Ga naar inhoud

dreke

Members+
 • Aantal items

  4666
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  21

Berichten die geplaatst zijn door dreke

 1. Het probleem met deze eigenschap is dat je door de lange duur niet meer let op het gepiep van de PDC... Ik heb al eens gehad dat ik iets raakte, ondanks dat de PDC waarschuwde voor een obstakel.

  Zelfs dat de PDC/PLA waarschuwt voor zijdelingse obstakels vind ik enerverend... als je een hoge stoep hebt om naast te parkeren heb je voor de rest niets meer aan de waarschuwing vooraan of achteraan, tenzij je op je scherm van je navigatie zit te kijken...

 2. 8 uren geleden, Vdub zei:

  ik krijg em hier in W10 ook niet draaiende

   

  Het rare is dat die ontwikkeld wordt onder W10...

  Maar de laatste versie heeft licentie controle over het web, en dat loopt wel eens mis blijkbaar, dus dat wordt eruit gehaald en momenteel getest.

  grtz, dre

 3. Er zitten in jouw passat verder geen module die op drive-can alleen aangesloten zijn, wel combinatie van verschillende can signalen, maar dat is dus moeilijk te achterhalen wel kanaal al dan niet werkt, communicatie is er...

  Maar aangezien je met de andere ABS-blok ook geen verbinding kan maken is het wel duidelijk dat er ergens in de bedrading iets mis is, dat kan dus zowel 12V voeding zijn, als canbus, als massa...

  Zoekwerk dus. Alles extra goed controleren. Veel succes!

  grtz, dre

 4. 1 uur terug, Kevin Passat 2.0 zei:


  Hoi Dre ,
  Bij de gateway lijkt alles goed te zitten.
  Ivm kabellengte vanaf de abs naar binnen toe, kan ik slecht zien of daar een draadbreuk zit.
  Is er een bepaalde draadkleur(en) waar ik specifiek naar zou moeten kijken?

  Ik kan me alleen voorstellen dat daar dan een breuk oid zit, omdat langs die weg de extra kabel getrokken is


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

  De Can-bus draden zijn twee ineengedraaide draden, oranje/zwart en oranje/bruin.

  grtz, dre

 5. Het lijkt me eerder een can-bus probleem. Alle modules die op drive-can zitten zijn niet te bereiken. Mogelijk een kortsluiting van de can draden, of een onderbreking aan de gateway(bv draadje los in de stekker...)

  Een defecte ABS zou de communicatie met de handremmodule bv. niet mogen verhinderen.

  Je zou ook de ABS kunnen losmaken, en kijken dat je de andere modules dan kan benaderen (DSG, handrem...) pas indien je die dan terug kan bereiken zou je kunnen zeggen dat je ABS module defect is.

  grtz, dre

 6. @Kevin Passat 2.0

  2 uren geleden, Kevin Passat 2.0 zei:

  Maar kun je zo zien wat ik eens zou moeten wissen en in de gaten moet houden?


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

  Je kan de fouten wissen, en na een tijdje rondrijden nog eens een scan maken. Als er fouten terugkomen is dat iets om in de gaten te houden of op te zoeken hoe die fout er gekomen is...

   

  grtz, dre

 7. Update 2.5.9.9 is online, evenals de volledige setup (zie bovenaan pagina)

  aanpassingen:

  Om installatieproblemen in de toekomst proberen te vermijden het setup programma opnieuw bekeken en aangepast (simpeler gemaakt). Uit het programma een paar routines gehaald die de setup moesten afwerken, deze zitten nu in een apart programmaatje dat slecht één keer loopt.

  Registry sleutels bekeken en simpeler gehouden.

   

  grtz, dre

 8. Opgezocht waarom na update naar 2.5.9.6 het programma niet meer werkte... er werd dus een registry key niet aangemaakt die nodig is voor de setup van de updates. Dat is met de update (2.5.6.7 - nu online) weer opgelost.

  grtz, dre

 9. Zo, na alle settings weggehaald te hebben een nieuwe installatie uitgevoerd... en inderdaad, tegen verschillende fouten aangelopen, die je niet hebt nadat eenmaal een installatie is uitgevoerd (en geslaagd).

  Er was een onvoorzien programma einde wanneer er geen path naar de logbestanden ingevoerd was.

  Er was een onvoorzien programma einde wanneer er geen eerder geopende logs aanwezig waren.

  Er waren nog verschillende checks voor de licentie, die nu overbodig zijn, dus deze zijn ook verwijderd.

   

  2.5.9.6 staat dus nu online (als volledige installatie, en als update)

   

  Moesten er nog problemen zijn, stuur dan zo een bericht, het wordt zo snel mogelijk opgelost!

   

  grtz, dre

 10. 16 uren geleden, infernoken zei:

  Hey, net de 2.5.9.4 geinstalleerd en het programma wilt niet opstarten?

  Ook niet na een uninstall, reboot en verse installatie...

   

  @infernoken @Diver

  Ik heb vanmorgen getest en geen probleem ondervonden...

  Ik zal eens een volledig nieuwe installatie uitvoeren en checken.

  grtz, dre

 11. 2.5.9.2 online... 

  Limited time trial is werkend... (niet de "Full" versie met alle toeters en bellen, maar zodanig dat de meest gebruikte dingen toch volledig werken, zoals de gecodeerde labelbestanden lezen, 2 logs vergelijken, adaptation, security login en coding II gegevens kunnen gelezen worden...

  Deze versie wordt nu online geactiveerd, er is geen licentiefile meer nodig, wel een internet verbinding.

  grtz, dre

 12. Op 16-4-2021 om 13:09, infernoken zei:

  Ik mis een beetje de optie voor een time-limited full trial?

  @infernoken Goed idee, daar wordt dus aan gewerkt, een beetje geduld.

  Een probleem is dat er bij de nieuwe passat veelal online wordt gecodeerd. En bijkomen dat RT zelf ook geen labelfiles aanbiedt... Zelfs dat er een aantal modules helemaal geen codering ondersteund.

 13. 2 uren geleden, Diver zei:

  @dreke

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   

  Beantwoord, Free license aangemaakt, en meegedeeld dat deze voor zo'n nieuwe wagen eigenlijk weinig mogelijkheden biedt, aangezien zowat alle modules gecodeerde labelfiles hebben.

  Met de "Free license" kunnen alleen de "LBL" labelfiles gelezen worden, die zijn opgemaakt als tekst...

  grtz, dre 

 14. 6 minuten geleden, geeveebee zei:

  maar kan ik die 220V niet gebruiken om tijdens het rijden de batterij bij te laden met zo'n (CTEK) lader?

  als de alternator/dynamo het probleem is omzeil ik het zo misschien. ik weet niet of die bekabeling voorzien is voor dit want ik denk dat die max 5A trekken ofzo.

  @geeveebee Dat gaat niet lukken, je gaat altijd meer verbruiken dan je kan bijladen... je lader zelf gebruik ook een deel ven het vermogen.

  Een redelijke zonnecel zal wel helpen. Ik heb zelf een schuifdak met zonnecellen in (Solar roof), en die levert 2 tot 3 Amp nuttig vermogen, wat nu gebruikt wordt voor continue ventilatie in de auto (bij stilstand), maar mits een beetje handigheid goed om te bouwen zou zijn naar een batterijlader, mits gebruik van een kleine regeling voor de zonnecel.

  grtz, dre

 15. Wanneer je écht weinig kilometers doet, en slecht kleine afstanden is een druppellader de oplossing. Dan sluit je de accu aan wanneer je de auto niet gebruikt. Je hoeft er niet naar om te kijken, alles gebeurt automatisch. Uitbouwen van de batterij is ook niet nodig.

  Een druppellader behoud de nodige spanning, gaat je batterij af en toe (een beetje) belasten en terug laden. Een beetje stroom houdt je accu in goede staat.

  Er zijn er ook die werken met stroompulsen om een zwakke batterij terug op sterkte te brengen.

  Zodanig gaan de platen niet oxideren, want dat is wat je batterij zwak maakt.

  Goede druppelladers van bekende merken kunnen duur zijn, op Ali (ik heb er zelf een van Ali) staan een aantal goedkope dingen die ook goed werken.

   

  Edit mogelijk is je CTEK ook een druppellader, die zijn er bekend voor...

  grtz, dre

 16. Volgens mij is deze van het stuur met de "VIEW" knop aan de andere kant... en ik vermoed dat het onderste knopje te maken heeft met het 360° camera systeem. Zoals ik je aangaf werkt bv. de module van SpaceWalker niet met een stuur die deze schakelaars hebben.

  Zoals @dieseltje al opmerkte is het knopje op het uiteinde van de knipperhendel alleen om het assist menu te activeren zonder dat je door alle menu's moet bladeren, en heeft niets met ACC te doen...

  Het printje van TinyQ brengt alleen de signalen van de knoppen (die te maken hebben met CC/ACC) naar de input waar normaal de derde hendel aangesloten zit. Bij dit printje zijn er twee modellen: één voor CC, en één voor ACC, het enige verschil tussen de twee is dat er twee uitgangen meer op zijn, die dan afstand + en afstand - naar de aansluiting van de derde hendel brengen.

  grtz, dre

 17. Knap werk @Bonny!

  ACC stuur heeft geen twee knopjes extra: de centrale (nu CNL) knop heeft de functie voor afstand instellen, het instellen werkt als volgt: een korte druk op de centrale knop, dan + of - voor het instellen van de afstand.

  Aangezien dat er bij een 3C/B7 geen instelling is voor CruiseControl/ACC/Snelheidsbegrenzer heeft de modeknop geen eigen functie, maar zou die eveneens als Cancel werken.

   

  grtz, dre

  ACC.jpg

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden