteruit verwarming aanzet gaan de spiegels mee in verwarming zonder dat je de spiegelschakelaar op verwarming zet.

Interessant wat je zegt, dat de spiegels mee gaan met de achterruit verwarming. Dat heb ik gelijk maar eens getest......maar ik moet constateren dat dat bij mijn B8 GTE niet het geval is. De spiegels worden alleen warm als de spiegelschakelaar op de verwarmings--stand staat. Maar ja, dan zakt de rechter spiegel weer niet naar beneden! Ik blijf dit een onbegrijpelijke keuze van VW vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden