Ga naar inhoud

jeroentdi

Members+
  • Aantal items

    198
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door jeroentdi

  1. ik was op ebay aan het kijken en zag ik dat er nog 2 cilinders inzitten 1 achter het pedaal en de ander weet ik niet waar die zit. Ze zitten beiden in het remvloeistof cirquit. http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/V.de-DE.3B-S-S01EA/1466429/2 Het gaat dan om nummer 9 en 11
  2. Nou heb ik sinds een week last van een af en toe slippende kloppeling in zijn 4 en 5 bij vol gas met warme motor. Verder doet de koppeling het goed, ook de test met afslaan gaat redelijk goed. Alleen zit mijn pedaal nu ook erg hoog. Nou vroeg ik me af of de koppeling wel versleten is. Deze koppeling zit er nu 120k in de vorige heeft er 307k in gezeten. Is wel een erg groot verschil. Heb al beetje gezocht op het internet dat hij zelfstellend is en dat hij op vloeistof en vaccuum stelt. Kan het niet zijn dat 1 van die onderdelen kapot is en hoe kan ik dat testen. Vindt het beetje onnodig om koppeling te gaan vervangen als het een cilindertje is van 30 euro. Zijn er meer mensen die dit probleem al eens gehad hebben of er meer vanaf weten.
  3. Opzich vindt ik het niet belangrijk welke stikker erop zit. Maar het is wel handig dat je ook een beetje het centrum in mag. Zoals het in dusseldorf was moest je hem buiten de centrum ring parkeren en dan pokke eind lopen om te winkelen:( Maar ik hoefde maasr 5.95 te betalen in duitsland voor de stikker en 5 min. later had ik hem. Bijna elke merkdealer mag ze uit te geven. (ongeacht je merk auto). Maar ze controleren er wel degelijk op met name buitenlandse auto's
  4. Vandaag ff op en neer naar dusseldorf gelukkig dat ik aan de umweltplakette dacht. Nu heb ik er gehaald en volgens hun systeem kom ik uit op zone2 (rode) Nu is het rare dat ik meerdere passats heb gezien met diverse motoren en die hebben bijna allemaal zone 4 of soms zone 3. het gaat hier om een 1999 3b variant tdi 81kw. Welke zone hebben jullie en kan ik in het bezit komen van een groene die wel legaal is en niet zelf gemaakt want er zit een soort merk in wat ze kunnen zien.
  5. jeroentdi

    9J et45

    Maar voor de 9j zou dus een 215 of 225 banden goed op kunnen zonder dat er iets gaat aanlopen.
  6. jeroentdi

    9J et45

    Heb vorige week een andere set wielen gekocht voor onder de passat (3B variant). Nu zijn ze voor 8J et 45 dat gaat wel passen. En achter zijn ze 9J et45. Nu weet ik dat er mensen rondrijden met deze configuratie. Maar zijn er nog spacers nodig en wat voor bandenmaat kan erop. Had begrepen dat er getrokken banden op moeten.
  7. Idd zo dacht ik ook al. Meyle en Febi zijn in de zelfde prijs. Denk dat ik volgende week een meyle set ga bestellen. Ga me wel nog even verdiepen in de garantie voorwaarden bij de goedkopere.
  8. Als je op de duitste ebay kijkt wordt het verschil al kleiner. Ook zie je verschil in rubber of siliconen bescherm hoesjes.
  9. Ben nu aan vervanging toe van een paar draagarmen die speling hebben. Alleen nu lijkt het me verstandig om een complete set te monteren, auto is verlaagd en met 380k op de teller zou het wel eens tijd worden. Alleen nu lees ik het een en ander of versterkt of niet? Waar zit het verschil nu in? Heel veel aanbieders geven aan versterkt met 12.9 bouten ipv 10.8 is dat het verschil of is er meer? Wat is wel en wat is niet aan te raden om te kopen?
  10. Gister nog blokjes voor beide kanten kunnen regelen. Tenminste dat dacht ik tot vandaag. De linker kant is nu weer helemaal gemaakt voor 20 euro. De bijrijders kant was ook al een beetje aan het kraken dus dacht, heb de blokjes dan vervang ik die ook. Nu blijkt dat links en rechts verschillende blokjes zijn(spiegelbeeld). Heb ook nog de blokjes van de golf vergeleken maar gaan niet passen op passat komen de raamhouders op een andere plek te hangen.
  11. Dit is de 2e keer voor de bestuurderskant en 1 keer de bijrijderskant. Heb de achterste 2 mechanismen ook allebei al 1 keer zelf gemaakt met metalen stripje die houden het goed. Ga vrijdag als het op het werk uitkomt toch de opnames van de beide blokjes even bekijken
  12. Nu is bij het raammechanisme ook voor de 3e keer kapot. Was wat op internet aan het zoeken kwam ik eerst coulance regeling tegen. Maar ik ga met mijn 355dkm en 1999 er denk ik niet echt onder vallen. Nu had ik ook reparatiesetjes gevonden. Weet iemand toevallig of de sets van de golf ook passen? Het gaat dan alleen om de blokjes, ze lijken namelijk wel verdomd veel op elkaar. De reparatieset van de golf heeft namelijk alu blokjes
  13. Niemand?? Even ter verduidelijking het gaat om de kapjes waar het blokje omheen staat.
  14. jeroentdi

    meespuiten dorpels

    Heb mijn de plastic kappen over mijn dorpels mee laten spuiten en de onderste kappen op de deur. Alleen de losse achterste kapjes zit een rubber laagje overheen. Nu was mijn vraag hoe hebben jullie dat laten spuiten zonder dat de lak gaat scheuren door het onderliggende rubber laagje. De onderste deurkappen heb ik uit aluminium gemaakt hier heb ik er geen last van. Alleen om de achterste kapjes te maken van alu is me nogal geen werk. Was ook al bij de dealer geweest en die zeggen dat ze alleen in de uitvoering bestaan met rubber bescherm laagje.
  15. Heb voor woensdag een afspraak gemaakt. En het zijn geen tweedehands banden Zoals vdub het schetst zo staan ze er op het zicht ook onder van bovenaf gezien dan.
  16. Was afgelopen week eens aan het kijken hoe mijn bandjes eruit zagen en toen kwam ik tot de ontdekking dat mijn banden aan de buitenkant meer slijten dan aan de binnenkant.(zit 3mm verschil in) Nou heb ik al wel wat opgezocht op het internet dat de achteras niet uit te lijnen is. Maar wel in het toespoor en uitspoor versteld zou kunnen worden? Of zou heteen ander probleem zijn. De auto trekt niet naar links of recht, voor zijn de banden netjes recht. Rij nu met deze wielen op 2.4 bar met gewoon 195-55-15. Ook zeggen er dat de achteras krom zou zijn maar heb niets geraakt eigenlijk de laatste maanden. Stuur staat wel iets scheef naar rechts. Ook is de auto verlaagd met schroefset. Mijn achterste schokbrekers zijn wel al een klein beetje hobbelig aan het worden maar nog niet versleten. Zou het kunnen zijn dat de auto te ver verlaagd is ofzo? Als je kijkt vanuit de achterkant van de auto zie je dat ze /\ staan maar aan de voor kant van de wirlen t.o.v. de achterkant van de auto staan de wielen ook naar elkaar toe.
  17. Ik heb bij mij ook een hele tijd terug de sloten uit elkaar gehaald en gesoldeerd. Is best te doen hoor. Zijn genoeg howto's over te vinden op de forums. Het enigste waar je even goed op moet letten is dat je alles in elkaar zet zoals je het losgehaald hebt. Klinkt logisch maar dat is niet altijd even makkelijk te doen. Al met al met in en uitbouwen en solderen(5min werk) ben ik er 2 uurtjes mee bezig geweest. Alleen knipperen de lampen bij mij nog steeds niet bij mij zit het ergens in de kabelboom.
  18. En hoe staat het ermee? Al een oplossing gevonden? Ik nl hetzelfde probleem alleen knipperen mijn knipperlichten soms nog of ze blijven branden.
  19. De passat is van aug. '99. En een carkit of iest dergelijks heb ik er niet op aangeloten daar kan het bij niet aan liggen.
  20. Is het op de een of andere mannier te meten of de hendel goed is? Want om die te vervangen zal wel een prijzig geintje zijn
  21. Heb de laatste tijd een raar probleem. Als ik op de snelweg rijdt op de cruisecontrol en wil dan naar de linker rijbaan toe en geef mijn knippelicht aan dan valt de cruisecontrol uit. Het is niet dat het zich ieder keer voordoet. heb ook al geprobeerd of het eraan ligt met de hendel inschakelen of alleen aantikken. Op beide manieren werken de knipperlichten normaal maar valt zo nu en dan de cruisecontrol weg. Ook heb ik hem al uitgelezen met vagcom maar kom niets uit. Iemand toevallig al eens zoiets meegemaakt of weet waar het aan zou kunnen liggen.
  22. Hoe lossen ze het flexibele stuk op bij de deuren. Daar knapt de lak er vrij snel van af denk ik. @cabriootje wat gaat je dat kosten?
  23. Als je naar de foto kijkt zie je dat de voorkant van de spaken gepolijst zijn. Daaroverheen zetten ze blanke lak, hierdoor worden ze iets doffer. Als ik nog een keer de keus had zou ik ook zkers weer voor 19inch gaan. Het is minimaal wat je ervoor moet inleveren kwa comfort. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van wat voor banden je eronder gooit. Het voordeel van de 18ers is dat het je wel wat geld scheeld in de aanschaf van nieuwe banden en je wat lager kan gaan met de auto. Ook is het in mijn ogen wel iets meer oppassen met randjes ed op de weg want je hebt niet echt een hoge band op 19inch liggen. Je auto zal wel weer omhoog gaan als je hem zo laat omdat bij 19inch je banden omtrek groter wordt. To blastaway Heb hem daar niet gekocht, ben er wel wezen kijken maar ik zat toendertijd met een amerikaan in mijn maag die weg moest en die kon ik bij hun niet inruilen en verkopen, liep toen niet zo erg vlot omdat toen het gezeur met het grijs kenteken begonnen was Haha. Hij is er wel het eerste half jaar in onderhoud geweest, daarna ben ik alles zelf gaan doen via mijn werk.
  24. Ik heb geenfoto van 17 of 18 inch. Wel van mijn auto met de 19inch uitvoering. Dit is met et35 en verlaging van ong. 4 a 5 cm Over 3 weken kan ik je nog wel andere foto sturen dan krijg ik ze terug van de polijster.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden