Ga naar inhoud

Klays

Members
  • Aantal items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Klays

  1. Klays

    Storing ABS & ESP

    De dealer is er inderdaad achter gekomen dat het de ABS module is. Reparatie kom -zoals DM al zei: op ongeveer €750,=.... Met alle andere kosten erbij zou het op een totaalbedrag van € 1.450,= komen. Ik ben vandaag bij de dealer geweest om dit door te spreken. Ik ben er namelijk niet van gediend dat zij een relatief "simpel" iets, zo moeilijk hebben gemaakt. Uit bovenstaande reacties en overige stukken op dit forum is te achterhalen dat de ABS module hoogstwaarschijnlijk de dader was. Ze hadden (de kosten van) het vervangen van de ABS sensor en het veranderen van de bedrading kunnen voorkomen, door hun kennis eens goed te gebruiken. Uiteindelijk hebben we een deal kunnen sluiten, die voor zowel hen, als mij aanvaardbaar is. Eindelijk komt mijn Passat weer op zijn plek te staan. Dat laatste is voor mij toch wel het belangrijkste. Iedereen bedankt voor de reacties en het meedenken. Wat mij betreft mag hier een slotje op. Gr. Klaas
  2. Klays

    Storing ABS & ESP

    Afgelopen donderdag de auto bij de dealer neergezet en een mooie Skoda Fabia meegekregen... Aan het einde van de middag een telefoontje gekregen, met de volgende mededeling: "We hebben de bedrading doorgemeten en er zal een draad vervangen/omgelegd moeten worden ivm een te hoge weerstand". Dit klusje kon niet eerder dan vrijdag geklaard worden". Kreeg ook meteen de vraag of ik het erg vond om nog iets langer in de Skoda te moeten rijden... Vrijdagmiddag het verlossende telefoontje gekregen: de auto is klaar! 's Middags naar de dealer gereden en te horen gekregen dat ze de draad om hadden moeten leggen en dat daar nogal wat tijd in was gaan zitten. Na het verhelpen van de storing hebben ze een flink grote proefrit gemaakt en de storing heeft zich niet weer voorgedaan. Uiteraard heb ik gevraagd hoe ze om willen gaan met de kosten. De deal die ze aanboden was als volgt: ik betaal het vervangen van de ABS-sensor en de rekening van het oplossen van de fout in de bedrading, nemen zij voor hun rekening... Uiteraard zijn de kosten voor het vervangend vervoer ook voor hen Eerst de auto maar eens gestart (met toch wel een iets ongemakkelijk gevoel). Ik draai de sleutel om, de motor springt aan en ook de lampjes. Ach, dat is natuurlijk normaal... De lampjes gaan bij het starten branden en doven daarna! Domme ikke... Alhoewel........... Ik ben bang dat de lampjes pas gaan doven, als ik de auto uitzet. Dat maar eens geprobeerd en ja hoor: de lampjes zijn weer uit. Maar dat was voor de "reparatie" ook al zo Met andere woorden er is niks veranderd. Voor de zekerheid de auto nog maar eens gestart, je weet maar nooit. Voor hetzelfde heb ik 't me verbeeld. Helaas! Ook bij de tweede keer starten blijven de lampjes branden Meteen weer naar binnen gegaan, waar ze de bui al zagen hangen en meteen het verzoek deden om de auto weer in de werkplaats te zetten. Daar is de auto wéér uitgelezen en wéér komt dezelfde foutmelding tevoorschijn. Iedereen stond erbij met verbouwereerde blikken. En ik? Ik word vrij moedeloos hiervan Gelukkig mag ik de Skoda weer meenemen, raakte er al aan gehecht Maandag niets gehoord van de dealer. Dinsdag in de loop van de middag een telefoontje: ze hebben de oorzaak nog steeds niet gevonden. Zijn en blijven er druk mee bezig en verwachten vandaag (woensdag) te kunnen bellen met positief nieuws. Ik ben benieuwd!!!
  3. Klays

    Storing ABS & ESP

    Heel erg bedankt voor de reacties! Zoals geschreven, auto gaat donderdag as. naar de dealer. Ben benieuwd!
  4. Klays

    Storing ABS & ESP

    Hallo allemaal, Ik heb al een hele tijd een knipperlichtrelatie met mijn lampjes van het ESP en ABS, die de ene keer wel branden en de andere keer weer niet. Ik heb er een beetje een patroon in gevonden: als het er droog is, branden ze wel en is het vochtig weer, dan branden ze niet (is dat Hollandse weer toch nog een keer ergens goed voor ) Hier op het forum zie ik dat de remlichtschakelaar een veel voorkomende oorzaak is, maar bij mij branden de remlichten wel alledrie. Dus volgens mij kan het dat niet zijn. Afgelopen week bij de dealer geweest en de auto laten uitlezen. Het uitlezen gaf volgens de dealer een defecte ABS-sensor aan, deze is gisteren vervangen (à € 250,=!!). Na het vervangen zou ik naar huis rijden en één keer raden wat bij het starten weer vrolijk ging en bleef branden..... Juist, beide lampjes! Meteen de auto weer laten uitlezen en ook nu werd de foutmelding door dezelfde (inmiddels vervangen) ABS-sensor veroorzaakt. Degene die mij geholpen heeft zei dat het nu waarschijnlijk aan het resetten lag, dat hebben ze nogmaals gedaan en voila, weg lampjes. Met een gelukzalig gevoel (en een lege beurs) naar huis gereden. Een uurtje later moet ik weg, start de auto.... Verschijnen de lampjes wéér! Direct weer langs de dealer en ook daar weten ze 't even niet. Afspraak gemaakt en donderdag mag mijn Passie weer uit logeren. Vandaag tweemaal weggeweest met de auto en de lampjes gaan keurig na het starten uit (want: een echte herfstdag ). Heeft iemand hier nog een lumineus idee?
  5. Vandaag mijn Passat voor de APK gehad, kreeg meteen van de dealer te horen dat er een terugroepactie was. Vamiddag de auto met een nieuwe APK én met vier nieuwe bobines weer meegekregen!
  6. Bij mij bleek het de raamomlijsting van mijn linkerachterportier te zijn... Succes met zoeken!
  7. Klays

    Kriksteun

    Een gewaarschuwd mens telt voor twee Check: http://www.waldnet.nl/wn/nieuws/29026/A ... ewond.html En bedankt voor de artikelnummers, die van mij mist aan de rechterkant
  8. Klays

    Kenden we deze al ?

    Volgens Autoweek is dit de verlengde Passat, idd bestemd voor China. Moet eerlijk bekennen, dat ik 'm ook niet verkeerd vind.
  9. Thanks! Zal er eens achteraan gaan.
  10. Ow.. ok, nou ik ga het maar niet afwachten. Regelmatig peilen blijft waarschijnlijk 't beste. Zijn er trouwens meer mensen die hun peilstok moeilijk afleesbaar vinden? En kun je eigenlijk een andere peilstok bij de 2.0l blok krijgen?!
  11. Nog even een vraagje van mijn kant... Is dit lampje standaard "aan"in de Passat? Mijn oliepeil was vanochtend namelijk minimaal, maar ik heb (nog) geen lampje zien branden. Aangezien ik de olie meteen heb bijgevuld zal het lampje ook niet meer gaan branden, maar het verontrustte me eerlijk gezegd wel een beetje
  12. Mijn 2.0 20V rijd ik sinds maart dit jaar en ben er heel tevreden over! Ondanks ik vrij veel korte ritjes maak, valt 't olieverbruik mij mee: 1 liter per 10.000 km. Ook volgens de dealer is dit niet verkeerd. Kwestie van bijhouden. Het verbruik valt mij ook mee. 1 op 12 bij lekker doorrijden en 1 op 14 tijdens langere ritten (ja, er zijn zuiniger auto's, maar rijden die ook zo lekker? )
  13. Heb vanochtend een uur gedaan, om 7 km door Drachten te rijden... Geen doorkomen aan Maar... Winterbanden (en uiteraard de Passat) hebben zichzelf bewezen!!!!
  14. Me too (Ten minste omgeving Groningen) Heb net ff geprobeerd of 't met mijn sleutel werkt en dat doet 't
  15. Het systeem is een demo-model, maar nooit ingebouwd geweest. Heb 'm in handen gehad en ziet er als nieuw uit. Ik woon zelf ook in Friesland, maar kom ook wel eens buiten de Friese grenzen... Frontje lijkt me toch veiliger, dus ik zal toch nog ff doorsparen voor een ander systeem. In ieder geval bedankt voor de reacties! Gr. Klays
  16. Thanks voor de reactie. Bedrag is totaalprijs voor inbouw/manuren en materiaal. 't Enige waar ik nog mee zit is de diefstalgevoelligheid. Er is geen afneembaar frontje o.i.d. M'n auto staat aan de openbare weg geparkeerd... Wat voor andere alles in een opties zijn er nog meer?
  17. Hi! Dank jullie. Ik heb een Passat 2.0 uit 2003 (da's een 3BG toch?!).
  18. Hallo allemaal. Ben nieuw binnen dit forum én nieuw als Passatrijder Zal me binnenkort ff voorstellen. Ik heb het aanbod gekregen om een AVIC D3 + bluetooth carkit module in te laten bouwen (inclusief ombouw Climatronic) voor € 1.250. Ik heb hier helemaal geen ervaring mee en wil graag van de experts hier weten of dit een nette prijs is... Dus: wat vinden jullie daarvan?? Gr. Klays
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden