Ga naar inhoud

3B(zachte)G

Members
  • Aantal items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door 3B(zachte)G

  1. Vandaag repareerde ik de hoogteverstelling van de bestuurdersstoel succesvol. Met onderdeel 1j0881053d (google voor afbeeldingen) voor 78 euro ex. Besteld via de dealer. Het werk was ook overzichtelijk. De stoel moest eruit (let op airbag verbindingen en haal accu los!) Vervolgens alleen de hoogteverstel-hendel eraf met twee schroefjes. En daarna drie boutjes los van genoemd onderdeel. Je kunt er net voldoende bij zodat er geen bekleding of plastic kappen vanaf hoeven. Nieuw onderdeel erop, hendel terug, stoel terug, klaar! Hoogteverstelling werkt als vanouds. Succes als je dit wilt aanpakken, het is prima te doen.
  2. Nee ik bedoel het uit elkaar halen van de hele stoel zodat je bij het verstelmechanisme kan. Dus bekleding eraf (indien nodig) etc
  3. Ik heb vandaag bij de dealer een nieuw verstelmechanisme opgehaald (74euro ex). ook bij mij het probleem dat stoel slechts een paar klikken naar beneden of omhoog gaat. van het weekend eens even klussen om die nieuwe verstelling erin te krijgen. Iemand een werkbeschrijving voor het volledig demonteren van de (bestuurders)stoel?
  4. Hier vergelijkbaar probleem. Passagiersdeurslot opent niet meer (gisteren hele dag niet, vanochtend weer wel???). Hij is nu open en ik dacht ga even kijken of ik op basis van handleiding van taligentx de zaak kan fixen. Nou lees ik echter in de inleiding van de site van taligentx dat het een "electronic malfunction" vanwege een los soldeercontact. Verder schrijft hij dat dit er wel vanuit gaat dat het alleen het centrale vergrendelingsmechanisme is dat kapot is en dat de deur via de hendel van binnenuit wel gewoon open gaat. Dat deed mijn deur echter ook niet meer. Als ik binnenin aan de hendel trek gaat het ontgrendelingsknopje heel even omhoog, maar gaat weer naar beneden zodra ik de hendel loslaat en de deur ontgrendelt niet. Iemand ideeen of we over hetzelfde probleem praten als op de site van taligentx. Vind ik wel handig voor ik de zaak openschroef. Ben namelijk niet zo'n electronicaheld en kleine kans dat ik het kan vinden als het iets anders is dan beschreven op die site. Op voorhand natuurlijk dank voor de hulp.
  5. Ik heb mijn auto in okt vorig jaar gekocht met 191.000km op de teller. Ik betwijfel of er in die tijd ooit iets aan de cat is gedaan. Dat uitkloppen, moet ik dat zo letterlijk nemen als het klinkt en is dat iets wat je zelf kunt. Ik ga binnenkort op bezoek bij de vrienden van vagtechniek, anders daar maar eens even vragen. Dat van de thermostaat zal ik daar ook eens navragen (ben zelf namelijk niet zo'n sleuetelaar). Groet, Jos
  6. THX man voor je update. Wat goed om te zien dat mensen ook de oplossing posten nadat eerst alleen het probleem wordt gepost. Super. Ik ga er direct mee aan de slag want ook mijn verbruikswaardes (6,7 gemiddeld op boordcomputer) moeten beter kunnen en dit geeft me het vertrouwen dat het kan. Gr Jos
  7. Ben overtuigd. Dank heren voor jullie hulp. Groet, Jos
  8. Bij mij hetzelfde hier, maar ik heb niet de indruk dat dat kapot is. Het is slechts het uitzetten van alarm op de achterklep. Het openen en ontgrendelen moet je nog steeds handmatig doen. Het verschil met geheel openen van de auto via de AB is dat de auto weer meteen sluit incl alarm als je de achterklep dichtgooit. Gr Jos
  9. He jerry, dank voor je uitleg. ik heb ze inderdaad gemarkeerd met LV etc. Groet, Jos
  10. oke, dus niet iedere band is specifiek links of rechts? Ik vergeleek het met mijn michelin winterbanden en die hebben zo'n duidelijke richting aanduiding erop dat ik heb aangenomen dat dit voor alle banden geldt. Thanks.
  11. He allemaal, gisteren mijn winterbandjes maar weer eens opgeborgen en de zomersokjes tevoorschijn gehaald. Bij het monteren van de zomerbanden (Viking Protech II) viel me op dat de looprichting van de band niet duidelijk staat aangegeven en ik dat vanaf het profiel niet goed kan afleiden. Er staat op de zijkant van de band voor mij geen herkenbaar teken wat de rijrichting zou moeten zijn. Alleen een aanduiding van INSIDE en OUTSIDE, maarja, dat is nog steeds niet genoeg om te weten welke kant (links of rechts) de wielen dan gemonteerd moeten worden. Ik heb het bij het wisselen in oktober wel genoteerd dus ze liggen er nu weer hetzelfde op, maar ik twijfel nu of het wel goed is, en ben gewoon nieuwsgierig hoe je dit dan kunt weten als je die aanduiding waar ze de vorige keer lagen kwijt bent bijvoorbeeld. Wie-o-wie? Thx. Jos PS ik ben niet zo'n grote poster maar geniet vaak en veel van dit forum en jullie bijdragen. Keep up the good work (ook voor de mods )
  12. mmmm,,,,,jammer. ik vond ze wel mooi, maar niet met tieraps. Onderwerp verhuizen naar de aangeboden sectie dan maar. Iemand interesse in 4 wieldoppen?
  13. Tja, ik zal ook effe een foto posten van de voorkant van de wieldoppen. Dan weet je welke het zijn. Dank voor je reactie.
  14. Mede passaters, wie helpt mij? Ik heb een set originele VW stalen velgen (zie foto 1) Ik heb een set originele VW wieldoppen (zie foto 2) Maar die dingen die passen niet op elkaar. De "pinnetjes" van de wieldoppen hebben niks aan de velgen om zich aan vast te grijpen. Wie helpt mij wat ik verkeerd doe? Thanks!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden