Ga naar inhoud

Glekke

Members
  • Aantal items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Glekke

  1. Bij Golf 4 is dit net hetzelfde, en dit word gemaakt in garantie door vw! (ben carrossier bij VW). Wel eens de moeite denk ik om ff binnen te springen bij de garage als je dit voorhebt.
  2. Thermostaat vervangen, heerlijk om die wijzer op 90° te zien. Ook de tandempomp vervangen voor een nieuwe (nadat ik weer bijkwam van de prijs, zelfs met korting), de nieuwere versies zijn ook iets anders. Daar waar de oude het meestal begeven, de aansluiting die los komt te zitten in de pomp en daar begint te lekken, is nu een geschroefd deel met slangaansluiting. Dus kan nooit meer stukgaan. We hebben terug volle remdruk, en die pomp vervangen samen met de thermostaat scheelt een hoop in verbruik! Deze is dus opgelost .
  3. Toch maar eens naar de tandempomp kijken dan.
  4. Lijkt me sterk, heb vorige week nog nieuwe remblokken rondom laten zetten.
  5. Ik dacht aan de tandempomp omdat het enkel is wanneer de wagen stationair vooruit of achteruit gaat, of in heel lage toeren (achteruit inparkeren bv.). Ook het verbruik is echt heftig tegenwoordig... een dikke liter/ 100km meer.
  6. Heb alle slangetjes nagelopen en zijn allemaal nog heel... Tandempomp defect dan?
  7. Glekke

    9x18???

    215/35-18 op een 9j ET 20 past ook . Nog nooit last gehad van de stretch. Maar de juiste maat is in ieder geval 225/40-18.
  8. Nee die is leeg, pas nog de luchtvering gewisseld voor schroefset. Alles zag er droog uit.
  9. Zal ik dat maar eens proberen dan, maandag eentje meenemen op't werk.
  10. Heb sinds gisteren het probleem dat m'n passat niet op 90° watertemp. wil komen. Heb er net een rit opzitten van 2u en 30min (200km), gemend verkeer, stad en snelweg. Hier een foto waar die constant blijft hangen. als ik voor een rood licht oid dergelijk sta, daalt ie nog wat. Iemand een idee aan wat dit kan liggen? Heb ook al een tijdje last van de rempedaal die soms hard is, vooral bij het achteruit rijden en bergaf bollen. Iets met de vaccumpomp denk ik, heeft dit met elkaar te maken? Specs: Passat 3BG 2003 1.9tdi 130pk
  11. 19" RS6 replica, rondom 8j breed, ET45, voor met 215/35-19, achter met 225/35-19, ligt op lucht uiteraard, kon er op de laagste stand nog rechtdoor mee rijden, nu niet meer (wat aangepast om lager te kunnen ). 18" RS6 replica, rondom 8.5j breed, ET35, rondom 215/35-18, airride aangepast om nog lager te kunnen, achterste kassen zijn heel miniem gerold, kon niet meer rijden op het laagste, subframe ligt op de grond. 17" BBS'en, rondom 7.5j breed, ET35, rondom 225/45-17, wintersetup en keuringwiel, kan er ook niet mee rijden op de laagste stand, kassen komen tege de band achteraan.
  12. Ook de voet waar de spiegel op gemonteerd zit is dan anders... Volgens mij moet je echt op zoek naar eentje voor een 3BG of Golf 4, die zijn hetzelfde...
  13. De regensensor van een 3BG is toch anders dan die van een 3C? een 3BG is toch een ronde, en die van de 3C zo een groot vierkant?
  14. Mijn 'hoorn' zit in ieder geval vooraan bij de accu... Zoals Elsa het ook aangeeft.
  15. Mecaniekers bij VW vertelde me dat er een reeks passat geweest is waar een afvoer verstopte in de waterkast (waar de batterij zit), die stop moest dan verwijderd worden... Dus heb de contacten van de hoorn schoongemaakt en de stekker... terug ingestoken, toen had ik de storing dat de spanning onderbroken was naar de hoorn, die gewist, en klaar.
  16. En dit mag dicht... is blijkbaar nog voorkomend op deze wagens... de "hoorn", (sirene), was stuk door vocht oid, door een slecht contact gaat die af, andere geplaatst... opgelost...
  17. Geen idee of het met elkaar te maken heeft maar... Heb m'n stuurhuis net vervangen (dit lekte), dus dan moet je je batterij eruit halen... Nu toen ik alles terug gemonteerd had enz. branden het lampje van ABS en ESP, ik heb een tijdje geleden ook al enkel foutmeldingen gehad van de stuurhoeksensor, dus dat verklaard deze lampjes... . Nu deed ik daarstraks op het werk de auto vast, 5 min. later ging het alarm af, kan het ook niet meer afzetten... als ik m'n deuren los doe en deze los laat dan stopt het alarm uiteindelijk en blijft het af, als m'n deuren gesloten blijven, blijft het willekeurig afgaan om de x aantal min. Heb de wagen uitgelezen en deze geeft geen storing buiten de stuurhoeksensor... iemand een idee voor dat alarm? of heeft dit te maken met die sensor? edit: het gaat om een Passat 3BG AVF 2003 alarm is origineel volkswagen.
  18. Zou het te doen zijn om een stuurhuis zelf te reviseren... heb wel een heleboel sleutel ervaring, enkel niet bij de passat. Zijn de 'revisie' onderdelen bij vw te krijgen?
  19. Is die link die ik hier in de search gevonden heb voor de how-to, ook gelijk voor de TDI? Daar gaat het om een 1.8T als ik me niet vergis... Zijn er verder ook revisie-stuurhuizen te verkrijgen? (enig idee waar, Belgie of nl...)
  20. Ik bedoel dus de 2 grotere hoezen... en hij is idd pas uitgelijnd... Verder lekt hij echt nergens, als ik het volledig vol servo olie gooi, werkt alles ookt erug zoals het hoort... enkel na x aantal km is de olie gewoon weer weg, en de wielkuipen lekker vettig... Is een 1.9 TDI 130 pk van 2003
  21. Op de terugweg van vakantie (Italië), kom ik dus zonder stuurbekrachtiging te zitten... auto reed nog wel... kijk ff naar de stuurbekrachtigingsolie, potje was dus leeg, bij een VW garage gestopt en terug bijgevuld... . Nu zie ik dat die lekt aan de 2 'stofhoezen' op de uiteinden aan de stuurkogels... Is dit opgelost met het vv van de hoezen? Wist trouwens ook niet dat daar de olie in de buurt kwam...
  22. Bij onze 130pk houd die ook soms even in, ook komt dan het esp lampje even aan... we hebben het enkel wel als we een flauwe bocht naar rechts nemen... Computer geeft storing: Stuurwielhoeksensor - onaannemelijk signaal... Is al meermaals opnieuw uitgelijnd... het stuur heeft ook wat 'vrije slag' naar rechts... wat niet hoort...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden