Ga naar inhoud

rdol

Members+
  • Aantal items

    68
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door rdol

  1. Ik las dit (oudere) bericht. Ik heb het zelfde. Is er iemand die dit heeft verholpen..? Mag ik vragen wat dat kostte...? Dank hiervoor Groet Rene
  2. Sinds vandaag gaan de deuren niet open met de AB (wel mechanisch). Sluiten gaat wel goed. Ook niet alle lampen knipperen bij het bedienen van de AB. Heb meerdere electrische klachten: - binnenverlichting werkt niet als deur open gaat, maar werkt wel gewoon via handschakelaar - temperatuurmeter op dashboard werkt soms niet, soms wel. Motor wordt los daarvan netjes gewoon warm e.d. - zal laatst een vaag knipperend dashboardlampje (half contact-achtig), dit probleem verdween na enkele dagen. Ik denk aan een massaprobleem. Maar ja.... wie ben ik.. Heb een tijdje geneusd in allerlei electrische schema's maar het is me gewoon te ingewikkeld en niet echt mijn ding. De comfortbox was overigens droog en ik zag geen corrsoie. Ik neem aan dat er daarvan maar eentje in een auto zit....? Ook het massacontact bij de A-stijl en ergens in het middenconsole en (op herinnering) bij de comfortbox (?) lijken visueel corrosievrij. Heb dit niet grondig gecontroleeerd. Heb wel lekkage gehad (bekend passat probleem; is opgelost), maar het water zat toen overal rechtsonder de matten en niet links bij de bestuurder. Is er iemand min of meer in de buurt van zwolle die hier (tegen vergoeding uiteraard) naar wil kijken. De ca 85 euro bij de dealer (zonder garantie) stuit me tegen de borst.
  3. Hoorde van een monteur dat als het af-en-toe voorkomt, dat hij nog nooit had meegemaakt dat het de sensor was, maar wellicht de bekabeling of de meter. Herkent iemand dit...?
  4. Als de motor draait (vanaf ca 2000 toeren en heftiger vanaf 4000 toeren) dan hoor ik steeds een zacht maar irriterend trilgeluid(je) bij de pook. De pook zelf trilt niet overmatig. Zogauw ik de pook aanraak is het weg. Het is in alle versnellingen hetzelfde. Iemand enig idee waar dit weg komt. Heb de pookknop, pookknophoes en kapje over de onderzijde van de pook (2 boutjes) al een keer losgehaald, maar zie niets bijzonders in het gat richting de schakelstang e.d. (maar dat is geen wonder, want ik heb er geen verstand van .... ahum)
  5. Het valt me op dat soms de meter op 0 blijft staan. De kachel wordt wel warm en de bovenste slang aan de radiator ook. Is dit een thermostaatprobleem of een sensorprobleem...?. Dethermostaat en het huis ervan zijn ca 3 weken geleden vervangen.
  6. 165.000 dus die ketting en koppelingsplaten is niet helemaal vreemd. De notoir zwakke plekken (lekkage, thermostaat, draagarm) ook niet helemaal een verrassing. Allemaal tegelijk is wel wat bizar. Toch heb ik wat met die wagen.... hij rijdt heerlijk.
  7. Yep daar is ie weer....: dynamo kaduuk en lekkage bij thermostaathuis. Kosten: thermospul 170 euro, dynamo 310 euro 5 uur werkplaatstarief. Next...!
  8. Dank voor de moeite. Zal es kijken binnenkort. Overigens heb ik tot nu toe geen kortslutiing meer gehad..... maar goed even kijken kan geen kwaad.
  9. Nog eentje blijkt: hoes van de steekas. Kost ca 50 euro, gok zo'n 1,5 a 2 uren werk. Next.... !
  10. Notoir zwakke plek: Thermostaathuis. Heb ik wat onderschat. Huis is niet zo duur. Echter met pakkingen, ringen en een thermostaat EN een lastige montage (lees uren) valt het toch tegen. Dit ding zit ongelukkig (hoe verzinnen ze het) achter het blok heb ik gehoord. Dikke duim: 200 euries Als iemand het voor fiks minder kan, dan stap ik nu in de auto en kom naar je toe
  11. Hee Joost Waar zit die draad ergens. Is dat uit te leggen...? Gr Rene
  12. Weer wat geleerd..... $#$#!!#@@..... bolkonische bouten willen niet helemaal "zakken" in een boutgat met een konische voering. Bestel dus niet te gauw langere bouten als je maar iets te kort komt (zoals ik ). Weggegooid geld dus. De door mij 0,5 cm gekochte langere Konische bouten, zakten ook nog eens dieper in de voering en daardoor waren ze dus weer te lang... althans bij de voorwielen. Bij de achterwielen had ik geen last.
  13. Wat misschien te doen is om gaatje te maken middenonder op het schuivende deel en daaroverheen een moertje te lijmen. Via een boutje daarin kan wellicht de schuifweerstand ingesteld worden. Heb wel wat twijfels of de moer te lijmen is.
  14. Mijn middenarmsteun loopt te licht naar voren en naar achteren door de druk van mijn elleboog/onderarm. Weet iemand een truuk-speciaal om dat wat stroever te laten lopen..?
  15. Ik wilde vandaag mijn 2e hands aluminium velgen (RIAL KBA 47020) monteren maar kwam erachter dat mijn originele bolkonische wielbouten (27/28 mm) te kort zijn. Met mijn hand kan ik niet ontdekken of er in deze velgen bolkonische of konische wielbouten moeten. Dit ben ik bij een leverancier aan het navragen. Nu lees ik overal dat ik geen bolkonische moeren in konische gaten moet draaien (en andersom). Kortom ik moet wellicht andere moeren kopen. Kanonne ! wat zijn die dingen duur. Dat is balen. Nou wil ik niet de verkeerde bestellen dus ben geneigd om ze 35 of 40 lang te kopen. Hoe diep zijn echter de gaten waar ze in komen. Komt dat secuur.....?
  16. Ik kreeg de mat achterin als volgt droog. Achterbankdeel verwijderen door voor onder de zitting de twee torx schroeven te verwijderen, de kapjes eraf en de pennen uit de scharnieren tikken. Daarna met enig geweld de mat omhooggewerkt en met doeken het ergste vocht verwijderd. Je krijgt daarmee niet alles weg. Heb onder de mat een koevoet schuin omhoog gezet zodat de mat flink omhoog staat (ook onder de voorstoel). Daarna een haardroger of verfafbrander (lage stand !) op de metalen vloer gelegd (heb wel onder de blaasopening een ijzeren plaatje gelegd om de warmte niet te veel laten inwerken op de coating van de kale metalen vloer. UITERAARD voor de blaasopening ook zoveel mogelijk open ruimte houden..... je wilt immers geen brand of smeltpartijen. Deur openlaten. Was na 4 uur helemaal droog.
  17. OK, duidelijk. Binnenverlichting is ook maar 1 gloeidraadje (zoals was te verwachten) zag ik net. Weet je zo of dat lampje ook zou moeten branden op het moment dat ik de motor uitzet en de deur nog dicht heb.....? Kan me dit niet goed herinneren.
  18. In mijn geval kon ik ook niets vinden, bleek opgelost toen ik een ander type climatronic (van de sloop) er in had gezet. Lees op andere fora ook iets over dat je een typenummer moet hebben dat eindigt op een J.
  19. Wat me gisteren opviel is dat het lampje onderaan de deur wel aan gaat bij het openen van het portier. Betekent dit dat de portierschakelaar 100% goed is..?. Zitten er soms 2 gloeidraden in de binnenverlichting (bij de spiegel). Eentje die met de schakelaar bij de spiegel wordt bediend en eentje via het portierslot..?
  20. Kan me voorstellen dat men een scheefgetrokken beeld krijgt. De wagen rijdt heerlijk en ik ken het gerucht niet dat er haast geen goede V5 zou rondrijden. Ze zijn zelfs vrij goedkoop omdat 1 op 9 rijdende grote auto's niet populair zijn. Dat is een voordeel. Als je een aanbieding ziet en de ketting is niet vervangen, dan zou ik dit bedingen of accepteren dat je rond de 1800 euro kwijt ben voor een ketting en de koppelingset. Daarna moet hij toch echt nog wel kunnen doorsturen tot ca 280.000 km. In mijn geval ca 5 jaar rijden en dan kan hij voor 1000 euro weg of naar de sloop. Ook draagarmen staan slecht bekend en de klepstelmotoren, dus hiervoor geldt zelfde verhaal. Het scheelt enorm als je zelf wat handig bent en het er voor over hebt om adresjes te zoeken en eens wat van de sloop te proberen. All the rest kan tegen of mee zitten, zou me daarom niet laten tegenhouden. Het is geen toyota maar aan de andere kant ook geen wibra-model.
  21. Zie mijn topic over de climatronic voor details daarover. Die bedieningshandel stand bij het weer monteren van het motortje komt lijkt het niet zo precies. Bij het draaien van het climatronic testprogramma lijkt het zelf de uiterste standen van de bedieningshandel en de bijbehorende potmeter-waarden te matchen...... atlhans hij doet het nu goed.
  22. Nou in het weekend fiks bezig geweest: Visuele check, contacten schoongemaakt, draden van elkaar gebogen, opgebonden e.d. van: - zonneklep - regensensor - binnenverlichting - connectoren box bij voetsteun ECU gereset Stelmotor V68 uitgebouwd en potmeter-koperbanen gereinigd. Demontage is een k-klus. Achterhoofd op de mat ver onder het dashbaord, randje van plastic luchtkanaal bij voeteinde wat weggezaagd (zie je later niets van). Een 5.5 mm ringsleutel is een must !, die zijn te koop voor ca 8 euro, niet bij de gamma, wel bij een goede gereedschap zaak of een webwinkel. Kost ca uurtje werk. Zou me nu in een 20 minuten lukken denk ik. Wat niet lukte was het vinden van de sensoren onder de motorkap. Aan het einde zekering erin en waarachtig.... hij bleef heel. Raar want ik had eigenlijk niets gevonden. Maar goed ik tel mijn zegeningen en stuk voor stuk alles weer aangesloten en wonder boven wonder zekering blijft ook heel. Daarna error check op clima-unit: daar kreeg ik wel hele vreemde foutmeldingen op en de achtergrondverlichting van de climatronic deed het niet. Later mijn oude climatronic er weer in gezet (ik had iets gevonden over dat het typenummer met een J moet eindigen; echter op beide units zijn geen typenummers meer te vinden). Bij de oude climatronic deed de achtergrondverlichting het wel weer (zucht...) en kreeg ik alleen nog errorcodes over die met die %@#$stelmotoren te maken hebben. Dat vind ik nou niet zo spannend omdat de zenuwachtige V68 heerlijk stil en rustig is geworden. Ben nog benieuwd of de airco het doet. Is nu niet te testen omdat het buiten zo koud is dat hij niet aanslaat. De Oil-sensor-nogwat-melding heb ik niet meer gezien. To be continued.
  23. Ja hoor, we hebben er weer eentje. Had knarsgeluiden rechtsvoor (dus geen klonk-geluiden tijdens rijden). Blijkt dat de bovenste draagarm scheef in zijn rubber zit en schuurt tegen het ijzer/aluminium. Als die een beetje los wil, zouden de kosten moeten meevallen. Next....
  24. Ik lees dat het verschil maakt of die Oil werkstatte melding rood of geel is Klopt dat. Verschil zou de oliedruk of het olieniveau zijn. Dat maakt nogal verschil leer ik nu. Mijn melding is rood; dus ik moet de oliedruksensor zien te vinden; zou bij het filter moeten zitten. Eerst maar es koffie opdrinken; 't is guur buiten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden