Ga naar inhoud

bart-drd

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door bart-drd

  1. na oktober koudere dagen > langere opwarmtijd motor = meer verbruik? meer te merken bij korte ritjes uiteraard..
  2. Een tijd terug een Audi RS6 c5 voorzien van nieuwe remmerij en de schijven lijken erg op die van een W8. ook die schijven hebben een draairichting en het enige wat ik me kan bedenken zijn de "koelschoepen" tussen de schijven in die draairichting gevoelig zijn in deze constructie. Die schijven waren ook "zwevende" schijven, ook dat lijkt hier bij de W8 het geval te zijn wat de prijs wel een beetje kan verklaren. Daarnaast denk ik dat de W8 erg specifiek is met de ET waarde dus dat zal de opties voor big brake kits ook niet vergroten.
  3. tsja, of het een kwaal is durf ik niet te zeggen.. echter bij 1 van m'n vorige wagens wel eens een minuscuul gaatje in de rad gehad. Lekkage niet zichtbaar maar wel de geur, uiteindelijk bij hoge motortemperaturen was er een lichte nevel van KVS zichtbaat in de motorruimte. Dit echter bij de passat nog niet geconstateerd maar natuurlijk ook mogelijk. Wellicht dat ik de kerstvakantie benut om de passat van een nieuwe distributie te voorzien, dan gaat het front er toch vanaf en kan ik de boel wat beter inspecteren.
  4. dat kon ik niet opmaken uit je OP.. kan je niet beter een standaard golf kopen? dan ben je voor 200€ klaar rondom als het moet
  5. https://www.zimmermann-bremsentechnik.eu/Zimmermann-Bremsen/VW/PASSAT--3B3-/4-0-W8-4motion/ https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xpassat+w8+bremmsen.TRS0&_nkw=passat+w8+bremmsen&_sacat=0
  6. Tsja, soms denk ik dat wel te ruiken. wanneer ik dan uitstap is het "aan de neus van de wagen" iets sterker te ruiken. Jij doelt op de warmtewisselaar in het dashboard? kan natuurlijk altijd, echter denk ik dat de lucht die ik soms denk te ruiken meer naar binnen gehaald wordt door de ventilatie..
  7. Hoi, hier dus het zelfde probleem.. Borrelen begint hier wanneer het KVS niveau naar het MIN zakt, daarboven geen bijgeluiden. Ik heb al een aantal maal getracht te achterhalen waar het lek bij mij zit, maar tot nu toe geen resultaat. Ik constateer ook geen druppels of andere sporen van (opgedroogde) KVS. Enige uitzondering is dat onder de carport in een heel enkel geval (lees: 2 keer dit jaar) er wel een minimaal spoortje KVS op de tegels ligt. als dit voorkomt dan ligt het op de grond ter hoogte van de radiator aan de bestuurderskant. Ook ik moet hem nog laten afpersen. wel heb ik een test laten doen waar gekeken wordt of er uitlaatgassen in het KVS zit, maar dit was niet het geval. Overigens ruik ik wel altijd een licht zoete KVS geur wanneer de motor warm is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden