Ga naar inhoud

Volkswagen Polo R komt waarschijnlijk toch


ATS

Aanbevolen berichten

Het zag er lang naar uit dat er geen model boven de Polo GTI zou komen, maar de productplanners van Volkswagen zijn van gedachten veranderd. Als het een beetje meezit, komt de hete Polo toch.

Dat meldt Autocar, dat zich baseert op gesprekken met insiders van Volkswagen. De reden dat Volkswagen nu toch het licht op oranje heeft, is de komst van de Audi S1. Voor een krachtiger variant van de Polo vindt Volkswagen vierwielaandrijving een vereiste, en het toekomstige topmodel van de A1-reeks verdeelt de kracht over de vier wielen. Zodoende kan Volkswagen voor de Polo, die op hetzelfde platform staat, ook vierwielaandrijving gebruiken.

Wat voor motorisering de Polo R krijgt, is nog onduidelijk. Er is een grens aan het vermogen dat de 1,4-liter Twincharge motor uit de Polo GTI (foto's 1 en 2) kan leveren, dus er is kans dat Volkswagen voor meer dan 200 pk uitwijkt naar een motor met een grotere cilinderinhoud. De 2,0-liter TSI zou een optie kunnen zijn, al is het even afwachten of die motor wel pas in een auto uit het B-segment.

Behalve de Audi S1 en de Volkswagen Polo R kan ook de volgende generatie CrossPolo (foto 3) het vierwielaangedreven platform gebruiken. Zodoende kan de Volkswagen Groep toch behoorlijke aantallen maken met vierwielaangedreven modellen in het B-segment, een vereiste voor de directie om het licht op groen te zetten. Wanneer

Oorspronkelijk zou de Audi A1 1.4 TFSI 185 pk de naam Audi S1 krijgen. Vlak voor de Autosalon van Parijs besloot de directie toch niet voor die naam te kiezen, omdat S-modellen traditioneel vierwielaandrijving horen te hebben.

 

bron,

http://www.autoweek.nl/autonieuws/15191 ... nlijk-toch

 

zal door het lage gewicht lekker scheuren 8-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden