Ga naar inhoud
  • 0

Ratelend geluid van de airco bij koude motor


Barthezz

Vraag

Hallo,

 

Als ik de auto ga starten nadat hij een nacht (of werkdag) stil heeft gestaan, dan komt er een ratelend geluid onder de kap vandaan wanneer ik de airco aanzet. Dit geluid houd eventjes aan en zakt dan weer weg.

 

Zodra ik de airco niet gebruik dan heb ik nergens last van.

 

Nu heb ik verschillende mensen ernaar laten luisteren en ze komen allemaal met iets anders. De één zegd dat het de aircopomp is en de anders zegt dat het een pouli is waar de snaar naar de aircopomp op zit niet goed meer is.

 

Nu is mijn vraag of iemand dit probleem bekend is, voordat ik allerlei onderdelen ga bestellen.

 

Alvast bedankt mocht iemand iets weten.

 

Groeten,

 

Bart

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0
Een gedegen aircospecialist kan dit probleem herkennen, er zal dan eerst een drukmeting van het systeem gemaakt worden.

Het ratelen kan uit de airco compressor komen, ook dat is door de aircospecialist te beoordelen.

Je kunt niet zomaar de compressor afkoppelen ! daarvoor moet het systeem eerst drukloos gemaakt worden, daarna kan je de compressor afkoppelen en de leidingen afdoppen zodat er geen vuil in kan komen..denk er wel aan dat als je de compressor afkoppelt er ook een kleinere multiriem gemonteerd moet worden.

 

Gebruik de airco niet meer, totdat je weet wat eraan mankeert, moest de compressor vast lopen ! wordt de multiriem over getrokken.

Laat het systeem controleren, indien de diagnose uitwijst dat de compressor met een burnout bezig is? laat je het systeem leeg halen dan kan de compressor gewoon blijven zitten.

 

De eerste sporen van vervuiling (metaal deeltjes) bij begin fase van burnout, kunnen ontdekt worden bij het demonteren van de orifice.

 

 

Ok, das duidelijke taal, zal om te beginnen eerst eens langs de aircospecialist rijden om te kijken of hij zo kan achterhalen wat er aan de hand is.

 

 

Ik hou jullie op de hoogte..thx voor de reactie!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Nou, vandaag bij de aircospecialist geweest en de dealer.

De eerste wist me te vertellen dat hoogstwaarschijnlijk de pomp aan t begeven is, kan gereviseerd worden vertelde ie, de dealer vertelde weer een ander verhaal, en beweerde dat het geluid van linksbovenin het blok kwam.

Dus iets in het blok wat de aircopomp ook aanstuurt, of ergens een klep, kon de oorzaak zijn.

Moest maar eerst ff een vervolg afspraak maken , wilde ze de goeie diagnose kunnen stellen.

 

Het rare eraan is dat als je hem op econ stand hebt staan, dat ie het dan niet doet, schakeld ie dan de aircopomp helemaal uit of?

Wat het blok betreft, ik heb verder geen vermogensverlies, niet inhouden enz enz en er zijn ook geen andere dingen die me opvallen.

 

dus ja nu maar ff opzoek naar een goeie beun die dit kan gaan verhelpen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Revisie ! Dacht het niet, zelfs beveel ik niet aan om revisie compressors te gebruiken.

Idd, econ schakelt de compressor uit.

 

Snap dan ook niet, waarom de eerste "NIET" met een duidelijke drukmeting naar voren komt ! en zich effe de moeite neemt om het systeem verder ter controleren.

Wat waren de drukken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Revisie ! Dacht het niet, zelfs beveel ik niet aan om revisie compressors te gebruiken.

Idd, econ schakelt de compressor uit.

 

Snap dan ook niet, waarom de eerste "NIET" met een duidelijke drukmeting naar voren komt ! en zich effe de moeite neemt om het systeem verder ter controleren.

Wat waren de drukken?

 

 

 

Hoi, deze man heeft aan mij gevraagd of de airco nog goed koud word, en dat doet nog perfect,dus kon ie dat al uistluiten.

En ja dan krijg je wel meteen te horen van zet hem hier maar neer en dan kijken we erna, snap ik ook wel..maar als de ene verteld dat het de aircopomp is , en de ander iets in t blok ja...dan ga je twijfelen wat je moet doen.

 

dus ja dat is het verhaal erachter....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@passat_v5 Zoals ik al eerder vermelde een gedegen aircospecialist kan dat ontdekken, maar niet door te kijken met een roze zonnebril 8-) .

deze man heeft aan mij gevraagd of de airco nog goed koud word, en dat doet nog perfect,dus kon ie dat al uistluiten.

 

Er valt niks uit te sluiten als die geen drukmeting heeft verricht en goed koelen heeft niets te zeggen dat kan ook al problemen geven "alleen als die ijs en ijskoud is" wordt al ervaren/gezegd hij koelt goed.

 

maar als de ene verteld dat het de aircopomp is , en de ander iets in t blok ja...dan ga je twijfelen wat je moet doen.

 

Die aircoboer had meer moeten doen en niet meteen moeten zeggen "zet hem hier maar neer ,dan kijken we erna" je was tenslotte daar...Hij heeft volgens mij alleen maar geluisterd naar het geluid en voor de rest niets uitgevoerd.

Ja dan krijg zoń uitspraak, potjandorie, godver de godver :angry: die meters aansluiten is toch verre van geen meer werk en binnen enkele minuutjes uitgevoerd.

 

lees dze draadjes op je gemak door viewtopic.php?f=116&t=35333

viewtopic.php?f=147&t=35649

 

Die denkt niet aan kwaliteit, maar eerder aan kwantiteit..

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden