Ga naar inhoud
  • 0

Gezocht: iemand die in omg. Amersfoort ABS kan uitlezen


freaqshow

Vraag

Dag allen,

 

Ik heb mijn Passat amper terug (zie topic: http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/38804-olielekkage-blok-linksvoor-18t-specialist-gevonden/) en het volgende probleem doet zich voor. :cry:  

 

Tijdens het remmen zodra ik bijna stilsta, springt de ABS er in. Ik heb al gelezen, o.a. op dit forum, dat het aan de sensoren zou kúnnen liggen. Gisterenavond ging echter het ABS lampje branden (verder geen piepjes of andere lampjes) wat idd betekende dat mijn ABS niet meer werkt. Ook na uit /aanzetten van de wagen, bleef het lampje branden.

 

Vanochtend heb ik de accu losgehaald en de plus en min polen tegen elkaar gehouden (dat zou een en ander aan meldingen moeten resetten?) Dat had in eerste instantie niet geholpen. Echter toen ik 15 minuten later naar mijn werk ging reed ik weg en ging het lampje uit. 

 

Het ingrijpen van de ABS bij bijna stilstand gebeurd nog steeds (80% van de tijd). Echter nu is het ook dat de ABS ingrijpt(of wellicht ESP?) terwijl ik de auto langzaam laat uitrollen. Ik heb dan niet geremd.

 

Voordat ik alles ga vervangen, wil ik vragen of iemand in de buurt van Amersfoort mijn computer wil uitlezen, hopelijk wordt ik daar iets wijzer van. En voor even uitlezen wil ik Twan @@bandenman niet gaan lastig vallen (hij komt uit Oss)  ;)

 

Alvast bedankt maar weer voor jullie hulp

aangepast door freaqshow
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Hierbij de update. Ik heb de ABS sensor verder in zijn socket geduwd (de andere kant zat er wat verder in, dus die afstand aangehouden) en remmenreiniger tussen de homokineet en de naaf gespoten., ter hoogte van de sensor en de remschijf even rondgedraaid (velg er af uiteraard).

 

Vanochtend geen problemen of rare remgeluiden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Thanks @@Worfje, @@mariovdark neemt morgen even zijn vagcom mee naar werk, dichterbij kan dan haast niet.  ;)  Ik hoop echt dat het idd alleen de sensoren zijn. En anders moet ik toch @@bandenman weer lastig vallen.

 

Zo en nu genoeg ge-@. Ik update het topic als het probleem opgelost is (of als ik nog meer vragen heb)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Mario heeft gisteren mijn computer uitgelezen en het blijkt rechtsvoor aan de ABS te liggen. Dit kan dus een defecte of vuile sensor zijn, breuk in de kabel of een sensor die net te ver van de ABS ring zit. Al met al iets wat redelijk makkelijk op te lossen is (of zou moeten  :mrgreen: )

 

Tevens kwam naar voren dat de verwarming van mijn buitenspiegels niet meer werkt en dat mijn slot linksachter (waarschijnlijk microschakelaar) aan vervanging toe is.

 

Ik update dit topic, als het probleem opgelost is (ik moet alleen even kijken wanneer ik tijd heb)

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden