Ga naar inhoud

Geen driecilinder voor VW Passat


Schippersss

Aanbevolen berichten

Er komt voorlopig geen driecilinder in de nieuwste Volkswagen Passat te liggen. Dat heeft Heinz-Jakob Neußer, ontwikkelingschef bij het Duitse merk, bekend gemaakt. Verder is hij van mening dat hybride auto’s in de toekomst net zo goedkoop kunnen worden als diesels.

 

m1mypr6bddx7.jpg

 

Volgens de topman heerst bij Volkswagen de vraag of een driecilinder handig is in een auto van het formaat van de Passat. Hij denkt dat de driecilinder 1,0-liter TSI, zoals die in de Polo te vinden is, dermate belast zou worden, dat het de vraag is of-ie dan efficiënter is dan een viercilinder. Laatstgenoemde biedt volgens hem nog meer dan genoeg potentieel in een hybride-aandrijflijn.

 

Volgens Neußer wil Volkswagen verder proberen om de kosten voor hybride-auto’s dermate te drukken, dat die in 2020 met een kwart zijn afgenomen. Dat moet volgens hem mogelijk zijn, omdat de hybride-technologie met lichte aanpassingen in het gros van de modellen van Volkswagen-groep te gebruiken is. In de toekomst zou een hybride-auto volgens de topman dan niet meer hoeven kosten dan een moderne diesel.

 

Bron:Autoweek

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden