Ga naar inhoud

Cyberob

Members+
  • Aantal items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Cyberob

Profile Information

  • Plaats
    Alkmaar

Cyberob's Achievements

5

Community reputatie

  1. Inwendig is misschien niet het juiste woord, maar via de draadkern/versteviging in de slang. Dus aan de buitenzijde zie je niets.
  2. Ik had een soortgelijkend probleem met mijn 3BG AVB. Bleek dat één van de koelvloeistof slangen inwendig lek was en de koelvloeistof via de (katoenen?)draden in de slang naar de kop van de slang lekte. Dus aan de buitenkant nagenoeg niets te zien. Het was de slang aan de bovenkant van de radiateur naar de waterpijp op het blok.
  3. De (1e) koppelingsplaten van mijn 3BG deden het ook nog goed. Het probleem was de drukgroep. En dan kan het schijnbaar van het één op het andere moment over zijn.
  4. Met 4 ton op de teller en de symptomen die je noemt zou ik tot vervanging overgaan. Zelf had ik met mijn 3BG 1.9TDI (2001, 350 dkm) hetzelfde probleem. Trillen/schokkerig bij optrekken in 1e versnelling. Nog erger bij achteruit. En van de één op de andere dag was het einde oefening... http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/43024-Versnellingsbak-schakelt-niet-bij-draaiende-motor
  5. Denk dat Fappie hiermee voorruit verwarming bedoelt. Dat maakt het moeilijker om een gelijkwaardig bedieningspaneel te vinden. Is immers niet standaard...
  6. Volgens mij bij (iedere) 210.000 dkm, en o.b.v. visuele inspectie indien nodig.
  7. Om dit draadje nog verder aan te vullen en af te sluiten; de drukgroep was stuk. Heb er voor gekozen om dit niet meer te (laten) repareren. Inmiddels staat er een mooie Passat Variant B7 1.6 TDI Highline voor de deur, waar ik erg blij mee ben.
  8. Vocht lijkt me onwaarschijnlijk. Parafaan is droog.
  9. Pedaal blijft niet hangen, komt vanzelf terug/omhoog bij koppelen.
  10. Remvloeistof is niet heel oud (lees ouder dan 2 jaar). Welke cilinder bedoel je precies?
  11. Net weer stukje gereden. De koppeling ontkoppelt niet volledig waardoor er met draaiende motor niet/moeilijk te schakelen is. Bij stilstand moet ik de motor uitzetten omdat anders bij ingedrukt koppelingspedaal de platen over elkaar blijven draaien (auto wilt ook doorrollen). Echter na 15 min rijden was het probleem volledig weg en (ont)koppelt en schakelt hij weer als voorheen. Lijkt mij sterk dat dit een opzichzelf stand incident is/blijft, dus de vraag rijst nog steeds: wat is hier aan de hand?!
  12. Laat ik hieraan toevoegen dat het schakelen al rijdend beter ging. Vanuit stilstand geen verbetering...
  13. Nee, geen rare geluiden. Koppeling voelt normaal. Hoe warmer de motor, des te beter het schakelen ging. Maar dat laatste verwacht je eigenlijk ook wel ivm de huidige vrieskou...
  14. Sinds vandaag kan ik vanuit stilstand bij draaiende motor de auto (Passat 1.9 tdi, avb) in geen enkele versnelling krijgen. Wanneer de motor niet draait kan ik wel gewoon ontkoppelen en schakelen in iedere willekeurige versnelling. Als ik vervolgens met ingetrapte koppeling de 1e versnelling inleg en daarna de auto start en de koppeling laat opkomen kan ik gewoon wegrijden. Vervolgens lukken de andere versnellingen dan ook, zei het moeizaam/stroef en soms met het nodige tussengas. Iemand enig idee wat het probleem kan zijn?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden