Ga naar inhoud

Caravelle

Members+
  • Aantal items

    64
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Caravelle

  1. Goedenavond.

    Ivm de bekende problemen met de V159 klep heb ik deze vervangen. Dat was met hulp van dit forum en YouTube goed te doen.

    Probleem is nu alleen dat de hefboom/koppeling is afgebroken tussen de klep en de V159 module. 😭

    Zie de foto voor de duidelijkheid. 
    De andere koppeling die aan de V159 geklikt kan worden is nog goed. 

    Is de gesneuvelde koppeling los te bestellen? En dan toevallig onderdeel van de set met nummer: 3C1898001A?

    En dan nog probleem 2, hoe krijg ik dat ding er uit? 😬
     

    Alvast bedankt voor de hulp en info! 

     

    C289BF4C-D736-46C9-830D-8674A2B2223E.jpeg

  2. On 13-10-2019 at 12:05, Tikra said:

    Nou ik heb hier in het verleden veel tijd in gestoken. In het begin was het de dealer die aangaf dat deuren en (koffer/motor)klep geen onderdeel zijn van de carrosserie. Nu voor de meeste autos de garantie afgelopen is - geven zij dat maar al te graag toe. Ik had het geluk "op coulanz" een achterklep nieuw te krijgen en ook het dak nieuwe gespoten te krijgen (zonder enige bijdrage). De kwaliteit van volkswagen schadeherstel was zo slecht dat het dak al weer aan het roesten is en de bestuurdersdeur alsmede spatbord rechts voor hebben inmiddels naar 14 jaar en 500.000 km erge roestschade.

    Wij willen deze auto van 9/2005 en 520.000 km toch nog 1-2 jaar blijven rijden alvorens wij een nieuwe kopen - wij gaan er vanuit  dat het dan helder is of diesels nog in de grote steden mogen (want dan kopen wij een benzine).

    Wij zijn op zoek naar een bestuurdersdeur (zwart perleffect) om te wisselen en een spatbord rechts voor, want de auto rijdt nog zo lekker .... de turbo laat het wel een beetje zitten dus misschien dat ik die nog een keer vervang (+/- 200.00 km is ene beetje max). Ik houd mij aanbevolen voor deur en spatbord en zal ook indien nodig zoeken welke brieven/ communicatie ik nog beschikbaar heb over de voortgang van de claims voor de achterklep en het dak.

    De achterklep is destijds vervangen voor de nieuwere type aangezien de oude al niet meer beschikbaar was... een excuus destijds was ook dat het niet de lak is maar de beschermlaag oder de lak, de lakgarantie : nee die geldt hier niet ... al bij al heeft PON zich hier van zijn slechtste kant laten zien ik heb destijds druk moeten uitoefenen via Duitsland (VW). de terugroepactie voor de verstuivers was ook raar, eerst wilde VW niet het volledige bedrag betalen hetgeen naar meerderen brieven wel gebeurt is.  

     

    dus: roestproblemen bij de 3C ook bij VW bekend: achterklep (onder de greep), dak (voorkant bij de voorruit en bij de dakreling bevestigingspunten), deuren (onderkant) (ook hier van binnen uit!)

     

    Bedankt voor je aanvulling.

    Als je nog extra info hebt graag, mag ook via PB.

    Ik heb ook roest op de achterklep, gelukkig uit het zicht boven de lampen in de klep. ?

  3. 58 minutes ago, Tarabass said:
    1 hour ago, Caravelle said:
    Ja klopt. Hij wist ook niets van het roest probleem in het algemeen bij de 3c. Alleen bij een achterklep was het wel eens voor gekomen... emoji51.png
     
     

    Flauwekul! Ze weten het wel, maar doen net alsof hun neus bloedt. Ik zou eens langs een andere rijden, bijvoorbeeld A'dam.

    Thnx. Ga zeker nog een andere dealer proberen! 

  4. On 10-5-2018 at 09:42, Tikra said:

    Heren

    Met mijn kontact bij VW heb ik mondeling bevestigt gekregen dat deuren, motor- en achterklep onder de categorie carrosserie vallen - ik koet zeggen dat mij het idee van tarrabas bevalt .... met zen allenen de pers naar Pon hoofdkantoor..... ons auto is van 09/2005 - heb de achterklep betaald gekregen en het dak maar het herstelwerk van VW is zo bagger dat het dak weer roest! Maar ook de deuren, spatborden ....

    Zullen wij het interesse peilen?

    Heb jij meer info voor mij mbt de garantie op de portieren?

    Ik heb helaas ook roest op beide voorportieren. Het is nog niet veel maar in de lak zijn al aardig wat blaren te zien.  Het zit aan de binnenkant, van boven naar beneden langs een kit of lasnaad. 

    Bij de plaatselijke dealer lang geweest. De plekken zijn beoordeeld maar van garantie was geen sprake omdat volgens hem de portieren NIET bij de carrosserie horen. ?

    Het is gewoon kansloos... auto is 10 jaar oud... ?

  5. On 10-5-2018 at 09:42, Tikra said:

    Heren

    Met mijn kontact bij VW heb ik mondeling bevestigt gekregen dat deuren, motor- en achterklep onder de categorie carrosserie vallen - ik koet zeggen dat mij het idee van tarrabas bevalt .... met zen allenen de pers naar Pon hoofdkantoor..... ons auto is van 09/2005 - heb de achterklep betaald gekregen en het dak maar het herstelwerk van VW is zo bagger dat het dak weer roest! Maar ook de deuren, spatborden ....

    Zullen wij het interesse peilen?

    Heb jij meer info voor mij mbt de garantie op de portieren?

    Ik heb helaas ook roest op beide voorportieren. Het is nog niet veel maar in de lak zijn al aardig wat blaren te zien.  Het zit aan de binnenkant, van boven naar beneden langs een kit of lasnaad. 

    Bij de plaatselijke dealer lang geweest. De plekken zijn beoordeeld maar van garantie was geen sprake omdat volgens hem de portieren NIET bij de carrosserie horen. ?

    Het is gewoon kansloos... auto is 10 jaar oud... ?

  6. Foto's volgen. Gisteren dus bij Jos geweest, zal wel aan mij hebben gelegen maar hij vond niet dattie inhoud. Sterker nog, nix mis mee.

    Enige minpuntje was wat lekkage bij de afdichting van de warmtewisselaar aan de onderkant, die zit nu weer dicht en een heel klein geluidje bij het 2m vliegwiel (slijtage dus).

     

    Nadat er een verse olie en software van JD (was eigenlijk niet de bedoeling, maar zal wel communicatiefoutje zijn geweest) in zit schakelt de bak alsof je in een syntus-dieseltrein zit. qua pk's zit ik nu rond de 175 volgens Jos (vraagt om een rollenbankuitdraai dus).

    Binnenkort nog ff de bakolie eraf.. in de onderhoudshistory zit een gat van 50.000km dus better safe than sorry,

     

    Al met al lijkt het alsof ik deze keer wel geluk heb gehad met de aanschaf. (fingers crossed).

     

    Mooi dat het meegevallen is! Ik ben benieuwd naar een paar foto's... 8-)

  7. Off topic:

     

    Waar heb je de verstuivers laten reinigen? En hoe is dit gereinigd?

     

    On topic:

    Heel

    Veel plezier je auto!

    Wordt dacht ik ultrasoon gedaan.....

     

     

    Ja dat is ultrasoon en dat heb ik bij Jos laten doen toen de auto daar een beurt kreeg.

    Kost uit mijn hoofd iets van 150 tot 200 euro en het is echt de moeite waard!

  8. Zaterdag ga ik naar jos, die zal e.e.a. beter kunnen beoordelen dan ik.

     

    Vooralsnog (ff tussendoor, ik heb em gekocht dus :) ) rijd hij best fijn, geen geklapper met het vliegwiel bij uit/aanzetten en het schakelen gaat ook best lekker als ik niet te veel vermogen vraag.

     

    Alleen wanneer vermogen gevraagd wordt hoor ik em blazen alsof er een gat in de intercoolerslang zit, echter zie ik geen exessieve roetvorming.

     

    Ook bij het wegrijden merk ik de eerdergenoemde argumenten, voet van de rem en gas resulteert in een 1/2 seconde dood moment en daarna grijpt hij pas. Bij het rempedaal los te laten, en vanuit 'rollende' toestand gas erop geeft dit geen problemen (maar houdt wel in).

     

    Ik vermoed dan ook wat Jos al in gedachten had: verstopte verstuivers...

     

    Maar goed: we zullen a.s. zaterdag zien.

     

    Ik ben benieuwd wat er uit komt bij Jos.

    Hopelijk valt het mee.

     

    Verstuivers laten reinigen heb ik de laatste keer daar laten doen.

    De motor liep daarna een stuk beter... ;-)

  9. Het aangrijpen van de DSG kun je zelf ook mooi beïnvloeden. In de basis heeft elke automaat "kruip". Met andere woorden: wanneer je in D of S de rem loslaat, dan kruipt de auto als vanzelf langzaam voorwaarts. Wanneer je dan, na het lossen van de rem, heel soepel en voorzichtig het gaspedaal een heel klein beetje voorzichtig intrapt, dan zal het aangrijpen zeer vloeiend verlopen. Wanneer je natuurlijk "als een gek" het gaspedaal intrapt, dan grijpt de koppeling meer bruusk en direct aan en dit gaat gepaard met een duidelijk merkbare schok en maakt het aangrijpen van de DSG bak agressief. Enigzins soepel en met beleid wegrijden is het devies.

     

    Ook mooi: wanneer je de auto met een stuuruitslag wegrijdt, dan is dat aangrijpschokje veel minder prominent aanwezig. Komt omdat er vermogen naar de stuurbekrachtiging gaat en de wegrijkruip anders wordt aangebracht door een iets verhoogd stationair toerental. Probeer het maar eens uit. Je zult zien dat het werkt.

     

    Overigens zou je de auto met DSG ook iets meer kruip kunnen meegeven (softwarematig) waardoor je minder last hebt van wat te direct aangrijpen van de DSG.

     

     

    Bedankt voor de info.

    Ga het wel een keer proberen met een stuuruitslag, ben benieuwd.

     

    Ik heb in veel automaten gereden maar zo 'lomp' als het nu gaat klopt gewoon niet. Alleen als je heel voorzichtig aan doet gaat het soepel.

    Iets meer kruip en de basis instelling staan genoteerd om te proberen. ;)

  10. Ik heb laatst de auto van Bouwerge de DSG in de basisafstelling gezet, dit heeft iets geholpen, hij heeft daarna op advies ook de mechatronic vervangen, dit hielp nog veel meer. Er zit nog een kleine vertraging in wat vermoedelijk door het 2M vliegwiel komt.

     

     

    Oké. Basis instellingen wil ik ook een keer proberen.

    Mechatronic vervangen is wel een duur geintje...

    Vliegwiel is net vervangen dus dat moet goed zijn.

  11. Ik heb ook die kombi en voel te schakelen totaal niet!

    Wat ik wel irritant vind is dat de bak zo hard aan grijpt bij het weg rijden.

     

    Dat hard aangrijpen herken ik... En de dealer kan er (hier) helemaal niks mee en laat het lekker zo.

    Een Alto automaat uit 1993 grijpt nog prettiger aan bij het wegrijden dan een Passat DSG... :S

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden