Ga naar inhoud

yup

Members
  • Aantal items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door yup

  1. Vergis je niet, banden kunnen zo erg klinken dat je denkt dat spontaan je wiellager uit elkaar gaat spatten. Been there seen that met een Ford Focus uit 2007. Achterband was gewoon helemaal kapot gecupped. (had nog voldoende profiel). Band vervangen auto weer perfect stil (auto was niet van mij overigens).
  2. Ik heb weleens gelezen dat ze bij een BMW E46 3-serie een soort van stop onder de koppelingspedaal doen zodat de slag iets korter word. (heb zelf een BMW 320d gehad). Zoek maar eens op "e46 clutch stop". Wat in een BMW E46 3-serie kan, kan ook in een Passat 3BG. Hier een link waar alles uitgelegd word: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=309737 Overigens vind ik de koppeling van mijn 3BG ook vervelend lang, maar je went er wel aan.
  3. Het is echt geen vliegwiel, want als dat het was dan zou de auto niet mooi uitvallen wanneer je hem uitzet. Hij valt stil zonder rammelen of geschud. Gewoon in een keer. En koppeling intrappen: geluid/trilling veranderd niet. Heel misschien zou het kunnen dat het vliegwiel helemaal is vastgeslagen (dus helemaal naar zijn grootje). Laten we hopen van niet. Maar een slechte vliegwiel durf ik uit te sluiten. Heb overigens een van onze leden een PM gestuurd om uit te lezen met VAGcom. Even foutcodes uitlezen, logje maken etc. Dan word meer bekend hoop ik.
  4. Ik weet zeker dat dit niet hoort. Ik heb nog recent een Passat TDi, zelfde bouwjaar, zelfde motor en zelfde bak (AVF 6 bak 130 pk) gereden, die had 286k gelopen en die maakte veel lawaai (dat was juist opvallend terwijl er geen geschud of getril was), maar die trilde absoluut niet zoals deze. En de trillingen waren zeker niet in de spiegel waar te nemen (meeste diesels trillen altijd wel iets). Er is gewoon iets mis maar wat Zou een defecte LMM ook getril veroorzaken?
  5. Komt de kabelboom storing tevoorschijn als je gaat uitlezen met VAGcom ? Wil dat binnenkort zowiezo laten doen.
  6. Beste mede Passat rijders, heb recent een Passat 3BG gekocht van 2003 en helaas had deze ook het beruchte lekke antenne probleem. Alle electronica in de antenne was verrot dus heb ik alles eruit gehaald en even tijdelijk dicht gekit. Want er was lekkage naar binnen (heel de hemel was nat ) Ik heb een vraagje, is er een alternatief voor de originele antenne? Ik heb het dus over de electronica die erin zit. Ik neem aan dat daar een antenne versterker in zit? Een antenne voet kost bijna 100 euro bij de dealer (dus met electronica erin) en ik vind dat dus iets te gortig.
  7. Heel tijd terug dat ik hier heb gereageerd, maar heb nu een Passat 3BG gekocht, het blijven super fijne auto's. Alleen heeft de mijne een klein probleem. Het gaat om een Passat 130 pk TDi PD (AVF) gekocht met 6 bak. De auto heeft rond de 300k gelopen. De auto trilt. En ik bedoel dus echt trillen en dus geen schudden. Het trillen is over het gehele toerenbereik. Het trillen is zo erg dat je het in de binnenspiegel kan zien, en ook bij constante snelheid (dan is het wel iets minder erg). Motor uitzetten = auto rijd alsof je over een biljartlaken rijd. De trillingen komen echt van de motor af. Stationair is het trillen iets erger (maar nog steeds geen schudden!). Motorsteunen en baksteun zijn nieuw, die waren slecht. Auto koppelt en schakelt perfect. Vacuum van EGR is afgesloten. Als je de motor afzet stopt ie in een keer en is voel je geen naschudden... Dynamo en vrijlooppoulie ervan zijn nieuw. Auto is uitgelezen met zo een algemeen apparaat komen geen storingen uit. Waardoor zou dit trilprobleem vandaan komen? Kabelboom in kop is verdachte nummer 1 bij mij, maar hoor ook dat dit ook een kapotte verstuiver kan zijn, of iets anders? Alvast bedankt!
  8. yup

    Aanschaf 3c

    Nitro, ik wil je erop wijzen dat ik zelf ook een 2.0 TDi heb met DSG. Probleem is $$$$$, 2.0 TDi DSG of niet is gewoon veel duurder dan de 1.9. Verschil is zelfs 5k ofzo. En dat heb ik er niet voor over, dan kan ik net zo goed een BMW 320d (E90). De goedkoopste Passat 2.0 TDi is trouwens 17,5k op Marktplaats... Ik had een 1.9 TDi gevonden voor 12,5k, en die had 124.000 km en had redelijk wat opties. Probleem was ik heb weinig tijd en voor de tijd dat ik kon kijken was ie al verkocht. Maar goed ik kijk nog verder heb absoluut geen haast.
  9. yup

    Aanschaf 3c

    Dus een BM moet je eigenlijk verplicht chippen, ik vind die 105 pk al niet overhouden in een Golf, laat staan in een grote Passat. Maar dat is alleen maar een groter voordeel omdat je met langere bakverhoudingen veel meer voordeel van je chip geniet, omdat de standaard bakverhoudingen dan te kort zijn... Wat ik wel jammer vind is dat er helemaal geen variatie is in de dieselprogramma van VW de laatste jaren, je had alleen een 105 pk 1.9 (BM), 2.0 140 pk en 2.0 170 pk... Rond de jaren 2000 was VW heer en meester op diesel gebied (115, 130 en 150 pk TDi, ga jij maar eens zoeken welke merk in 2000 een 1.9 dieselmotor had met 150 pk en 320 nm en die gemiddeld 1:18 doet / deed... Ik vind VW nu maar een beetje een middenmoot qua dieselmotoren, het lijkt dat bijna elke merk ze heeft ingehaald, kijk naar BMW bijv. je hebt een 318d (143pk), 320d (184 pk!!!!!), 325d (204 pk), 330d (245 pk!!!!) en 335d (286 pk)... Als ik aan diesels met POWER denk, denk ik aan BMW. Dat was vroeger altijd VW geweest (als het om 4 cilinders ging dan he). Wanneer komt er eindelijk eens de 2.0 twin turbo TDi voor de personenwagens, in de Transporter zit ie al met 180 pk... Waar is de innovatie gebleven? Het is net die BMW logo met poep geworden, we plakken een VW sticker erop en elke idioot koopt het... Waarom heeft de Passat eigenlijk geen V6 diesels meer? Dat zou het ding in een hoger segment plaatsen... Bijv. 2.7 TDi en de 3.0 TDi. Dat mis ik bij de Passat... Als ik 2ehands naar een VW zoek valt het me op, altijd maar die 105 pk 1.9 motor, dat is toch niet meer van deze tijd? Weet je wat echt ziek is, zelfs FORD, van alle merken, FORD heeft VW ingehaald, de Mondeo is tegenwoordig leverbaar met een 2.2 TDCi met 200 pk's..
  10. yup

    Aanschaf 3c

    Thunderflash, thx voor de input, ben zelf van plan iets van 3 ton te rijden met de wagen. Chippen moet eigenlijk wel aangezien ik nu in een 2 liter rij en de trekkracht is verslavend. Ik heb GEHOORD dat de bak van de 1.9 wat slechter is dan die van de 2.0, maar die van de Bluemotion is niet hetzelfde... Iemand daar een idee van?
  11. yup

    Aanschaf 3c

    Thx voor de reacties: Ik zoek geen Blauwe motie, mag ook een gewone 1.9 zijn. Blauwe motie is uiteraard een plus! Uitvoering maakt niet uit, moet wel dingen hebben zoals originele radio met mp3, liefst met grote boordcomputer, cruise control etc. Schuifdak, leer, standkachel etc. hoef ik allemaal niet. Oh ja ook climate control moet erop zitten. Een vraag, hebben alle Passats goede luidsprekers? Mijn Octavia 2 heeft 8 luidsprekers en kwaliteit is ERG goed. Is dat ook zo bij de Passat?
  12. yup

    Aanschaf 3c

    Dus 140 pk van 2008+ hoort gewoon goed te zijn? Geen problemen met DPF etc? Is het een aanrader een Bluemotion te chippen, dat lijkt me haast wel toch omdat de 3, 4 en 5 extra lang is vergeleken met de gewone 1.9... Zal de auto veel beter mee rijden denk ik ? Of is het blok te zwak ervoor? De reden is dat de 2.0 TDi best schaars is, en als ze er zijn voor hele hoge bedragen verkocht worden. Dan moet je gelijk 3-4k meer neertellen en dat vind ik toch te gortig, kom je in BMW E90 320d regionen en dan wist ik het wel.
  13. Hoogstwaarschijnlijk dubbelmassa vliegiel dat kapot is. Wat je ook kan proberen, luisteren hoe die uitvalt als je de motor stopt, als die ratelend uitvalt is het 100 % de vliegwiel. Is wel een dure grap trouwens, met inbouw iets van 900 euro ofzo.
  14. yup

    Aanschaf 3c

    Hoi allemaal. Ik ben nieuw hier, en ik heb een paar vragen voor jullie. Ik lees al langer hier maar doordat ik geen Passat heb destijds niet aangemeld. Ik wil graag een Passat 3c kopen, een tdi. Bouwjaar minimaal 2008. Nu zie ik op internet veel 1.9 bls motoren, hoe is de kwaliteit van deze motoren? Hebben deze motoren zwakke punten? Hoe zit het met de 2 liters? Hebben de 170 pks last van verstopte verstuivers? Airco, nog steeds last van interne regelventielen die vastzitten? Ik heb zelf nu een octavia 2.0 tdi met dsg van 2005 waar ik zelf zeer tevreden mee ben. Mvg, yup
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden