Ga naar inhoud
  • 0

carter + oliezeef + ?


twanos

Vraag

Hoi.

 

Ik heb besloten mijn vw passat (18T 180.000km) helemaal af te rijden tot ie ploep zegt of totdat ik genoeg gespaard heb voor een nieuwe. Dat wil ik wel in topconditie doen met zowel de buitenkant (dat is een juweeltje) als motorisch.

 

Nu heb ik al wel wat van de bekende problemen gehad met de passat (lmm, inhouden e.d). Hij houdt momenteel soms heel ligt in (een stotter) bij constante snelheid. Twee bekende vw-specialisten (van forums) geven beide aan dat dit zo goed als zeker een verstopping is bij de carter (oliezeef, nog nooit vervangen/schoongemaakt). Dus schoonmaken/vervangen zeef. Ter info: sludge is niet zichtbaar aanwezig onder de oliedop, flush gehad (preventie) bij laatste beurt, big kahuna gemonteerd.

 

Natuurlijk een kl*tekarwei. Maar ik ga het wel (laten) doen bij een thuiswerker of eventueel in Veghel bij een vag-specialist.

 

De vraag: wat zou ik allemaal laten checken vervangen als het toch 'open' ligt? Oliepomp nieuw (kost een paar tientjes) carterslangen laten checken.........en waar moet ik qua tijd uren (werk) aan denken.

 

Graag jullie advies.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 antwoord op deze vraag

Aanbevolen berichten

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden