Ga naar inhoud

doubled

Members
  • Aantal items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door doubled

  1. Uiteindelijk is de koop niet doorgegaan maar de navigatie zag er als volgt uit. Groot kleuren display dat enig sinds kantelbaar is. Cd sleuf boven het display. Geen cd speler in de armsteun, wel een wisselaar in de kofferbak bij de d stijl. Iemand een idee van een type?
  2. Ik heb een kandidaat 3bg (eind 2002) gevonden met VW navigatie en ik dacht even te checken of ik nog ergens op moest letten. En binnen 5 minuten weer een zak voor raadsels gevonden. Als ik het goed begrepen is er een A, B, C, D en G uitvoering en dit is alleen maar te herkennen als je hem uit het dashboard trekt? Echt niet op een andere manier? er zijn uitvoeringen welke een TMC unit aan board hebben, was dit een extra of standaard? Hoe kan ik dit controleren of die erin zit? Moet de navigatie cd in de speler zitten om actief te zijn maw als ik straks lekker 1500 km naar spanje afreis op navigatie kan ik dan geen cd spelen en ben ik gedoemd tot de radio (waarvan het ontvangst volgens horen zeggen slecht is). Is er nog up to date informatie voor deze "oudere" systemen. Van de week namelijk de tom-tom nog niet door het raam geslingerd omdat die me naar iedere doodlopende straat of keer verbod leidde om de ringweg groningen op te komen. thanx weer
  3. Wellicht vragen naar de bekende weg maar de zoekfunctie gaf niet echt een duidelijk antwoord. Ik had mij mijn verzoek tot aankoop tips mee gekregen dat de chromen dakrails nog wel eens roest kunnen veroorzaken op het dak. hoe kan ik dit herkennen zonder de dakrails eraf te slopen. En begint de roest vorming vanuit het midden of aan de randen van de dakrail aansluiting. En hoe erg is de roest over het algemeen gewoon een doorschuurplekje of komen er echt bloemkolen en gaten.
  4. hoe wordt die pomp aangestuurd gewoon met 12v dan even met de hand een spanning puls erop geven en kijken of die gaat draaien. Weet je meteen of die werkt.
  5. doubled

    schroefset

    Als je het juiste gereedschap hebt kan je alles zelf doen. Nu is mijn duits waardeloos dus ik heb plaatjes gekeken maar die doen mij vermoeden dat je zelf de toplagers moet overzetten voor. Dan heb je minimaal een set veren spanners nodig. Wees hier niet te laconiek mee die veer staat onder behoorlijke spanning en verbrijzeld alles wat die tegenkomt onderweg als die los schiet. Na het monteren van de set moet je ook langs de uitlijn specialist om sporing ed weer goed te krijgen. Doe je dit niet heb je kans op slecht weg gedrag en verkeerd afgesleten banden.
  6. iedereen bedankt voor de antwoorden en nitro68 je hebt gelijk het zullen geen wonderen zijn maar ik kreeg met de schuurmachine redelijk resultaat. Maar ik had al wat aanbiedingen gekregen om eens te komen proberen. Dan meteen maar eens een dap500 / dap900 proberen en als dat echt verschil maakt mijn verjaardag lijstje maar eens gaan opstellen.
  7. dennis, het beste is even naar de garage / bevriende auto monteur te rijden zodat de wagen op de brug bekeken kan worden. De klak kan namelijk vele dingen zijn variërend van versleten rubbers, speling op homokineten of ruimte tussen splines van de aandrijf as in de naaf.
  8. Ik ben geen super detailert maar ik heb er wel veel lol van. Echter ik moet ook resultaat zien anders staat het met een rotgang op marktplaats. Nu heb ik vorig jaar mijn turtlewax en spons in de vuilbak gemikt en wat nieuwerwetse spullen aangeschaft. Oa een super sample kit van poorboys. Geen mega investering maar compleet genoeg om tegen geringe prijs een totale makeover te doen. Nu heb ik wel gemerkt dat de poorboys lang niet alle swirls uit de corsa van mijn vriendin kreeg en ik lees hier nu dat het net dat de lak van de passat net beton is. Gaat dit goedkomen of is het wijs om een ander product op voorhand aan te schaffen. ik ken mezelf als ik na een dag zwoegen en zweten een matig resultaat heb kijk ik zeker 3 maanden niet naar het uiterlijk en met een beetje pech is de volgende wasbeurt over 10.000 km. Ik maak trouwens gebruik van een bosch excentrische schuurmachine en de monello pads
  9. als zo'n verstuiver wordt vervangen komt er dan een soortgelijk model voor in de plaats en heb je daarmee dus kans dat het weer gebeurd of komen er gemodificeerde/andere voor terug.
  10. Koop bij winparts gewoon een nieuwe ze rotten allemaal die krengen. Kost nog geen 100 euro. Ben je er weer 5 jaar vanaf. Beter als een motor moeten wisselen omdat die droog gelopen is.
  11. doubled

    aanschaf vragen

    Oke, ik kreeg juist het idee dat de 3bg omstreeks 2003 ook werd voorzien van canbus waardoor je een andere kabel nodig hebt. Verkeerd gelezen dan?
  12. doubled

    aanschaf vragen

    Als software programmeur ben ik natuurlijk ook erg geïnteresseerd in het zelf uitlezen en monitoren van mijn auto dus als er een passat voor de deur staat moet er ook een laptop in met kabel en software. Nu heb ik al lekker door het forum gespit maar zie door de kabels de software versies niet meer. Dit is wat ik ervan begrepen heb: Er is Vag-Com een windows based software programma dat via een usb en serieel kabel gebruikt kan worden voor fout uitlezen, rapportjes maken, live data en interval resetten. Er is VDS-PRO een dos based software programma dat via serieel gebruikt kan worden voor een aantal mods. (ik heb echter alleen de ramen functie gevonden). Nu zie je kabels inclusief software van 15 tot 800 euro. met en zonder canbus ondersteuning. Eigenlijk zoek ik een combinatie van hard en software waarbij ik Vag-Com, VDS-pro kan bedrijven op auto's zowel met als zonder canbus voor zo weinig mogelijk . En natuurlijk als ik het allemaal snap mezelf aanmelden als "servicepunt". Wie lust er nou geen gevulde koeken
  13. even een oud topic omhoog schoppen. Wat definiëren jullie als korte stukjes? de meeste km die ik met de auto zal rijden is woon werk. Dit is 25km enkele reis waarbij het het 23km provinciaal 80/100 km/u en snelweg 120 km/u is. Ik overweeg een 130pk variant met 6bak aan te schaffen van 2003 en nieuwer. Ik ben geen toeren jager de volvo op lpg ziet zelden de 3000rpm omdat deze al meer voldoende koppel heeft onderin. Ik begrijp best dat een grote passat geen polo bluemotion cijfers haalt maar het moet ook geen bmw 3 serie TDS praktijken worden.
  14. Daar zat ik ook aan te denken om later een interieur swap te doen VW heeft echter geen grappen uitgehaald met verschillende stekkers? Mijn volvo is van mei 99 en daarvan wilde ik de stoel vervangen, Een andere stoel uit een eind 98 model gekocht om erachter te komen dat alle stekkers anders waren. De S70 is tot 2000 gemaakt en voor minder als 9 maanden hebben ze alles omgegooid.
  15. doubled

    aankooptips 3BG

    heren bedankt voor alle info ik ga dit zeker meenemen in de zoektocht.
  16. doubled

    aankooptips 3BG

    bjorn, dan ga ik nu even naar de bekende weg vragen denk ik. Waar staat de bak code en kan ik die tijdens een proefrit ontrafelen? en ik begrijp dus eigenlijk uit je verhaal dat ik beter kan kijken naar een 5 bak variant dan de 6.
  17. doubled

    aankooptips 3BG

    En dan nooit meer spontaan een biertje ergens kunnen pakken omdat ze niet terug wil rijden.... keuzes keuzes
  18. helaas zie je vaak bij (vooral golfjes) dat de grijze stof helemaal begint te glimmen en het achterste deel van de zitting platgedrukt/verpulvert is. Is de velours bekleding steviger?
  19. Hoe degelijk is de bekleding van de stoelen van de passat 3bg? Je koopt toch een auto van minimaal 6 jaar oud en de gemiddelde km stand schommelt voor de diesel ergens rond de 2 ton. De intentie is toch wel om daar het dubbele van de maken. Nu heeft mijn huidige auto half leder en deze begint nu bij een km stand van 350.000 stuk te gaan en wat door te zakken. Het liefst zou ik weer half leder hebben ,vol leder vind ik persoonlijk niet lekker, maar deze optie is nogal dun bezaaid. Het zou dus kunnen dat ik hier een concessie in doe en toch voor volledig stof ga. Alleen zou ik er absoluut niet vrolijk van worden als ik dan binnen de kortste termijnen een stoel kan gaan vervangen ivm scheuren in de bekleding. Ik had al ergens gelezen dat je nieuw schuim kan krijgen voor de stoelen maar kan je dan ook nieuwe hoezen bestellen en deze zelf monteren?
  20. doubled

    aankooptips 3BG

    Heren bedankt voor de informatie. Ik had al een stukje gespot over water lekkage's en verzopen comfort modules. @gurby dat is een nette oplossing die jij voor de navigatie hebt gekozen. Maar ben je niet bang dat een onverlaat deze voor je demonteert als je hem in de stad parkeert. De tomtom laat ik ook niet op het raam zitten of het frontje op mijn huidige radio omdat deze nauwelijks tot geen beveiliging hebben. Hierdoor is het een easy score voor junks en ander tuig. ik hoopte met een onboard navi van dit probleem af te zijn.
  21. doubled

    aankooptips 3BG

    Heren en dames, zoals ik in mijn voorstel toppic al opperde overweeg ik een Passat aan te gaan schaffen. De keuze is gevallen op een 3BG variant in diesel uitvoering maar ook daar heb je weer behoorlijk keus in. De 1.9 TDI is er volgens autoweek in 100 en 130pk, is de 130pk versie een software upgrade versie van de 100pk versie of zijn het daadwerkelijk andere motoren. En welke is de betere. Ik ben geen sleurhutten trekker maar houd wel van een beetje vermogen/koppel onder de kont. Daarbij ben ik nogal een techniek freak en dingen als EGR afdoppen, catloos, exit roetfilter en een eventuele grotere intercooler zullen zeker overwogen worden. Ik twijfel nog tussen een handbak en een automaat, vrouwlief vind een automaat helemaal niks en weigert erin te rijden ik daar in tegen zit weer eens uitgebreid te tieren als ik weer eens in een file terecht kom en koppeling hengelend de komende 10km moet afleggen. Is er een toppic waarin ik het gemiddelde verbruik terug kan vinden van de verschillende motor varianten in combinatie met een handbak danwel een automaat? Ik zou graag een versie willen met onboard navigatie, ik word helemaal krankjorem van die tomtom varianten, gore vlekken op je raam en eigenlijk ligt dat kreng altijd thuis als je ergens heen moet en je kan het niet vinden. Nou heb ik op het forum gezien dat er origineel is en een "kloon". Beide zitten ze relatief laag in het dashboard waardoor je echt je ogen van de weg moet halen om te kijken waar je heen moet. Laat de navigatie ook de richting pijlen met een eventuele tekst in de tellerbak zien? Plaatjes kijken kan altijd nog als ik maar ongeveer weet hoe en wat. Zijn er nog algemene zaken waar ik goed op moet letten bij een potentiele aankoop. ik ben allergisch voor roest, mechanisch kan ik nagenoeg alles zelf maar ik kan niet (netjes) lassen en spuiten is al helemaal geen optie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden