Ga naar inhoud

Qubus

Members
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Qubus

Profile Information

  • Geslacht
    Male
  • Plaats
    Breda
  • Naam
    Quinten

Qubus's Achievements

5

Community reputatie

  1. Qubus

    Groot onderhoud

    Aha, weer wat geleerd! Mijn voorsteltopic heb ik veertien dagen geleden geopend. Ik was niet op de hoogte van gerenommeerde garages die hier sponsoren en dat het noemen van namen van anderen niet getolereerd wordt. Mijn excuses dat ik zo onbeschoft was TS te willen helpen.
  2. Qubus

    Groot onderhoud

    Hoi Strookje! Ben zelf woonachtig in Breda en heb goede ervaring met ********. Heeft destijds een lastig op te sporen elektronische storing zonder al te hoge factuur uit mijn Clio weten te halen. Een revisie van koppeling e.d. moet in een handomdraai te doen zijn voor hem. Contact via ********
  3. Thanks voor je input Bart! Blijkbaar een specifiek 2.8 V6 dingetje? Ik heb ook een tijdje voor de koppakking(en) gevreesd (daar is die test voor die jij hebt laten doen) maar vaak voorkomend symptoom bij een lekke koppakking is wit roken uit de uitlaat en een slecht/niet warm wordende kachel. Bij (ook) niet het geval. Ik ruik als ik net geparkeerd heb ook weleens een vleugje warme koelvloeistof! Mysterieus. Afpersen op de to-do list
  4. Nog geen tijd gehad (lees: genomen) om het systeem af te persen. Het borrelen is weer even minder (dat wisselt op een of andere manier). Toen in de werkplaats druppelde hij echt. Op andere momenten valt dat blijkbaar wel mee anders zou het tankje na een dag of wat met dat tempo wel aardig leeg raken. Misschien had het iets te maken met van koude omgeving naar warme werkplaats gaan? Als ik meer weet laat ik het weten.
  5. Dag allen, Mijn 3BG 2.8V6 (amx) borrelt door de kachelradiateur bij optrekken in eerste en tweede versnelling. Ook bij stationair een peut gas geven hoor je lucht door het systeem schieten. Er verdwijnt ook koelvloeistof. Ik heb het reservoir al eens moeten bijvullen omdat ik een melding kreeg op het dashboard. Ik besloot het even aan te kijken en vreesde stiekem al voor de koppakking(en)... Nu heb ik afgelopen weekend winterbanden gemonteerd en had hem stomtoevallig een tijd in de werkplaats laten staan. Op de betonnen vloer ontstond een plekje met vloeistof. Geen olie maar ook weer geen water. Nadere inspectie onder de auto leerde dat er druppel koelvloeistof aan het carter hing. Rood van kleur. Zie foto. Dit moet haast wel van de waterpomp afkomstig zijn. Lucht in het systeem ook lijkt me. Helaas is de boel zo vol dat ik niet precies kan herleiden waar het vandaan komt. Heeft iemand hier ervaring met een soortgelijk probleem?
  6. Qubus

    Ontwatering raam

    Waar vind ik de afvoer van airco condens? Onder de auto? En als de kabeldoorvoer niet goed afdicht heb ik (dus) last van nat tapijt bij de pedalen? Thanks!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden