Ga naar inhoud

borarob

Members+
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door borarob

  1. Dag Koen, Mooi om nog wat te horen via het forum. Het probleem heeft zich inmiddels al opgelost, maar in die zin dat ik de auto heb ingeruild op een golf 6 tdi dsg highline van 2011. Kinderen wat groter, dus kofferbak kon kleiner. De dealer die de auto heeft ingenomen, er heeft nog wel met een monteur onder de kap geluisterd en vermoedde ook een lekkage in de turboslang ergens. Ik heb de oorzaak dus nooit echt kunnen onderkennen. Ook bij uitlezen geen foutmelding. Zelfs in de zomervakantie in Zwisterland in de bergen gereden en via Frankrijk weer naar huis. Ruim 3.000 km gereden. Heeft nooit in de noodloop gezeten. De dealer bood mij goed geld, dus daar heb ik het bij gelaten. Denk nog wel met weemoed terug aan de passat hoor. Vanaf aankoop bij 60.000 km Ruim 200.000 km gereden zonder verdere noemenswaardige problemen.
  2. Zoekprobleem luchtlekkage. Sinds enkele maanden (na vervangen distributieriem) bij optrekken een blazend geluid hoorbaar in onderste toerengebied. Betreft 1.9 TDI van 2007, 270.000 km op de teller. Bij eerste onderzoek bleek bout van bevestiging inlaatluchtkanaal aan slakkenhuis van turbo (verticale bout) los te zitten (losgetrild?). Op foto `1 zichtbaar: (rechts parafaan, links plastic afdekkap). Betreffende boutje zit net boven ontluchtingslang. toegevoegd detailfoto, foto 2: Betreft inbusbout bovenaan deze foto. Deze bout vastgedraaid (goed vlees eronder), maar probleem nog niet verholpen. Er lijkt hier ook nu no nog frictie van aansluiting buis op slakkenhuis van turbo te zitten. Zichtbaar ook viezigheid door lichte oliesporen bij de aansluiting. Geen merkbaar trekverlies, rijdt er al zeker 20.000 km mee. Iemand enig idee wat lekkageoorzaak van lucht kan zijn? Zit er iets van een O-ring tussen (tussen luchtinlaat en slakkenhuis turbo) die het mankement vertoont? Diverse sites gekeken, maar kan niet achter de exacte oorzaak komen. Gezien delicate locatie wacht ik nog even op bericht alvorens hele boeltje open te schroeven.
  3. Dag allen, Laatste reacties zijn al van bijna een jaar geleden, maar toch nog even een aanvulling als tip, mocht je er mee bezig gaan: Dat de rechterdeurklink aan de buitenzijde het niet deed (wel bewegen, maar deur niet open) heb ik in de winter 2012/2013 gehad. Toen zo'n bowdenkabel gekocht en ik had die kabel nog liggen en de klink deed het wonderwel weer. Afgelopen winter weer hetzelfde euvel. Omdat we toch de distributieriem, waterpomp, filters en olie moesten vervangen ook maar even de deur opengehaald om alsnog de bowdenkabel te vervangen. Heel karwei en door schade en schande uiteindelijk wijs geworden: Bij het losdraaien van de klemsteunen die de ruit vasthouden (met een uitwendige torx) moet je dus deze links om losdraaien i.p.v. rechtsom. Maar dat eerst niet beseffend, dus de kop er afgedraaid. Dat was dus nadien zoeken op de sloop naar een geschikt boutje, maar helaas niets gevonden, dus eigenhandig een boutje gelast. Helaas geen foto's gemaakt...
  4. borarob

    ramen bedienen met AB

    Hé, Bedankt voor de tip. Ik heb ooit gewisseld met de reserve ab omdat er al redelijk wat krassen op de eerstgebruikte zaten. Nu net geprobeerd, met de oude ab die al een tijdje in de kast lag. En verhip. Het WERKT!! Thanks gr. Rob Mulder
  5. Nog een nakomende tip: inzagen met een klein ijzerzaagje. Maar niet te diep!!
  6. Mijn bijrijdersdeur wil helaas nu ook alleen van binnenuit open. De laatste paar dagen voordat ie echt niet meer open ging, was het hard trekken aan de buitenklink, voordat de deur open zou gaan. Helaas, het door Martin voorgestelde open en sluiten met centrale deurvergrendeling heeft bij mij niet geholpen. Ook niet toen ik voorafgaand de autolock functie tijdelijk had ingeschakeld via de boordcomputer. Nog andere members met tips voor dit euvel? Ik vermoed en hoop dat de kabel van de deurgreep kapot is.
  7. borarob

    Achterruit verwarming

    Dank voor u aller meedenken. Klusje voor de kerstvakantie. Ik laat de uitkomst t.z.t. weten.
  8. borarob

    Achterruit verwarming

    Dag Jan, Dank voor de tip. Heb ook twee kapotte draden, als vanaf de aanschaf drie jaar geleden. Gekoppelde vraag, want ik moet dit euvel nog repareren. Eerst nog een ander euvel, want sinds de nazomer doet mijn hele achterruitverwarming het niet meer. Bij het indrukken van de knop brand het controlelampje een seconde en gaat dan weer uit. Zekeringen nagekeken, maar allemaal heel. Simpele oorzaak? Of aan de Vag-com? Gr. Rob Mulder
  9. Heui, Viel me even op in bovenstaande post: als men de knop induwd licht deze 2 seconden op en valt dan uit , idem voor de achterruit verwarming . Ik merk dit nu bij de achterruit verwarming (helaas geen voorruitverwarming). Zekeringen gechecked en alles heel. Guyke al probleem getackeld?
  10. borarob

    Olie in dieselfilter

    Dag passatters, Heb mij nog niet echt voorgesteld, maar al tijdje lid van het forum. In 2009 een 2007 1.9 tdi comfortline gekocht met iets meer dan 60.000 km rijervaring Inmiddels 185.000 km op de teller Onderhoud doe ik sporadisch. Om de 50.000 km olie en oliefilter vervangen. Interieur en luchtfilter volgens boekje. Ik heb echter nog nooit brandstoffilter vervangen en auto loopt verder als een zonnetje. Ook mijn voorgaande Bora en Toledo met ook een tdi-motor nog nooit dit filter vervangen (respectievelijk 120.000 en 150.000 km mee gereden) en ook nooit problemen hierdoor gehad. Wat is jullie advies / ervaring / wijsheden hierin?
  11. borarob

    ramen spontaan open

    Toevallig onlangs nog een trekhaak aangebracht? Sinds aanbrengen en aansluiten op elketronica links onder het stuur heb ik geen functie meer om alle 4 de ramen op te doen. Moet 'm ook nog een keer aan VAG-com hebben om de pdf uit te schakelen bij gebruik van de trekhaak.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden