Ga naar inhoud

MonkeyBrainsNL

Members
  • Aantal items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MonkeyBrainsNL

  1. Dit vond ik op een site na een beetje googlelen, Zijn winterbanden nu echt wettelijk verplicht? In de Duitse wet staat niet expliciet vermeld dat winterbanden verplicht zijn. Wel is in de wet de regel opgenomen dat uw auto aan winterse weersomstandigheden aangepast moet zijn. Ofwel, bent u onderweg met zomerbanden en merkt u dat uw auto geen grip meer op de weg heeft, dan moet u uw auto aan de kant zetten en maatregelen treffen. Houdt u het verkeer op omdat uw auto niet aan de weersomstandigheden aangepast is, ook dan loopt u het risico beboet te worden. Deze boetes lopen veelal in de tientallen Euro´s. Kortom, voordat u de Duitse wegen opgaat, is het raadzaam goed te kijken naar de weersvoorspellingen zodat u eventuele voorzorgsmaatregelen kunt treffen. En dit op een andere site; Wat u moet weten over het gebruik van winterbanden in Duitsland en Oostenrijk. Wettelijke regeling Winterbanden zijn volgens de wet niet verplicht maar een ieder wordt wel geacht zijn auto onder controle te hebben en zijn weggedrag aan te passen aan de omstandigheden. Aansprakelijkheid Ook al is een ongeval te wijten aan de verkeersovertreding van een ander, zonder winterbanden wordt u vrijwel altijd (mede)aansprakelijk gesteld. U hebt immers minder goed kunnen reageren doordat u op zomerbanden reed. Sneeuwkettingen Als u winterbanden gebruikt, heeft u minder snel sneeuwkettingen nodig, maar u moet ze natuurlijk wel in de auto hebben. Advies Monteer voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van uw medeweggebruikers winterbanden.
  2. Wat kost zo'n setje?? Ik heb inmiddels begrepen dat het voor de Duitsers een verplichting is en voor de rest van Europa niet. Alleen Finland heeft een verplichting voor iedereen.
  3. Hallo, Nu las ik dat de regelgeving in Duitsland is verandert en aangescherp, voor het gebruik van winterbanden. Nu heb ik weer net een reisje geboekt naar Winterberg voor maar 4 daagjes in de 2 de week van december. Nu was ik van plan om op zo'n hollands mogelijke manier erheen te gaan, en dat is dus niet op winterbanden. Mijn huidige banden zijn regenbanden, en ervan uit gaand dat er dan toch geen sneeuw ligt of dat de wegen goed zijn gestrooit is dit de reden dat ik geen winterbanden wil aanschaffen. Nu begrijp ik ook dat als je een ongeluk krijgt in duitsland en je auto beschikt niet over winterbanden dat de verzekeringsmaatschappij jou kan aanklagen. Heeft hier iemand ervaring mee? Is het niet dat je als je al sneeuwkettingen bij je hebt dat dat voldoende is?? Of moet ik toch maar mijn portemonee gaan trekken voor 4 daagjes Duitsland??
  4. Dus je kunt het wel voor een zacht prijsje maken??
  5. De hoezen zijn nog goed, ik ben vandaag even wezen vragen in Heythuysen bij Auto Zuid, en daar kost een Kineet 163 euri excl. Maar we kwamen er niet helemaal uit over het type-nummer zo dit is voor mij een richtprijs.
  6. Dat is hem nou juist de hoed is nog heel, want ik heb 14 dagen geleden nieuwe schijven en blokken gehad ik neem toch aan dat ze niet blind zijn bij de dealer??
  7. Hij bonkt in de bocht maar alleen als ik langzaam ( stapvoets ) door de bocht ga..
  8. MonkeyBrainsNL

    Homokineet

    Hallo, Ik ben bang dat ik linksvoor mijn homokineet moet laten vervangen, hij tikt als ik vanuit stilstaand weg rij in een bocht. Heeft hier iemand ervaring mee?? Dan bedoel ik wat moet er nog meer vervangen worden alleen de ''kineet'' of zit die vast aan de aandrijfas?? Kan ook al het smeervet weg zijn?? Alvast bedankt Frank
  9. Nee hoor het forum biedt niks aan we geven alleen aan waar het staat wat voor iedereen toeganglijk is. Dat geld voor alle links ed..
  10. Hij staat in de nieuwsgroepen, alt.binaries.misc als ik et goed heb. anders moet je even zoeken met binsearch
  11. Ik heb net de nieuwste elsa win gedownload, versie 3.13 voor Volkswagen. Met alles erbij om het te laten draaien Het is bijna 8gb Nu nog de vraag wat kan ik ermee, ik heb het nl nog niet geinstalleert.
  12. Ja ik ook na vandaag... Ik woon toch vlakbij de duitse grens ga daar maar eens kijken, hij hoeft volgend jaar pas gekeurd te worden..
  13. Ben ik al mee bezig het enige wat ik ieder keer zie dat je met achterlichten wordt doodgegooit..
  14. Heb je een linkje naar het product..? Vallen dan mijn mistlampen voor weg? Die zitten nl nu in de unit. **edit** Ik heb eens rondgekeken over angelseyes, begrijp ik het goed dat het wordt ingebouwd in de huidige unit?? Is dan mijn probleem dan wel opgelost ivm stellen van de lamp??
  15. Hallo, Auto staat bij de garage voor grote beurt, werd net opgebeld. Blijken dat mijn beide koplampunits niet meer afstelbaar zijn, een was doorgedraait, de andere was afgebroken. Men zei gewoon doodleuk tegen mij dat er 2 nieuwe units in moeten a 332 euro excl. (Dit is gezegd bij Wealer) Mijn vraag; Is dat zo is er geen andere oplossing?? Zijn ze 2dehands te krijgen en zelf goed erin te zetten??? Of heeft iemand anders nog tips? Mvg Frank
  16. TDI 115 PK AJM, volgens mij betaal ik nu 235 incl man-uren.
  17. Ok ik ga het eens uittesten dit was op de A73 Nijmegen - Venlo wat toch relatief een vlakke weg is. Het enige verschil met jullie is dat ik in een automaat/tt rij. Maar van de andere kant moet dat volgens mij niet uitmaken. Ik had echt het idee dat het een storing was, gewoon het gevoel wat ik erbij had. Maar wat ik al zei ik ga even testen volgende week want dan komt het beroemde woon/werk verkeer weer.. Moregn eens bij de garage vragen, hij krijgt toch zijn 60.000 km beurtje.. Kassa..
  18. Is dat een storing of is dat normaal, ik snap wel als je bergaf gaat dat die gas terug neemt en daarna weer geleidelijk gas bijgeeft om op de gewenste snelheid te blijven maar het lijkt mij stug dat dat met een schok moet gaan... Ik heb dit ook nog nooit eerder gehad...
  19. Aangezien ik ook eeb topic wou aanmaken met cruise control, kan ik er maar gelijk hier op voort borduren. Vanmiddag reed ik op de snelweg met CC aan en af toe begon mijn auto in te houden hij bleef wel op snelheid.. Nu weet ik niet hoe een CC precies werkt, maar ik weet wel dat het electronisch is. Hij doet het ook niet elke keer dan weer eens 4a5 keer achter mekaar op 1km en dan weer eens 10km niks. Als ik zonder CC rij heb ik nergens last van. Misschien hier ervaring mee gehad?
  20. Supersprint?? Ik hoop toch niet van een koude start van 0 naar 100 vol gas??
  21. Dus als ik H7 bleu light koop ( xenon wannabe ) dan zit ik goed?? En scheelt dat uberhaupt, ik bedoel 30% meer licht??
  22. Wat zijn de standaard lampen van een passat H7??
  23. Hallo allemaal, Even een vraagje van mijn zijde, na altijd schakel te hebben gereden mag ik nu genieten van een automaat ( dat is mijn mening.. ) ALs ik nu stil sta voor een verkeerslicht of kruising kan ik hem dan gewoon in de (D)rive laten staan? Of is het verstandiger om hem in de (N)eutraal te zetten? Ik heb nl geen idee of het enige gevolgen heeft voor de transmissie/motor.. Alvast bedankt..
  24. Zijn de ophangingen van de motorsteunen en versnellingsbak nog goed??
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden