Ga naar inhoud
  • 0

Raar geluid 2e versnelling (bij warme motor)


Grover

Vraag

Mijn auto heeft het volgende 'probleem' waarvan ik niet goed weet wat het is en (dus ook niet) wat ik er mee aan moet.

 

Als ik vanuit stilstand, dus in de eerste wegrijd, en dan doorschakel naar de 2e hoor ik de tandwielen knarsen en voel ik dat de versnelling even blijft steken en wat kracht moet zetten om hem in zijn tweede te krijgen. Als ik heel rustig wegrijd, dus de koppeling intrap, tot 2 tel en hem dan pas uit de 1 naar zijn 2 zet hoor ik het niet.

En...dit is alleen als de motor goed warm is ik moet eerst minimaal zeg 60KM snelweg rijden voordat zich dit voordoet (en dan in ongeveer 6 van de 10 ritten).

 

Het betreft een 1.9TDI van september 2006

 

Iemand hiermee bekend of een idee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Misschien helpt het om een keer de bakolie te verversen. Maar meestal is zo een probleem wat je hier beschrijft aan een synchromesh ring in de bak zelf. Ik zou je adviseren om rustig te schakelen (overgang van 1 naar 2), de bakolie eens te laten verversen en als dat laatste niet helpt, er eens mee naar een bakspecialist te gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Heb ik ook gehad met een Renault Laguna, na het vervangen van de bak ging een van de overgangen bij een warme motor precies zo. Was een probleem met de synchromesh ring inderdaad. Omdat de vervangende bak met bovag garantie kwam, is dat allemaal onder garantie in orde gemaakt, maar dat heeft de dealer toen veel gekost, moest 3 keer terug voor een hele dag om de bak er opnieuw onderuit te halen voor het probleem verholpen was.

 

In jou geval....als zoiets zich spontaan gaat voordoen......kan een dure grap worden. Doe IDD eerst maar eens de bak spoelen, en verversen. Misschien raak je er van af (duimen), maar ik vrees van niet, omdat het probleem zo specifiek tussen 1 en 2 zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik vind het voornamelijk een beetje vreemd dat het alleen met een warme motor/na een lange rit gebeurd, maar dat is (gelukkig) ongehinderd door enige kennis van zaken mbt versnellingsbakken :) Maandag gaat hij naar de garage voor onderhoud, zal ze uitleggen wat het probleem is en ze vragen welke opties zij zien en hebben en ze de suggestie doen om de bakolie te verversen. Vandaar maar verder kijken.

 

Bedankt voor het meedenken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

toch nog even een oud topic van mezelf omhoog halen, want;

 

Tijdens de onderhoudsbeurt hebben ze niets gevonden, ze hebben er geen proefrit van 50km aan gewaagd. Zij denken niet dat het de synchromesh ringen zijn omdat hij het dan ook zou moeten doen als de motor koud is, en ook van zijn 3 naar zijn 2. Mijn auto doet het alleen met warme motor en alleen van 1 naar 2. Op hun aanraden ben ik een keer wat eerder van mijn werk naar huis gereden zodat ik tijdens openingstijden langs hun kon gaan terwijl de auto last had van dit euvel. Uiteraard deed de auto het toen de monteur er in reed niet. Zijn advies om de bakolie te vervangen.

Afgelopen week is hij weer voor onderhoud geweest, omdat de garage waar ik hem gekocht heb failliet is gegaan naar een andere garage. Daar het verzoek gedaan de bakolie te vervangen. Zij wilden graag eerst even kijken of ze het probleem konden vaststellen. De bakolie zou volgens hun ook niet vervangen hoeven worden. De monteur aldaar (heeft 9 jaar voor een VW dealer gewerkt en voor mijn auto nog even contact met ze gehad voor ruggespraak) denkt dat het niet in de versnellingsbak zit maar dat het de koppeling is. Ook omdat met de 5-bak van de passat eigenlijk nooit wat aan de hand zou zijn. Hij heeft het knarsen overigens niet kunnen vaststellen, wel dat hij moeilijker van 1 naar 2 gaat, en kan zich voorstellen dat het uiteindelijk gaat knarsen.

 

Ik weet het even niet meer, zou het probleem zich niet in alle versnellingen moeten voordoen als het de koppeling is?

Kent iemand dit probleem met een passat 3c 1.9tdi 5-bak?

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden