Ga naar inhoud

Max1966

Members+
  • Aantal items

    631
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Max1966

  1. De nieuwe wiellagers bevallen inderdaad goed en het "rrrrrrrrrrrrr" geluid is geheel verdwenen. Zeer tevreden daarmee. Vorige week bij m'n garage bij de APK kreeg ik de melding dat schokbreker rechtsachter lekte (Afkeur dus) en dat er roest op remschijven zat. (Ik rij / rem te weinig) Ik heb ze meteen beide schokbrekers achter laten vervangen. Bij het ophalen liet hij me ze zien : oud, vies en rechts inderdaad flinke lekkage. Zeker aan vervanging toe. Resultaat is dat rechtsachter eindelijk het irritante geluidje (alsof er ergens iets los lag te hobbelen / trillen) nu weg is dat ik hoorde bij elke hobbel en bobbel. Zoals ik al vermoedde was dat waarschijnlijk de plastic dop van de half vergane stofhoes die was losgekomen die daar lag te hobbelen. En dat m'n wagen nu fijner en stabieler ligt. Dat laatste merk ik nu, ik was gewend aan het ietwat "na-wiebelen" , ik had het totaal niet door. Rekening viel me reuze mee : 2 nieuwe schokbrekers, 2 nieuwe stofhoezen, schoon schuren van de remschijven achter, APK en montage/werkloon was bij elkaar totaal 243 Euro inclusief.
  2. Dank voor de reacties. Ik heb de zaak overdacht en heb de opdracht gelaten bij m'n garage. Ik heb vertrouwen in hen en merk wel wat er op de rekening staat. Zodra ik dat weet laat ik dat hier weten. Overigens neemt het "rollende`- rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr" geluid wel toe, dus ik zal blij zijn als de nieuwe lagers er op zitten.
  3. Het antwoord van mijn garage is eerlijk duidelijk : Voor deze lage prijs kunnen zij het onderdeel niet bij hun leverancier bestellen. Ze stellen voor dat ik de 2 sets zelf bestel en dat zij ze voor me monteren. Maar ze gaven me ook het advies om er bij stil te staan dat mocht de set niet de juiste zijn / niet aan de eisen voldoen dat retourneren bij zo'n web bedrijf wellicht een probleem is. En dat garantie bij zo'n web bedrijf wellicht ook niet hetzelfde is. Dat is natuurlijk wel zo : is dat wat ik daar bestel ook echt datgene dat zij zeggen dat het is? Is SKF echt SKF en geen namaak? Over Mister Auto lees ik goede maar ook minder goede ervaringen. Dat allemaal gezegd hebbende pleit dat dan wel weer voor het door hen te laten regelen : ik loop zelf geen risico. Maar het kost me meer. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het hen (veel) eerder gun dan de merkgarages, dat dan ook wel weer. Even over nadenken dus nog.
  4. Ik heb ze net geantwoord en wacht nu op hun reactie. Overigens vertrouw ik ze 100% ben zeer tevreden over ze. Wellicht hebben ze een voorkeur om ergens de onderdelen vandaan te halen en zijn de prijzen daar hoger. De SKF set is nu nog maar 105 euro. Nog lager dus.
  5. Ik had de onderstaande link van Mister Auto doorgestuurd naar m'n garage omdat ik dacht dat dat alles was wat ik nodig heb / had. Maar ik heb nu van hen begrepen dat wat ik heb doorgestuurd alleen de wielnaven zijn. https://www.mister-auto.nl/wielnaaf/volkswagen-passat-stationwagen-3b5-1-8-125pk_v7933_g653.html Daar moeten dus de lagers nog bij. Als ik voor de 2 losse onderdelen (naaf en lager en dan voor L en R achter) zou gaan dan kost het uiteindelijk inclusief het inpersen ook weer meer aan arbeidstijd. Hij doelt / doelde dus op een complete set van wielnaaf en wiellager in 1 en die zijn dus rond de 190 begrijp ik. (Of ik moet het niet goed begrijpen)
  6. Dank voor de reacties. Ik heb gisteren ook al de grote verschillen van prijzen op het internet aangekaart. Die beaamde de medewerker ook, hij wees me toen op de eventuele kwaliteitsverschillen, dat je maar mocht hopen origineel materiaal te krijgen. Ik heb geen idee waar zij hun onderdelen bestellen. Mijn probleem is dat ik zelf de knowhow en de garage niet heb om ze zelf te vervangen. Ik ben bij dit soort reparaties / vervangingen afhankelijk van hen. Zelf aanleveren heb ik met andere kleinere onderdelen wel gedaan maar ik vermoed dat ik ze wellicht hiermee tegen het zere been trap omdat ze zelf dus met deze (bij mij nog onbekende soort) aankomen. Ik heb een goede band met ze, het is een familiebedrijf en ik gun ze zeer zeker hun omzet. Maar als ik de resultaten van zoeken op het internet zie dan zijn de verschillen met hun opgegeven "rond de 190 per stuk" inderdaad wel flink......daar wrikt het (toch wel) een beetje. https://www.mister-auto.nl/wielnaaf/volkswagen-passat-stationwagen-3b5-1-8-125pk_v7933_g653.html
  7. Vanochtend naar m'n garage geweest. Het is de wiellager inderdaad. Nog niet dramatisch versleten, aan het wiel zelf is het nog niet te voelen, alleen bij het rijden hoor je het. Ik heb afspraak gemaakt om toch maar meteen de beide lagers te laten vervangen. Eerst leek het er op dat de lagers ongeveer 90 euro ex per stuk waren maar na nader onderzoek zijn de lagers die ze willen / moeten gebruiken een stuk duurder. Rond de 190 euro ex per stuk. Wel even andere koek dus. Blijkbaar hebben de duurdere lagers een voordeel bij het demonteren en monteren. Minder werk ook. Is deze prijs redelijk? Dit is zonder werkloon etc. Ik gun natuurlijk iedereen winst en inkomen (en zeker deze vriendelijke garage) maar vind het prettig om jullie mening te horen. De rammel die ik rechtsachter hoor is waarschijnlijk een steentje dat op de een of andere manier terecht is gekomen achter de plastic beschermplaat bij het achterwiel. Ik zag het uit een ronde uitsparing in de plaat steken maar het schoot weer naar binnen toen ik het wilde vastpakken. En nu kan het weer fijn gaan liggen rammelen. Passat Variant 3B van eind 1998.
  8. Ik gun iedereen z'n omzet maar dit is wel een behoorlijk prijsverschil. Wellicht had het er mee te maken dat hij toen nog onderdeel was van de Profile groep en dat hij aan hun eisen moest voldoen. Ik zal het het maandag, dan heb ik afspraak staan, even navragen. En ik heb net weer even gekeken bij het bewuste achterwiel. De hardplastic afdicht "dop" van de de stofhoes hangt inderdaad los (omlaag) en zal dus bij hobbels en bobbel heen en weer / op en neer gaan.....
  9. Nee, die 192 euro (ex) was alleen voor de twee lagers. Ik las overigens net hier op het forum dat SKF (maker van de VKBA 1355) juist leidinggevend is. Dat het dus goede kwaliteit is...en dat die VKBA 1355 sets op het net voor nog geen 25 (inclusief) per stuk te koop zijn......
  10. En nu is de achterkant aan de beurt vrees ik.... Ik hoor rechtsachter hetzelfde rollende (rrrrrrrrrrrrrrrrrr) geluid dat toeneemt met de snelheid. Er zitten na mijn vorige en oorspronkelijke post (2014) alweer nieuwe banden onder dus ik sluit cuppen uit. Twee dingen nu : 1. Ik zie op de factuur van de toen vervangen wiellagers (voorkant) dat voor die twee sets samen 192 euro (ex) is gerekend. Ik heb net die bewuste set (VKBA 1355) eens opgezocht en die zijn verkrijgbaar vanaf nog geen 25 euro (inclusief) per stuk.... Heeft mijn zeer prettige en vriendelijke garage het een beetje bont gemaakt, of zijn die VKBA 1355 lagers in verschillende kwaliteiten te koop? 2. Rechtsachter hoor ik, al ik over bobbels of iets anders rij, dat er even iets rammelt. Op vlakke stukken hoor ik niets. Ik heb van alles onderzocht en uitgesloten en het enige dat ik kan bedenken is dat het plastic stuk van de stofhoes van die veerpoot (het rubber is al tijden kapot en los) omlaag hangt en ergens tegenaan rammelt. Heeft iemand hier een zelfde ervaring met dat gerammel? En kan ik dat losse stuk zelf fixeren met iets? Tips en advies zijn als altijd welkom!
  11. Dank voor je reactie. Dit is voor het eerst dat ik er over hoor bij een 3B en ik heb ze dan blijkbaar steeds over het hoofd gezien.. Waar zitten ze?
  12. Na heel wat regen die we hier hebben gehad vandaag de klep open gedaan. Ik dacht iets iets te horen maar hoopte dat het niet zo was...... Bij het weer dichtdoen...ja hoor..... daar was het weer : een plasje water dat rechts vanachter de zwarte plastic deurbekleding op de bumper viel. Het zal dus toch op de een of andere manier naar binnen komen i.c.m. hevige buiten. Ik weet niet meer wat ik er aan kan doen en laat het maar zo. Behalve dit HELE hardnekkige euvel rij ik steeds nog met veel plezier in m'n Passie van inmiddels 20 jaar! Ik overweeg nu om links en rechts een gaatje te boren, onderin de klep, door de plastic klepbedekking en het metaal van de klep zodat het water weg kan lopen. Eventuele ernstige roestvorming zal ik met de leeftijd van mijn wagen niet meer beleven lijkt me.
  13. Na echt heel wat regen die een aantal dagen geleden in Den Haag is gevallen is er geen water meer in de klep gekomen. Ik ga nu de klep bekleding weer terug plaatsen en kijken wat er dan gebeurt. Als het goed is houdt het nieuwe rubber de regen nu goed tegen en buiten de wagen. Zo niet : dan houd ik er rekening mee dat er op de een of andere manier water langs het rubber en carrosserie onderin in de klep bekleding lekt wat er dan uit valt bij het openen van de klep. In ieder geval staat / komt er geen water meer in de klep zelf, dat is nu wel duidelijk.
  14. Mooi dat het eindelijk is opgelost!
  15. Oeps....je hebt helemaal gelijk......een 3B....uit 1998 ook nog........met maar heel weinig roest......
  16. Ik moet de klep nog steeds met flink wat kracht dicht doen. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat het nieuw rubber wat meer gesetteld is......
  17. Met enkel wat kleine harde "lak blaasjes" (waaronder waarschijnlijk roest zit en waar ik lekker van af blijf) ) direct onder mijn achteruit heb ik wat roest betreft dus echt geen klagen. Met m'n 3BG uit 1998. (!)
  18. Misschien zit je nu pas op je goede niveau en zat er lucht in je systeem dat er nu uit is.
  19. Idem hier. De nieuwe trek ik zo goed als altijd ook weer los / er mee af.
  20. Zonet nog even heel goed naar de werking van de doppen gekeken voor de zekerheid maar die hebben (voor wat ik nu kan ontdekken) geen invloed op het kleiner krijgen van de / een spleet. De scharnier rechts heeft simpelweg een beetje speling en/of een verschil waardoor deze iets verder naar buiten staat en de spleet veroorzaakt. Mocht er toch nog water binnenkomen in / onder de klep ondanks alle maatregelen die ik heb genomen (zie andere posts) dan lijkt me dat nog de enige overgebleven optie om aan te pakken. Een terugkoppeling met positief of negatief resultaat komt er zeker.
  21. Top advies en tips. Prachtig dat we elkaar op dit forum zou kunnen helpen! Mijn dank.
  22. Volgens mij is het de pen. De scharnier zelf lijkt goed vast te zitten. Als die pin versleten is heeft die misschien ook invloed op het niet goed / recht aansluiten van die kant? En is zo'n pin los te vervangen?
  23. Vandaag wat gedraaid en bijgesteld maar dat lijkt weinig te helpen. Ik heb een doekje links tussen de klep en het rubber profiel gedaan en dat kreeg ik met gesloten klep er maar met moeite tussenuit. Rechts kon ik het er vrij gemakkelijk tussenuit trekken. Daarna met de klep open wat aan de klep getrokken en rechts lijkt het scharnier wat meer speling te hebben, die beweegt wat. En van bovenop bekeken is het duidelijk dat de spleet tussen de klep en de carrosserie naar rechts toe wat breder wordt. Omdat m'n auto meestal aan de rechterkant van de straat geparkeerd staat helt die ook wat naar rechts over dus bij stortbuien helpt dat ook niet echt. Veel van het water zal dus langs de rechterkant stromen. Een vraag : Is zo'n scharnier redelijk makkelijk te vervangen?
  24. Helemaal top! Ik ga het proberen en kijken of ik nog wat kan afstellen zodat m'n klep wat mooier aansluit. Dank!
  25. Beste Passaten, Op de achterklep van mijn Variant zit zowel links als rechts een "stootdop" die blijkbaar eventueel te gebruiken zijn om de klep wat bij te stellen. Zwart plastic, vierkant en geribbeld met rubber dop. Ik kan op het web alleen maar berichten van mensen vinden die met dezelfde vraag zaten / zitten. Ik heb geduwd en getrokken maar ik krijg er totaal geen beweging in. Ze zijn nu verschillend van lengte dus het moet mogelijk zijn te verstellen...... Weet iemand hoe dit stellen gedaan moet worden? Advies en tips zijn welkom en dank is groot!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden