Ga naar inhoud

Volkswagen wil fusie met Porsche


Vdub

Aanbevolen berichten

Het Duitse Volkswagen heeft concurrent Porsche een voorstel gedaan dat uiteindelijk zou moeten leiden tot een fusie van de twee bedrijven. Dat schrijft weekblad Der Spiegel.

 

 

Volkswagen (VW) heeft Porsche volgens het weekblad tot maandag gegeven om te reageren op het nieuwe voorstel dat is opgesteld door Volkswagenbaas Martin Winterkorn, de staat Nedersaksen (die een aandeel heeft in VW) en mede-eigenaar van Porsche Ferdinand Piech.

 

Porsche bezit nu 51 procent van de aandelen in Volkswagen. Porsche op zijn beurt is eigendom van een holding die in handen is van Porsche- en de Piech-familie.

 

In het plan zou VW 49,9 procent van de aandelen in Porsche overnemen, de rest blijft in handen van de holding. Uiteindelijk moet het komen tot een verdeling waarbij de families Porsche en Piech meer dan 40 procent van het gefuseerde bedrijf in handen hebben, Nedersaksen 20 procent, het golfstaatje Qatar 15 procent en een niet nader genoemde partij 5 procent. Qatar voert momenteel gesprekken met Porsche.

 

Wanneer Porsche het voorstel afwijst, zou VW een lening van 700 miljoen euro kunnen terugeisen, aldus Der Spiegel.

 

Bron: Spitsnieuws

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden