Ga naar inhoud

Gemineye

Members+
  • Aantal items

    104
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Gemineye

  1. Haha ja. Of de auto inruilen; die optie wordt ook nog overwogen
  2. De auto zat nog op slot ja! Zojuist maar een grote zoekactie op touw gezet. Ons huis is meteen in alle hoeken en gaten weer mooi schoon. Uiteindelijk hebben we de sleutel terug gevonden onderin de keuken la. ????
  3. Tja ik liep op dat soort oplossingen ook al wat stuk omdat ik geen voorbeeld meer heb. Alternatief is om niet twee sleutels bij vw dealer te bestellen maar slechts een. Daarna zelf eventueel een na laten maken
  4. Ah top. Ik heb auto haas al een mail gestuurd, hopend dat het daarmee betaalbaar blijft! even voor mij ter info; Hoe duur is duur? Ik hoop dat de gegevens op dat kaartje voldoende zijn! !
  5. Ongeveer een jaar geleden zijn wij eens een autosleutel kwijt geraakt. we hadden al lang in de planning om er eens een reserve sleutel bij te halen, maar dat is er niet van gekomen. Nou, je raadt het al; die andere is nu ook zoek. Waarschijnlijk mede mogelijk gemaakt Door dochterlief. We gaan het hele huis nog eens op de kop zetten, maar als we nou niks vinden: wat moeten we dan doen? Ik heb een zwart kaartje er bij gekregen waar een nummer op staat (een E met 6 cijfers ) en ook een sticker met 7 cijfers daar op. Kan ik met die nummers andere sleutels bestellen? Of gaat dat niet zo makkelijk?
  6. Dank voor de tip. Deze tip gaf de garage mij ook al; er waren hem in de omgeving meerdere gevallen bekend met vergelijkbare, maar ook veel hogere schades. In mijn geval was het een beetje twijfelachtig of het door zo'n beestje komt, maar van de andere kant; die slangen gaan niet zomaar doormidden en je weet dat die beesten hier in de buurt rondlopen. Het is dus best aannemelijk. De garage heeft onderin de motorruimte al een soort spray gebruikt die het geurmerk van de marter moet verstoren, wat de kans op herhaling verkleint. Maar ik heb ook direct een kastje meegenomen wat een of ander hoogfrequent geluid afgeeft; dat zou ook marters moeten verjagen. In het weekend knutsel ik die er nog even in. Voor dat geld wil ik dit gezeur niet nog een keer hebben; baat het niet dan schaadt het vast ook niet.
  7. Vandaag is de auto weer bij de garage geweest om verder te gaan waar ze vorige keer gebleven waren. Nogmaals de auto geïnspecteerd en dit maal met wat meer aandacht want ik had nu een afspraak gemaakt. Gelukkig leek het allemaal mee te vallen en zaten ze vorige keer al een heel eind in de goede richting. Het bleek dat ze vorige keer twee vacuüm slangetjes over het hoofd hadden gezien die halverwege doormidden waren. Deze twee slangetjes vervangen, melding gereset, en de auto rijdt weer als vanouds. Melding is nu ook weg. De oorzaak; Ik heb de slangetjes gezien en kan geen andere logica bedenken dan ongedierte. Er schijnen hier in de buurt vaak auto's onder handen te worden genomen Door steenmarters; Ik denk dat wij ook slachtoffer zijn geworden van zo'n beestje. Maar goed, probleem is dus verholpen en gelukkig zonder bizarre kosten.
  8. @@Vdub wat zou jij doen dan? ik heb niet zo heel veel keus toch? Tot nu toe is er alleen een vacuumslangetje vervangen waar een gat in zat. Komende woensdag gaat hij wat langer heen om hem bv ook tijdens het rijden uit te kunnen lezen, en om dat vacuumsysteem wat beter te kunnen bekijken. Heb voor die dag afgesproken dat ze eerst alleen maar controleren en nog niks gaan vervangen zonder dat ik daarvan weet. (hopelijk om te voorkomen dat ik straks honderden euro's verder ben en het probleem nog steeds niet weg is) Ik wil er eigenlijk ook niet al teveel geld aan spenderen, mede omdat de auto waarschijnlijk medio/eind dit jaar ingeruild gaat worden.
  9. Ik heb nog even wat opties overwogen; kan het zijn dat de wastegate vast zit?
  10. Vanmorgen weer even met de auto bij de garage geweest, en de auto geeft twee relevante meldingen; over en onderdruk van vacuumsysteem van de turbo. Men is toen gaan zoeken in deze slangetjes en heeft 1 daarvan vervangen omdat daar een gaatje in bleek te zitten (vanmorgen monteur zelf gesproken). Het voorstel is nu om de auto voor bv een hele dag daar te laten, zodat ze langer de tijd kunnen nemen om hem uitgebreid uit te lezen en na te zien. Volgens de beste man kunnen er veel verschillende oorzaken van dit probleem zijn, waaronder ook een defecte turbo.
  11. Maar wat vinden jullie van de suggestie gasklephuis vervangen dan? Mocht egr een probleem blijken dan zoek ik een tuner op hier in de buurt.
  12. Nou ja ik ga er van uit dat ze bij de vakgarage weten wat er moet gebeuren om een egr af te doppen toch? Ik heb nog een aanbod staan van de garage om weer langs te komen voor opnieuw uitlezen (omdat de vorige keer niet geholpen heeft en hij mij de code niet meer kon aangeven) dus ik denk dat ik dat dan eerst doe maar anders kijk ik verder wat te doen!
  13. Oh Ik vroeg de garage dus of afdoppen egr of vervangen lmm zou helpen. Hij dacht eerder aan gasklephuis (?) Omdat die vaker kapot gingen bij deze auto's
  14. Het is een passat uit 2004 met een 1.9tdi avb 74 kw motor. Is helemaal standaard. De auto is met de melding naar de garage geweest. Deze heeft hem uitgelezen en naar aanleiding daarvan een vacuüm slang vervangen. Dit moest overigens ook echt want daar zat en klein gaatje in (doorgesleten). Daarna de melding gereset. Ik heb de garage gebeld maar deze wist de precieze melding niet meer. De melding is een paar dagen weg geweest maar is nu weer terug. Het vermogen is niet weer goed geweest, dit is Nog steeds heel slecht. Ik weet niet of de foutmelding en het gebrek aan vermogen iets met elkaar te maken hebben, maar het lijkt me wel waarschijnlijk.
  15. In de krokusvakantie zijn we met de passat naar oostenrijk geweest, geheel zonder problemen. Nou was mijn vrouw de maandag na de vakantie naar het werk gegaan en op de heenweg viel haar al op dat de auto totaal geen vermogen had. Toen ze naar huis wilde gaan kreeg ze bij starten de melding "abgass werkstatt". Dat dus maar gedaan, en bij de garage hebben ze een vacuumslang vervangen van de drukregelklep (geen idee wat dat is) welke inderdaad was doorgesleten zodat er een klein gaatje in was ontstaan. Het goede nieuws is dat de foutmelding nu weg is. Het slechte nieuws is alleen; het vermogen is niet terug. Het gebrek aan vermogen lijkt vooral te ontstaan als de motor warm is, bij koude motor heb je minder last. Nou kreeg ik van een bekende hier de tip om te proberen de EGR klep af te laten doppen en/of de luchtmassameter te vervangen. Dat klinkt niet echt als hele dure ingrepen, maar ik wil liever niet in het wildeweg maar dingen gaan uitvoeren. Wat is jullie idee??
  16. Qua licht op de weg idd 6000k. Om te zien 4300 of 5000k
  17. Het is al gelukt! Eerst aan de kant vh lucht filter los trekken, dan de andere kant. Dan kun je er best aardig bij. Beetje gepriegel om die lampjes er in te krijgen met die ringetjes als je daar een snede in gemaakt hebt trouwens. Maar als het eenmaal zit dan zit het. Benieuwd naar ervaringen, vooralsnog lijkt het veelbelovend! Heb gekozen voor 6000k, lijkt me een prima keus. Niet te sjonnie blauw, wel Veel licht.
  18. Net alvast even snel gekeken, en ik begreep al niet zo goed wat iedereen nou bedoelde met een adaptersetje of ergens een zaagsnede in maken. Maar ik heb hem in de gaten geloof ik. Dus morgen even aan de gang denk ik; ik heb de ballast aan de bestuurderszijde in het bekende bakje onder het zwarte kapje achter de koplamp geplaatst. tiewrapje er om en hij zit zo vast als wat, mooi uit het zicht. De ballast aan de bijrijderszijde heb ik onder het kapje geklemd wat over het luchtfilterhuis zit. daar zit ie dan mooi klem onder, en de snoeren dan ook uit het zicht. Morgen dus alleen nog even de oude lampjes uitbouwen, zaagsnede er in maken en alles aansluiten! in een uurtje moet lukken lijkt me zo. Ik heb ook nog even gekeken hoe ik de aanzuigbuis (of hoe heet dat ding) van het luchtfilter er af kan halen zodat ik beter bij de koplamp kan. Via de zoekfunctie had ik gevonden dat je de drie schroefjes aan de voorkant los moet draaien, en dat je hem dan zo los haalt. Ik mis dan vast iets, want hij zit aan de kant van het luchtfilter nog gewoon vast. Of kan ik er nu gepast geweld op toepassen?
  19. Vandaag het setje opgehaald. Lijkt me een echte toe, van een wat oudere fabricage datum (2007). Niks mis mee volgens mij dus Tot op heden ben ik enthousiast. Dit weekend even een momentje zoeken om ze er in te knutselen!
  20. Leek mij ook wel prima voor het geld. Denk dat ik een setje ophaal en ik laat jullie resultaten wel weten. Zal nog proberen te informeren naar de herkomst van de setjes. Dat ik h7 heb en geen canbus had Ik ondertussen via dealer kunnen achterhalen! Dank. Wordt vervolgd.
  21. dank voor je reactie kartellie! Ik geloof dat ik de uitsparingen zie die je bedoelt achterin de asbak, ik zie alleen niet wat je dan met de clipje zou moeten. Heb een uurtje zitten te puzzelen, maar ik snap niet wat je er nou mee moet.
  22. Vlak bij mij in de buurt verkoopt iemand "pilot" xenon setjes voor 50 euro. http://www.marktplaats.nl/a/auto-divers ... =mympBuyer Verkoper weet niet of deze ook canbus ondersteunen, maar ik weet eigenlijk niet zeker of ik dat wel nodig heb. Mijn passat is wel een van de latere modellen, uit 2004. Het is de versie met de knippers in de spiegels etc, en ik meen eens gehoord te hebben dat die canbus hebben voor de verlichting. Helemaal zeker weten doe ik dat niet. Zo'n setje als op MP staat; ik ga er van uit dat het geen echte pilot set is. Maar is dat erg? Kost ook ongeveer een kwart van een echte pilot. Is het iets voor 50 euro? Gaat dit werken in mijn passat denken jullie?
  23. Die zit nog aan de asbak zelf vast! Dus ik krijg de asbak er helemaal goed in behalve dan dat hij niet dicht blijft zitten. Ik gok dat dat clipje daarvoor dient.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden