Ga naar inhoud

Herbie

Members+
 • Aantal items

  180
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Herbie

Profile Information

 • Geslacht
  Male
 • Plaats
  Gelderland
 • Naam
  Nils

Recente bezoekers van dit profiel

447 profielweergaven

Herbie's Achievements

42

Community reputatie

1

Community Answers

 1. @thnij96 : Heb sinds kort hetzelfde probleem met mijn auto (is 5,5 jaar oud), toevallig in dezelfde lamp. Heb je het zelf kunnen oplossen?
 2. @wulfke De camera is vervangen en gekalibreerd door een VW dealer, totaal kosten ca. € 575 inclusief BTW. In eerste instantie had de dealer een regelapparaat meegenomen in de offerte, dat apparaat kost zo'n € 685 (inclusief BTW). Dat regelapparaat hoefde helemaal niet vervangen te worden, alleen de lens van de camera was kapot. In de bijgevoegde afbeelding staan de kosten (exclusief BTW) voor het vervangen + kalibreren van de camera. De nieuwe camera werkt naar behoren, blij dat ik weer helder beeld heb
 3. Ga denk ik ook een keer Bosch proberen, op een test van de ADAC komt de Bosch Aerotwin Flatblade als beste uit de test (https://www.adac.de/infotestrat/tests/autozubehoer-technik/scheibenwischer/)
 4. Originele = Valeo? Heb op een forum van autoweek.nl gelezen dat SWF een tijd geleden is opgekocht door Valeo, en dat SWF (en/of Valeo?) leveren aan diverse automerken. Maakt me allemaal niet uit, gaat erom dat er goeie ruitenwissers op de auto zitten. Rijd nu al ruim drie jaar met de originele ruitenwissers op de voorkant, achterkant is wel een keer vervangen. Achterruitenwisser klapperde namelijk heel vaak, nu ook weer (of nog?).
 5. Met al die pekel op de weg is het weer flink wissen geblazen, begin nu duidelijk te merken dat ik aan nieuwe ruitenwissers toe ben. In welk opzicht gaat je voorkeur uit naar Valeo? Zijn die duurzamer dan Bosch Aerotwin? Op piepen ze minder? Beide merken zijn in ieder geval een stuk goedkoper dan de ruitenwisserbladen van VW, bij de dealer vragen ze € 53,= voor een set originele VW-ruitenwissers voor aan de voorkant
 6. Ik heb geen SD kaart in het systeem zitten, daar kan ik je dus geen advies over geven. Wat staat er op die SD-kaart? Bij updates gebruik ik een standaard USB-stick van 32 GB, heb wel programma NTFS for Mac op m'n MacBook staan (daarmee kan je met je MacBook op MS-DOS (FAT32) geformatteerde disks schrijven). Normaal gesproken pak ik de kaartupdate uit met versie 1.0.11 van Kika. Daarbij pak ik het zip-bestand rechtstreeks uit op de USB-stick, kan je aangeven in Kika. Bij het uitpakken zet Kika de bestanden op de USB-stick in een map die de naam krijgt van het zip-bestand, nadat het uitpakken klaar is verplaats ik de bestanden naar de root van de USB-stick en haal ik de map met de naam van het zip-bestand weg. Nadat de stick is voorzien van de uitgepakte bestanden stop ik de USB-stick in de USB-poort onder de armsteun van mijn Passat, dat werkt prima. Zoals ik aangaf heb ik de kaartupdate dit keer uitgepakt via Windows met 7zip. Als ik de USB-stick met daarop de uitgepakte update bekijk op m'n MacBook zie ik de omvang van de bestanden 29,65 GB is. Dat komt redelijk overeen met wat je ziet op je Mac. Je kan in de afbeelding trouwens zien dat de USB-stick die ik heb gebruikt FAT32 geformatteerd is, was al zo toen ik 'm kocht. Het is me trouwens een raadsel waarom de Discover Pro de update niet herkent als ik de kaartupdate uitpak met de nieuwste versie van Keka (v1.1.8), bij het uitpakken lijkt namelijk alles goed te gaan.
 7. Met welke versie van Keka heb je de kaartupdate uitgepakt? Ook ik heb een Mac, en had hetzelfde probleem als jij toen ik de kaartupdate uitpakte met de nieuwste versie van Keka (v1.1.8). Ik heb de kaartupdate toen uitgepakt op een Windows PC met 7zip, dan wordt de update herkend door de Discover Pro (ik had op dat moment te weinig ruimte op mijn oude Mac om de kaartupdate te downloaden, ben daarom uitgeweken naar een Windows PC). Mocht je de nieuwste versie van Keka op je Mac hebben staan, dan zou je kunnen overwegen een oudere versie van Keka te downloaden. Versie 1.0.11 van Keka werkte bij mij nog wel goed (https://mac.filehorse.com/download-keka/9055/). Als je de oudere versie van Keka ophaalt via de aangegeven link, dan eerst versie 1.1.8 van Keka verwijderen en dan versie 1.0.11 installeren. Daarna de kaartupdate uitpakken met versie 1.0.11 van Keka, en hopen dat de update dan wel herkend wordt!
 8. Herbie

  adblue

  Wat is het verschil tussen de pomp voor auto’s en de pomp voor vrachtauto’s? Zit het verschil in het type vulpistool? Of in de bereikbaarheid van de pomp (plek bij de pomp wel of niet groot genoeg voor een vrachtwagen)? Of (lijkt me onwaarschijnlijk) in de samenstelling van AdBlue?
 9. Ga ik komende week nog eens bellen, ze zullen het wel druk hebben daar.
 10. @@Passat Rdi: Heb je ervaring met Cartronics? Heb ze meerdere mailtjes gestuurd, alleen op het eerste mailtje een reactie (wat het VIN van mijn auto is). Op latere mailtjes met daarin meer info geen reactie gehad. Per telefoon krijg ik ze ook niet te pakken, krijg een mededeling dat ik niet te woord gestaan kan worden.
 11. Buitentemperatuur sensor is vervangen, net even de eerste controle op weergave van temperatuur gedaan. Auto van m'n vriendin geeft 18,0°aan, de Passat 17,5°. Weerstation staat nu op 16,2°, voor het eerst sinds enige tijd lager dan wat de Passat aangeeft. De waarde die de Passat nu aangeeft lijkt me in ieder geval beter dan bij de oude (defecte?) sensor.
 12. De bolle lens van de camera is kapot: Camera geeft nog wel beeld, maar dat is nogal wazig: Area view gebruik ik iedere dag, daarbij was het me nog niet opgevallen dat de camera stuk is. Beeld kan ook wazig zijn als de lens vervuild is, had ik nog niet naar gekeken. De optie die je in de derde en vierde foto ziet gebruik ik veel minder, bij die optie zou het me vast eerder zijn opgevallen dat de bolle lens kapot is. Heb een gespecificeerde offerte opgevraagd bij de dealer om meer inzicht in de geschatte kosten te krijgen. Volgens de dealer moet het kalibreren/inleren van een nieuwe camera sowieso bij een VW-dealer gebeuren omdat daar specifieke apparatuur voor nodig is. Wordt vervolgd!
 13. Weet ik niet, auto staat nog bij de dealer. Zal morgen naar de productcode vragen (ben benieuwd of ze die willen of mogen geven)
 14. Ik hoef niet voor een dubbeltje op de eerste rang, wil het goed opgelost hebben. Is het inderdaad zo’n prijzige reparatie als de dealer aangeeft? Als de camera al rond de €700 kost (klopt dat?), dan valt het nog best mee wat arbeid betreft. Uurtje of 2 à 3 zo te zien als je uitgast van een uurtarief van €120. Ben een leek op dit gebied, je kan me alles wijsmaken. Maar €700 voor een camera lijkt me aardig veel.
 15. Klopt, gaat inderdaad om de 360° camera. Net nog even aan de dealer gevraagd wat de prijs van de reparatie zo hoog maakt, werd me verteld dat de camera zelf al rond de €700 kost. Duur geintje, jammer dat de verzekeraar zoiets niet dekt (als ik het goed heb begrepen kan steenslag op de voorruit wel via de verzekering zonder terugval in bonusmalus, steenslag op andere plekken niet).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden