Ga naar inhoud

El Fuego

Members
  • Aantal items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door El Fuego

  1. Ik ben op zoek naar een bedrijf (forumleden met verstand van zaken mogen ook) die het achteraf inbouwen van het originele dodehoek detectiesysteem (Side Assist) en een originele standkachel in mijn VW Arteon kunnen verzorgen. Welke suggesties hebben jullie hiervoor? De onderdelen heb ik (nog) niet in huis, zou handig zijn om bestellen en inbouw in 1 hand te houden.
  2. El Fuego

    Welke velgen?

    Het betreft weliswaar geen Passat, maar hopelijk is het geen probleem dat ik het Passat-forum om advies vraag. De Arteon is immers onderhuids grotendeels een Passat. Mijn vraag heeft betrekking op de kleur-velg combinatie. Ik ben een prachtige witte demo R-line tegengekomen, die het naar alle waarschijnlijkheid ook gaat worden. Ik twijfel alleen heel erg over de kleur velgen. De auto staat nu op 20” antraciete Rosario’s, hetgeen erg stoer staat en mooi combineert met het doorgetrokken panoramadak. Ik ga de auto echter zakelijk rijden en ben bang dat de antraciete velgen icm de witte lak iets teveel reacties oproept, als jullie begrijpen wat ik bedoel. Is wellicht iets te. Daarom was ik er van overtuigd de velgen om te laten zetten naar de reguliere zilveren Rosario’s (kan zonder meerprijs). Hoe langer ik echter naar de antraciete combinatie kijk, hoe meer ik begin te twijfelen. Wat vinden jullie? Kan de combinatie met de antraciete velgen zakelijk? Ik heb een foto bijgevoegd hoe de auto nu is en voor het vergelijk een internet-foto van een witte R-line met de zilveren Rosario’s
  3. De dealer vragen om dit klusje te doen was ik sowieso niet van plan. Of het kan niet of je betaalt de hoofdprijs. Ik begrijp dat er meer voor nodig is dan wat aanpassingen in VCDS, maar er zijn toch voldoende voorbeelden van mensen die veiligheidsgerelateerde zaken als ACC, PDC en lane Assist achteraf hebben ingebouwd? Of vergt Side Assist echt iets meer dan deze items? @@Roy_01: heb je voor mij het VW-artikelnummer van de benodigde radars?
  4. Het is een tijdje geleden dat ik actief ben geweest in dit forum. Na de verkoop van mijn Passat B6 een uitstapje naar Skoda gemaakt, maar ben me nu weer aan het oriënteren op een VW Passat B8 of Arteon. Wat is er voor nodig om Side Assist (plus) in te bouwen, wanneer zaken als Lane Assit, 360 graden Area View, verkeersbordenherkenning, ACC en de zelfsturende Park Assist reeds aanwezig zijn? Heb ik het correct dat met genoemde opties alle noodzakelijke camera’s en sensoren reeds aanwezig zijn en dat het vervangen van de spiegels (met Side Assist lampje) incl. bekabeling en hercodering in VCDS volstaan? Of denk ik te simpel en zie ik iets over het hoofd.
  5. De gebrande navigatie-DVD wordt lang niet altijd gepakt. Slechts af en toe. Dit probleem heb ik niet met gewone Dvd's. Worden allemaal perfect afgespeeld. Ik heb de HDD geformatteerd middels genoemde CD. Helaas geen oplossing voor het probleem van het niet kunnen kopiëren van de kaarten op de HDD. Andere suggesties? Is er bijvoorbeeld een manier om het via een SD-kaart te doen.
  6. Ik ben nog niet veel verder gekomen. Ik kan navigeren vanaf een gebrande DVD (lukt ook niet altijd), maar overzetten naar harde schijf lukt niet. Waardeloos! Ik denk vooralsnog niet dat het aan de RNS ligt, maar aan de DVD's. Ook een DVD die ik van een "gespecialiseerd bedrijf" op Marktplaats heb gekocht werkte niet. Is er iemand die een originele DVD met versie 9 van de navigatiesoftware heeft liggen, die ik over mijn RNS heen kan trekken. Vanzelfsprekend kom ik naar je toe. Bij voorkeur in regio Oost NL.
  7. Ik heb de bewuste plek inmiddels laten behandelen door Dr. Vinyl. Is bijna niets meer van te zien. Als je het niet weet, zie je het niet. Ben bang dat een behandeling met voedende producten het proces van afbrokkelen niet zal stoppen.
  8. Ik houd me ook aanbevolen voor deze DVD. Ik heb inmiddels een aantal images op low-speed gebrand, maar bij het overzetten van de data naar de harde schijf gooit de RNS de DVD er telkens halverwege uit. Tijd voor een originele.
  9. Naast de firmware van de RNS is ook het type relevant. Mocht je geen VCDS tot je beschikking hebben: deze kun je ook vinden op de achterkant van je RNS. Indien het een B-type betreft en je hebt een C-type gateway (hetgeen ik in jouw situatie verwacht) dan loop je bij een firmware-update het risico van een leeglopende accu. Zie dit topic: viewtopic.php?f=189&t=49211 Oplossing is dan een andere gateway of het draaien van de in het topic genoemde gateway-fix.
  10. Die van mij was wel "Made in Germany", maar vraag me na mijn gateway-avontuur af of een Passat 3C van de eerste generatie (rood MFA) overweg kan met een gateway uit een Passat met een wit MFA.
  11. Omdat de lekstroom bleef aanhouden, onafhankelijk of de RNS was aangekoppeld, de originele gateway weer terug geplaatst. Ik kreeg namelijk sterk de indruk dat het probleem in de nieuwe gateway zit, ondanks een juiste codering. Meting liet na zo'n 30 seconden 0,2A zien, dus mijn vermoeden lijkt juist. Omdat de originele gateway niet overweg kan met firmware 4020 op de RNS, een CD-tje met battery fix gedraaid: http://vwnavi.com/volkswagen-factory-fi ... ry-cd.html Ben benieuwd of het probleem nu definitief is opgelost. We zullen zien of ik El Passat morgen kan starten .........
  12. Omdat de accu toch wel erg brak begon te worden deze afgelopen weekend vervangen. Vervolgens met Vdub naar de instellingen van mijn CAN gateway gekeken. Hier geen fouten in kunnen ontdekken. Vdub meette een lekstroom van een paar mA, ook met aangekoppelde RNS. Goed dus!! Echter, gisteren was het weer raak . De meter gaf toen (met aangekoppelde RNS) weer ruim 1,3A aan. De accupool daarom losgekoppeld. Deze vanmorgen voordat ik naar mijn werk ging weer aangesloten en opnieuw gemeten. Wederom ruim 1,3A. Op mijn werk de auto een paar uur laten staan, echter nog steeds ruim 1,3A. De accupool daarom maar weer losgekoppeld. Zojuist heb ik een laatste meting gedaan, waarbij het mij opviel dat de interieurventilatie ondanks een losgekoppelde accupool wel gewoon op de zonnecellen van het zonnedak werkte. De stroom die ik meette bedroeg toen ruim 6A. Ik heb de RNS zojuist afgekoppeld en wil vanavond een laatste meting doen. The story continues helaas. Om gek van te worden.
  13. Sinds een aantal weken begint de toplaag van het dashboard van mijn Passat aan de passagierszijde af te brokkelen. De bewuste plek zit direct naast het navigatiesysteem en daarmee direct in het zicht (zie foto). Ik stoor me er dan ook flink aan. Het dashboard is er juni 2007 ingekomen ter vervanging van het originele dashboard waarin een gat zat van de af-fabriek gemonteerde telefoonvoorziening en mag m.i. na 6 jaar niet zo afbrokkelen. Als ik nou regelmatig het dashboard zou behandelen met agressieve cockpitspray zou ik het me kunnen voorstellen, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Er staat op dit moment een vraag open bij de dealer of hiervoor een beroep kan worden gedaan op coulance vanuit VW, maar de verwachting is dat dit niets zal opleveren. Oorzaak is volgens de dealer verzuring via transparatie van de handen, waaraan niets valt te doen. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit probleem hebben gehad en hoe zij dit hebben opgelost? Ik zat zelf te denken aan een spotrepair bij een partij die gespecialiseerd is in vinylreparatie.
  14. Weet je zo welke B-versies wel overweg kunnen met firmware 4xxxx? Ik heb een H03 uit 2008.
  15. Dan ga ik voor een nog hogere firmware. Welke versie zou ik dan moeten nemen? Ik dacht dat ik met een B-versie maar tot 4020 kon gaan.
  16. Je hebt natuurlijk helemaal een punt! Excuses. Na het plaatsen van mijn eerste topic kwam ik tot de conclusie dat mijn vraag beter past bij het onderwerp "Electronica" en heb ik een nieuw topic aangemaakt. Laten we het maar houden op een beginnersfout.....
  17. Ik rij al jaren met relatief weinig problemen rond in een 2.0TDI van december 2005, dus modeljaar 2006. Enige motorische probleem was een kapotte brandstofpomp. Waar je in ieder geval op moet letten is dat je een versie pakt met roetfilter. Volgens mij werden ze in 2006 ook nog zonder geleverd. Verder onderschrijf ik de tip om te letten op de motorcode.
  18. De recent geplaatste combinatie RNS 510 (type B, nieuwe firmware 4020) met een CAN gateway (type M) drijft mij tot wanhoop. De originele gateway (type C) heb ik juist vervangen om een leeglopende accu te voorkomen. Echter ben ik nu al twee keer met een volledig lege accu geconfronteerd. De tweede keer zelfs nadat ik de RNS had losgekoppeld. Om morgen in ieder geval normaal te kunnen starten, nu een accupool losgekoppeld. De accu is weliswaar al wat jaartjes oud, maar is volgens de ANWB nog goed en volgens een door hen uitgevoerde test laadt deze ook goed op. Dynamo laadspanning 14V en dynamo laadt bij. Voorlopig besloten om nog geen nieuwe accu aan te schaffen. Wel een lekstroom gemeten van 0,8A. Geen wonder dus dat de accu na een dag leeg is getrokken Enige dat ten opzichte van de oorspronkelijke configuratie is aangepast is het navigatiesysteem, welke nu dus is losgekoppeld en derhalve niet de oorzaak kan zijn, en de CAN gateway. Kan het zijn dat de gateway de oorzaak is van de gemeten lekstroom of denken jullie dat er iets anders aan de hand is? Verder hou ik me aanbevolen voor suggesties om deze situatie op te lossen. Voorlopig heb ik nog weinig plezier aan de RNS510 kunnen beleven. Ik heb er nu behoorlijk spijt van dat ik de firmware van de RNS heb geüpdate naar versie 4020.
  19. Juist omdat ik een B-versie heb, heb ik de CAN gateway vervangen. Ik was ervan op de hoogte dat een B-versie na een firmware-update met de originele gateway in mijn Passat (3C0907530 C) de accu zou leegtrekken. Voor zover ik op verschillende sites en ook op dit forum heb kunnen nagaan zou dat met een nieuwere gateway niet het geval moeten zijn.
  20. Dat ik de can gateway verkeerd heb gecodeerd is natuurlijk het eerste waar ik aan heb gedacht. Alle instellingen daarom nog een keer nagelopen, maar heb geen foute code kunnen vinden. Waar zou ik moeten zoeken?
  21. In mijn Passat uit 2006 is af-fabriek een MFD2 DVD navigatiesysteem met premium telefoon voorbereiding geleverd. Omdat dit systeem niet valt te koppelen met een iPhone en ik dit wel wilde heb ik een flinke upgrade doorgevoerd. Ik heb het systeem vervangen door een RNS 510 type B, de bluetooth-module vervangen (5k0035730) en ik heb de originele CAN gateway (type C) vervangen door een type M. Het laatste natuurlijk om te voorkomen dat ik te maken zou krijgen met een leeglopende accu. Na het zaakje opnieuw te hebben gecodeerd met VCDS gisteren de firmware van de RNS 510 geupdate naar versie 4020. Met een nieuwe gateway erin maakte ik mij immers geen zorgen meer voor een battery drain. Alles functioneerde perfect. Echter stond ik vanochtend met een volledig lege accu. Blijkbaar heb ik toch iets niet goed gedaan. Maar wat? Hopelijk kunnen jullie mij helpen. Ik heb de RNS 510 nu losgekoppeld. Wat mij zo zelf al is opgevallen is dat ik na het starten niet het opstartscherm met VW-logo te zien krijg, maar dat het systeem direct begint met weergeven van radio/media. Dit zou volgens mij niet moeten. Verder heb ik in de testmode van de RNS 510 vast de optie aangevinkt dat het mogelijk is om de firmware te downgraden. Dit voor het geval ik terug moet naar bijvoorbeeld versie 1300. De downgrade zelf nog niet gedaan. Ik wil eigenlijk vasthouden aan versie 4020. Daarvoor heb ik per slot van rekening een nieuwe gateway geplaatst.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden