Ga naar inhoud

Isard

Members
  • Aantal items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Isard

  1. Nee, alleen uit te lezen met vagcom. En je merkt het ook wel, aangezien er een hoop paardjes missen.
  2. I know. Ik zal de komende tijd elke paar duizend km de olie maar wisselen. Er zit volgens mij rommel voor 10 blokken in de mijne... En het zooitje openen en vervangen kan binnenkort ook geen kwaad. Nog wel ff belangrijk: een gsm microfoon versterkt bepaalde toonhoogtes. Dus dat getik (klepstoters) en schraapje is in t echt gelukkig een stuk minder. Vanuit de auto hoor je het niet. Met de kap open wel.
  3. Zo, ik geloof het voorlopig wel even. Nieuwe olie erin, 10W40 ipv 0W30. Eerst geen verschil, dus ik dacht dat het geen effect had. Maar na een stukje rijden was het geluid bijna weg. Ik heb het weer gefilmd, om objectief te vergelijken. En met de dB meter op mijn gsm: Van 70dB naar 62dB. Ik zal er maar vanuit gaan dat de vorige eigenaar het niet zo nauw nam met de verversing van de olie, getuige alle zwarte shit die overal zit/zat. Ik geloof overigens niet dat er geen slijtage is, dat blijkt ook wel uit de waarden van meetwaardeblokken 208 en 209. Maar voorlopig kan ik weer rijden zonder buikkramp.
  4. Het gekke is dat het niet echt een ratelend of rammelend geluid is. Meer een soort van schrapend geluid. Ik vind het eigenlijk niet passen bij de staat waarop ik de foto's gemaakt heb.
  5. Motorflush al gedaan laatst. Zit nu 0W30 volsyntheet in. Dat is eigenlijk iets te dun, volgens de specs. De reden hiervan was dat ik bang was dat mijn nokkenasverstelling niet juist werkte door verstopte kanalen. Dit bleek uiteindelijk een stukje zeef te zijn. Er zou misschien ook wel een stukje zeef tussen de geleiders kunnen zitten, aan het rare schraapje te horen???
  6. Maar ik zit pas op de 170tkm, en het hele spul is al een keertje vervangen...
  7. Die spanner heb ik alleen vervangen omdat men aangaf dat deze regelmatig vervangen dient te worden. En omdat het er verder goed uitzag en de meetwaarde blokken onder de 6 graden correctie waren, ging/ga ik er vanuit dat de kettingen zelf wel in orde zijn.
  8. Zo net voor de zomervakantie rit naar Zuid-Frankrijk gaat de V5 ineens meer geluid dan eerst maken. Ik heb er in ieder geval een klote gevoel bij. Iemand die hier wat zinnigs over kan zeggen? Aan de ene kant geloof ik niet dat er veel mis kan zijn, immers ik heb alles een paar maanden geleden open gehad. Tenminste, ik heb een nieuwe hydro spanner gemonteerd en de bovenste kettingkast eraf gehad. Zag er goed, maar enigzins smerig uit: Voor wat extra info: er is al eens eerder aan gesleuteld, want ik zie wat merktekens, teksten en dergelijke. En de meetwaarden via VAGCOM van groep 208 en 209 qua verstelling zijn beiden 4 graden.
  9. Zou inderdaad best kunnen dat je wastegate klep uit de turbo is geknikkerd. Komt best vaak voor, google er maar eens op. En dan heb je dus geen turbodruk.
  10. viewtopic.php?f=126&t=29808&start=15 Lees dit even door. Ik zou eens voelen of je de wastegate met de hand kunt bewegen. En de aanzuigbuis van de turbo halen, om te kijken of het compressorwiel wel kan draaien en geen speling heeft.
  11. Zit je N75 klep wel goed aangesloten en/of is hij niet lek? Hoor je de turbo uberhaupt spoelen?
  12. http://www.easycarparts.nl/volkswagen/p ... istributie Rechts onderin een complete set, voor 175 euro. Dan hoef je alleen nog maar kettingwielen te kopen. Lijkt me geen fortuin extra te hoeven kosten. Jammer dat je deze pech had!
  13. Merk je niet eens dat je geen turbodruk hebt? Haha, nou dan heb je ineens een hele andere auto gekregen nadat de breuk opgelost is!
  14. Ik heb er volgens mij Wynn in gegooid.
  15. Ik heb er wel altijd additief bij gestopt (A6 2.5TDI met AFB). En tot over de 3 ton met de originele nokkenassen.
  16. Isard

    Luchtmassameter V5

    Blok 3 geloof ik. En idd volgas in 3.
  17. Isard

    Luchtmassameter V5

    Nu ik weer een werkende nokkenasverstelling heb, maar gelijk een logje gemaakt van de waarden van de lmm: Wel rare dipjes in het verloop?!? Iemand verstand van deze waarden, hoort dit?
  18. Hij hoort de nokkenassen te verstellen. Met 10 kleppen meer verklaart het de 20pk meer die deze v5 heeft tov de oudere vr5. Verder zijn ze identiek.
  19. Hoi allemaal, na een daagje sleutelen heb ik nog zin om jullie van alle ellende mee te laten genieten... Zoals terug te vinden is op het forum had ik een pulsspoel vast zitten, voor de inlaatnokkenasverstelling. Vanochtend om 10:00 begonnen: Eerst het inlaatspuitstuk er maar eens af (na de afdekplaat, maar dat kan zelfs mijn vrouw...): Het stuk wat aan de kop zelf zit had een paar verborgen bouten, maar uiteindelijk ging het spruitstuk eraf en het kleppendeksel ook: Ketting ziet er top uit. Maakt wel geluid (vooral bij warm) maar dat zal dan wel aan sludgevorming liggen. Wat een zwart boeltje overal, zelfs na mijn motorflush: Nu voor de bitch, de kettingkast. Hier heb ik uren over staan te tobben. Heb zelfs mijn vrouw verweten dat we geen W8 hebben, dan hadden mijn handen nu niet zo open gelegen... Wat vooral tegenviel: bij de vorige eigenaar zijn kettingrevisie hebben ze de kast er op gezet zonder versnellingsbak. Oftewel: dan kun je bouten wel aandraaien. Nu heb ik serieus 2 uur over 2 bouten gedaan, die ik niet los kreeg omdat ik geen kracht kon zetten. Ook hier ziet alles er netjes uit: Deze pulsspoel is de boosdoener: Hop, eruit: Hmm, geen vuil Wel een stukje zeef (in het eerste sleufje links): En nog een stukje (slecht te zien, maar in het bovenste gat): Zo klein, maar wat een gevolgen: Nog wat raars, check dat randje onderin: Gelukkig heb ik eerst uitvoerig getest alvorens alles terug te sleutelen, want de spoel wilde nog steeds niet. Toen dat rare randje eruit brak ging hij wel weer goed. Toch gevolgschade denk ik... Alles weer in elkaar, met vloeibare pakking: Was nog band vacuumslangen over te houden, maar gelukkig geen ellende meer. Foutcodes gereset, kanaal 210 en 210 gecalibreerd, gasklep ook. Hij hield in toen ik weg reed , maar wijt dat maar aan het inleren. Verder trekt de auto nu voor het eerst lekker op. Oftewel: niet voor niks van 10 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds in de weer geweest.
  20. Zal lekker werken zo, bij geen vollast rijden snapt je ecu er geen zak meer van... Wijziging: topic is al maandjes oud, ondertussen zal de motorolie al wel vol met benzine zitten..
  21. Schoonmaken is niet echt nodig, ze reageren alleen op metaal.
  22. Dat schijnt nooit voor te komen??? Ik meet overigens 8.3 Ohm over de actuator, dus het spoeltje werkt. Denk dat hij geblokkeerd wordt door vuil uit de motorolie. Op de nokkenassensoren zat ook bruine smurrie namelijk.
  23. Ik heb m inmiddels door, die rare spanning is correct. Maar ik hoor geen versteller bewegen, ook niet als ik zelf met 12V schakel. Wat nu...
  24. We zullen zien. Denk nog steeds aan een electrisch probleem, maar ja, geen schema...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden