Ga naar inhoud

CJIB

Members+
  • Aantal items

    74
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door CJIB

  1. Temp hoort niet te dalen. (terwijl de motor draait ) Zou ook je thermostaat eens vervangen.
  2. CJIB

    Verlengde oprijbokken?

    Ik ben op zoek naar een manier om fatsoenlijk onder de auto te kunnen werken. Nu heb ik 2 oprijbokken alleen dan staat de auto uiteraard scheef. Nu zoek ik iets in de trant van oprijbokken maar dan een stuk langer zodat der hele auto er op kan.. Iemand enig idee?
  3. CJIB

    2 Tiptronic vragen

    Ik denk dat ik dan maar eens mijn olie ga laten peilen en evt bij laat vullen.. Zodra ik meer weet laat ik het hier even weten. bedankt voor de feedback.
  4. CJIB

    2 Tiptronic vragen

    Hoe is het kruipen dan? heb het gevoel dat een heel klein heuveltje al teveel is om op te "kruipen" en zorgt ervoor dat de auto zogoed als tot stilstand komt. is dat normaal? of hoort hij met wat meer "kracht" te kruipen? de reden dat ik dit vraag is dat ik het idee heb dat het kruipen steeds minder wordt.. maar of dat kan?
  5. CJIB

    Turbo lek?

    Ik heb sinds een tijd het probleem dat mijn auto een stuk langzamer is geworden.. De gasreactie is ook een stuk lager, je moet het gaspedaal simpelweg veel verder intrappen dan voorheen.. Nu hoor je de turbo nog steeds fluiten, maar ook met een soort blazend geluid. alsof er ergens een lek is.. maar ik kan niks vinden! vooral op lagere toeren waarbij je voorheen accelereerde op de turbo moet je nu flink gasgeven.. Zijn er bekende plekken waar ik kan kijken? of zou er een andere oorzaak kunnen wezen? vooral op lage toeren hoor je hem wel fluiten en blazen maar er komt geen power los.. Uitgelezen met vagcom heeft geen foutcodes opgeleverd..
  6. CJIB

    2 Tiptronic vragen

    1. Ik heb sinds ik de auto gekocht heb last van trillingen bij het opschakelen en kleine bonkjes bij het gasgeven of juist gas loslaten. Nu na 5.000 KM gereden sinds een nieuwe koppelomvormer en olie e.d. lijkt het steeds minder te worden en lijkt de bak steeds soepeler te worden. Kan het zijn dat het de koppelomvormer of de olie gewoon moet inslijten? en dat het nu bijna zo ver is? Voordat ik kosten ga maken.. 2. Kruipen van de bak lijkt wel iets minder dan voorheen.. max 10 km/h. En bij een kleine opwaartse weg of drempel wilt hij bijna niet kruipen. Hoeveel km/h kruipt zo'n bak gemiddeld? Kan zijn dat het niets is maar ik vraag het toch even
  7. Turbo is het sowieso niet, het lijkt er op dat mijn kleppendeksel en nokkenasspanner pakking aan de achterkant van het blok lek zijn.. gevolg van gevalletje PCV ?
  8. Het klonk echt alsof er druppels op een gloeiend deel vielen, met bijbehorende geur..
  9. Nee, nadat ik hem had afgezet en weg wou lopen.
  10. Ik vond dat mijn auto altijd wel wat "branderig" rook, als in een soort verbrande toast geur. Maar gisteren kwam ik thuis en stapte ik de auto uit toen ik het wel heel erg rook. toen ik goed luisterde hoorde ik een soort "tsst, tsst, tsst" geluid. Waarop ik de motorkap open deed maar niks bijzonders zag.. Het geluid en het kleine beetje rook wat ik zag kwam ongeveer bij het schutbord vandaan iets aan de passagierskant.. Lekt er iets olie ofzo? Ik kan niets bijzonders ontdekken namelijk.. Ik las iets over PCV slangen / klepjes? Heeft iemand enig idee waar ik kan kijken? Je ziet namelijk bar weinig..
  11. Ik zou de auto even uit laten lezen, klinkt als een probleem met de verstuivers of een elektronisch probleem. (denk aan een sensor oid) Graag je post uit onderstel weghalen, dubbelposten word niet erg gewaardeerd.
  12. CJIB

    Passat voelt zo log

    Mijn passat stuurt best wel licht eigenlijk.. Mis ik nu iets hier of? (stock onderstel)
  13. Weet jij wellicht een goede zaak of persoon die voor mij de bakolie wilt inspecteren (oliepeil, kleur olie) en eventueel wilt verversen? Maakt me eigenlijk vrij weinig uit waar in Nederland als het echt een goede is maar het liefst in een straal van 100 km van Flevoland..?
  14. Nou dat dacht ik dus ook.. Kan het niet te weinig olie zijn?
  15. Maar denk je dat dit ook de oplossing is? Toch is het vreemd want in z'n 4 en 5 zit ie toch in de lockup? Dan zou de koppelomvormer er niks mee te maken mogen hebben lijkt mij..
  16. Er valt mij de laatste tijd iets op aan mijn auto en dit is vooral wanneer hij wat op temperatuur begint te komen en warm is. Op het moment als ik tussen de 1900 en 2400 toeren kom (ongeacht welke versnelling) voel ik de bak vibreren wat de hele auto lichtjes laat schudden (voelt als lichtelijk ongebalanceerde banden) daarboven of daaronder geen enkel probleem. zowel in tip mode en in D is dit het geval. in de N naar dat toerental gaan levert geen problemen op. Ding heeft geen foutcodes en is ook al eens in basic settings gezet. Nu is mijn koppelomvormer vervangen bij aanschaf van de auto omdat deze niet goed meer was maar nu lees ik dat dit wel eens gerelateerd kan zijn aan de koppelomvormer en dat dit te maken heeft met brakke olie? (of te weinig?) Herkent iemand dit? En wat ik me al een tijdje afvraag, aan wat voor kosten moet ik denken om de bakolie te laten verversen? Al zal je denken dat dit niet nodig zou zijn als de koppelomvormer vervangen zou zijn.
  17. Je zou eens kunnen laten controleren of er nog genoeg olie in de bak zit aangezien olie dikker is wanneer het koud is zou dat kunnen verklaren waarom het schakelen dan wel goed gaat.
  18. Er zijn verschillende oorzaken waarom een versnelling (versnellingen) moeilijk ingelegd kunnen worden. 1) het schakelmechanisme van pook naar bak is (deels) versleten of moet opnieuw worden afgesteld. 2) drukgroep versleten waardoor de koppeling niet helemaal vrij komt, dit is vooral merkbaar in de 1e versnelling en achteruit. 3) synchomesh ringen zijn versleten, dit is vaak merkbaar bij vaak gebruikte versnellingen zoals 2 en 3 omdat daar vaak naar terug wordt geschakeld. In de meeste gevallen is de achteruit versnelling niet voorzien van een synchromesh omdat je deze van stilstand gebruikt. Daarom kan ie ook kraken als je deze versnelling inlegt wanneer de auto nog een beetje in beweging is. Het vervangen van synchromesh ringen is een dure grap omdat dan de hele bak uit elkaar moet, vaak is een revisiebak dan goedkoper, of een bak van de sloop met aantoonbaar weinig kilometers.
  19. Probeer eens je bak in basic settings te zetten. (ik probeer even mee te denken, gezien het feit ik dit probleem ook had en dit het aanzienlijk verminderde tezamen met het afstellen van de gasklep maar volgens Vdub is dat alleen voor benzine motoren wat dus voor jullie dieselaars niet uit mag maken) gaat de schommeling ook gepaard met een schok? Dan mag je helaas gaan sparen voor een nieuwe koppelomvormer.. Ik weet helaas uit ervaring hoe vervelend dit is.. Succes ermee heren. 02 - Autom.Transm (Auto Trans): Basic Settings - 04 kijk allereerst of er in Auto Trans geen foutcodes staat zet de sleutel op 'AAN' (op contact dus), maar start de motor NIET. Raak het gaspedaal niet aan! [select] [02 - Auto Trans] [basic Settings - 04] Set Group to '000' [Go!] druk het gaspedaal helemaal toto op de vloer en tel hardop van 0 tot 3 seconden [Done, Go Back] laat het gaspedaal weer los
  20. Maar als jullie dat tweede rapport bekijken, klopt het dan wel of?
  21. Bij mij was de koppelomvormer defect en is deze onder garantie vervangen. Probeer ook je throttle body te alignen met vagcom.
  22. Ik neem dan aan dat je al eerder had opgemerkt dat het stuur scheef stond en de auto naar rechts trok, en is het nu veel erger geworden.. Dat een auto scheeft trekt kan aan veel dingen liggen, o.a verkeerde uitlijning, scheve spoorstang, draagarm enz. Wat ik opmerkte bij de naloop (caster) is dat er teveel verschil inzit ! daar moet zo weinig mogelijk verschil in zitten.. Je ziet ook het verschil bij de wielvlucht achter (camber), ook daar moet zo weinig mogelijk verschil in zitten.. Hij is nu opnieuw uitgelijnd. Dit moet er meer op lijken? Heb het gevoel dat het inderdaad een stuk minder is, maar hij trekt nog wel lichtjes naar rechts.. Moet dan toch aan de banden liggen?
  23. Dus dan is ie gewoon verkeerd uitgelijnd? Of snap ik je reactie nu niet?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden