Ga naar inhoud
  • 0

dynamisch audio op de rns510


GravityZ

Vraag

ik hoorde van de vw dealer dat de rns510 op "dynamisch audio"gezet kan worden.

volgens de verkoper is dit normaal een dure optie maar die kan gewoon aangezet worden middels vagcom

 

bas zou veel beter klinken.

nadeel is dat het volume bereik veel groter is waardoor je meer moet draaien/klikken omdat de stappen nu veel kleiner zijn.

 

heeft iemand dit aan staan en is het inderdaad beter?

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik denk dat je dealer eea door elkaar haalt, en raad je ook aan dit advies naast je neer te leggen. Ipv dynamisch audio bedoelt hij waarschijnlijk het Dynaudio soundsystem wat inderdaad geen goedkope optie is.

 

Dynaudio soundsystem is echter deels een (hardware-) optie op de passat en deels een softwareaanpassing van de headunit. Als dynaudio is ingebouwd dan is de headunit daarop aangepast dmv vag-com. Je kan weliswaar alleen de aanpassingaan de headunit dmv vag-com doorvoeren, maar dat heeft geen zin, en wel hierom:

- Je mist de 10-kanaals 600 Watt eindversterker onder de bestuurdersstoel en de 10 Dynaudio luidsprekers in de deuren.

- De aanpassing dmv vag-com aan de headunit resulteert in het verzwakken van de output van de headunit, aangezien deze nu een eindversterker ipv luidsprekers aan moet sturen. De aanpassing resulteert verder ook in een andere klank van de headunit, aangezien de eindversterker dat weer compenseert. En als laatste verschijnt er een Dynaudio logo op de headunit tijdens het opstarten.

 

Het klopt dus dat je meer bas hoort, aangezien het hoog (behoorlijk) gedempt wordt, en ook zal je het volume dus verder open moeten draaien aangezien de output verzwakt is. Maar het gestelde doel (betere klank) is dus niet juist. Integendeel, het zal juist slechter gaan klinken omdat je de optimalisatie van het soundsystem voor het passat-interieur volledig mist! daarnaast haal je waarschijnlijk ook niet het oorspronkelijke volume vanwege de verzwakking van het uitgangsvolume.

 

Kortom, het advies van je dealer is echt zinloos aangezien je de dynaudio hardware echt nodig hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden