Ga naar inhoud

Gemineye

Members+
  • Aantal items

    104
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Gemineye

Profile Information

  • Geslacht
    Not Telling
  • Plaats
    Zuidlaren

Gemineye's Achievements

1

Community reputatie

  1. Haha ja. Of de auto inruilen; die optie wordt ook nog overwogen
  2. De auto zat nog op slot ja! Zojuist maar een grote zoekactie op touw gezet. Ons huis is meteen in alle hoeken en gaten weer mooi schoon. Uiteindelijk hebben we de sleutel terug gevonden onderin de keuken la. ????
  3. Tja ik liep op dat soort oplossingen ook al wat stuk omdat ik geen voorbeeld meer heb. Alternatief is om niet twee sleutels bij vw dealer te bestellen maar slechts een. Daarna zelf eventueel een na laten maken
  4. Ah top. Ik heb auto haas al een mail gestuurd, hopend dat het daarmee betaalbaar blijft! even voor mij ter info; Hoe duur is duur? Ik hoop dat de gegevens op dat kaartje voldoende zijn! !
  5. Ongeveer een jaar geleden zijn wij eens een autosleutel kwijt geraakt. we hadden al lang in de planning om er eens een reserve sleutel bij te halen, maar dat is er niet van gekomen. Nou, je raadt het al; die andere is nu ook zoek. Waarschijnlijk mede mogelijk gemaakt Door dochterlief. We gaan het hele huis nog eens op de kop zetten, maar als we nou niks vinden: wat moeten we dan doen? Ik heb een zwart kaartje er bij gekregen waar een nummer op staat (een E met 6 cijfers ) en ook een sticker met 7 cijfers daar op. Kan ik met die nummers andere sleutels bestellen? Of gaat dat niet zo makkelijk?
  6. Dank voor de tip. Deze tip gaf de garage mij ook al; er waren hem in de omgeving meerdere gevallen bekend met vergelijkbare, maar ook veel hogere schades. In mijn geval was het een beetje twijfelachtig of het door zo'n beestje komt, maar van de andere kant; die slangen gaan niet zomaar doormidden en je weet dat die beesten hier in de buurt rondlopen. Het is dus best aannemelijk. De garage heeft onderin de motorruimte al een soort spray gebruikt die het geurmerk van de marter moet verstoren, wat de kans op herhaling verkleint. Maar ik heb ook direct een kastje meegenomen wat een of ander hoogfrequent geluid afgeeft; dat zou ook marters moeten verjagen. In het weekend knutsel ik die er nog even in. Voor dat geld wil ik dit gezeur niet nog een keer hebben; baat het niet dan schaadt het vast ook niet.
  7. Vandaag is de auto weer bij de garage geweest om verder te gaan waar ze vorige keer gebleven waren. Nogmaals de auto geïnspecteerd en dit maal met wat meer aandacht want ik had nu een afspraak gemaakt. Gelukkig leek het allemaal mee te vallen en zaten ze vorige keer al een heel eind in de goede richting. Het bleek dat ze vorige keer twee vacuüm slangetjes over het hoofd hadden gezien die halverwege doormidden waren. Deze twee slangetjes vervangen, melding gereset, en de auto rijdt weer als vanouds. Melding is nu ook weg. De oorzaak; Ik heb de slangetjes gezien en kan geen andere logica bedenken dan ongedierte. Er schijnen hier in de buurt vaak auto's onder handen te worden genomen Door steenmarters; Ik denk dat wij ook slachtoffer zijn geworden van zo'n beestje. Maar goed, probleem is dus verholpen en gelukkig zonder bizarre kosten.
  8. @@Vdub wat zou jij doen dan? ik heb niet zo heel veel keus toch? Tot nu toe is er alleen een vacuumslangetje vervangen waar een gat in zat. Komende woensdag gaat hij wat langer heen om hem bv ook tijdens het rijden uit te kunnen lezen, en om dat vacuumsysteem wat beter te kunnen bekijken. Heb voor die dag afgesproken dat ze eerst alleen maar controleren en nog niks gaan vervangen zonder dat ik daarvan weet. (hopelijk om te voorkomen dat ik straks honderden euro's verder ben en het probleem nog steeds niet weg is) Ik wil er eigenlijk ook niet al teveel geld aan spenderen, mede omdat de auto waarschijnlijk medio/eind dit jaar ingeruild gaat worden.
  9. Ik heb nog even wat opties overwogen; kan het zijn dat de wastegate vast zit?
  10. Vanmorgen weer even met de auto bij de garage geweest, en de auto geeft twee relevante meldingen; over en onderdruk van vacuumsysteem van de turbo. Men is toen gaan zoeken in deze slangetjes en heeft 1 daarvan vervangen omdat daar een gaatje in bleek te zitten (vanmorgen monteur zelf gesproken). Het voorstel is nu om de auto voor bv een hele dag daar te laten, zodat ze langer de tijd kunnen nemen om hem uitgebreid uit te lezen en na te zien. Volgens de beste man kunnen er veel verschillende oorzaken van dit probleem zijn, waaronder ook een defecte turbo.
  11. Maar wat vinden jullie van de suggestie gasklephuis vervangen dan? Mocht egr een probleem blijken dan zoek ik een tuner op hier in de buurt.
  12. Nou ja ik ga er van uit dat ze bij de vakgarage weten wat er moet gebeuren om een egr af te doppen toch? Ik heb nog een aanbod staan van de garage om weer langs te komen voor opnieuw uitlezen (omdat de vorige keer niet geholpen heeft en hij mij de code niet meer kon aangeven) dus ik denk dat ik dat dan eerst doe maar anders kijk ik verder wat te doen!
  13. Oh Ik vroeg de garage dus of afdoppen egr of vervangen lmm zou helpen. Hij dacht eerder aan gasklephuis (?) Omdat die vaker kapot gingen bij deze auto's
  14. Het is een passat uit 2004 met een 1.9tdi avb 74 kw motor. Is helemaal standaard. De auto is met de melding naar de garage geweest. Deze heeft hem uitgelezen en naar aanleiding daarvan een vacuüm slang vervangen. Dit moest overigens ook echt want daar zat en klein gaatje in (doorgesleten). Daarna de melding gereset. Ik heb de garage gebeld maar deze wist de precieze melding niet meer. De melding is een paar dagen weg geweest maar is nu weer terug. Het vermogen is niet weer goed geweest, dit is Nog steeds heel slecht. Ik weet niet of de foutmelding en het gebrek aan vermogen iets met elkaar te maken hebben, maar het lijkt me wel waarschijnlijk.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden