Ga naar inhoud

Volkswagen ontslaat alle tijdelijke werknemers


Marco456

Aanbevolen berichten

Komt van nu.nl

 

BERLIJN - De Duitse autofabrikant Volkswagen ontslaat alle werknemers met een tijdelijk contract. Dat zei topman Martin Winterkorn zaterdag in een interview met het Duitse magazine Der Spiegel.

 

Volgens Winterkorn is het de bedoeling dat Volkswagen aan het eind van dit jaar geen werknemers met tijdelijke contracten meer in dienst heeft. ''Het is vreselijk voor de betrokkenen, maar er is geen andere oplossing.'' Eind 2008 had Volkswagen ongeveer 16.500 tijdelijke werknemers in dienst.

 

Vraag

 

De Volkswagentopman benadrukte verder dat de vaste werknemers zich geen zorgen hoeven te maken. Volkswagen is hard getroffen door de wereldwijde financiële crisis, omdat de wereldwijde vraag naar auto's is afgenomen.

 

De omzet van het concern daalde in januari nog met 15 procent. Het concern verwacht over heel 2009 een omzetdaling van 10 procent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

het lijkt een beetje vervormd zo.. er wordt nl niet genoemd hoeveel werknemers de Volkswagen AG in totaal heeft, in Wolfsburg werken er al 55.000..

 

In totaal 373400 werknemers werken er bij VW, het blijft veel die 16500 maar het is maar een klein deel.. ik meende ook ergens gelezen te hebben dat de tijdelijke krachten wel weer voorkeursrecht hebben asl het weer goed gaat en er weer personeel nodig is..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden