Ga naar inhoud

RD70

Members
  • Aantal items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RD70

  1. eerlijk gezegd niet.. ik kon die schakelaar niet zo snel vinden, toen kwam er iets anders tussendoor. zal nog 's kijken als ik tijd heb, anders mag de garage het bij de volgende beurt fixen..
  2. Dank voor alle reacties, ik ga v.h. weekend even kijken of ik iets kan vinden. Gr, JP
  3. De schakelaar zat ik ook al even aan te denken.. Als iemand weet waar dat ding zit & hoe ik dat kan testen.. thanks, JP
  4. Ik heb een probleem dat m'n achteruit rij verlichting niet meer werkt. Het lampje zelf is in orde, ook zekering 24 is nog heel. Nadat ik de lamp eruit gehaald had, wilde ik meten of er 12 volt tot op de stekker kwam (met de versnelling in achteruit natuurlijk), maar daarna kreeg ik een foutcode op het dashboard. Via vagcom de code weer gereset, maar het licht werkt nog steeds niet. Waar kan ik 's verder zoeken?
  5. Of de vorige eigenaar er netjes mee omgegaan is? Tja, da's de vraag natuurlijk.. Het is een ex-leasebak, dus normaliter wel bij de dealer onderhouden maar wel kans op een berijder die het niet kan schelen omdat het toch niet zijn eigen auto is. Ik laat dit nog repareren, maar nu moet het wel gedaan zijn met dit soort defecten anders ga ik hem toch maar dumpen..
  6. Ik zat deze ouwe posts te lezen, en ik wordt er niet vrolijk van. Ook bij mijn 3C van 2006 heb ik vorige maand de nokkenassen moeten laten vervangen, deze waren versleten & er zat ook een gat in de klepstoter (km stand 158k) Op dit moment wordt de koppeling vervangen, en vertelde de garage dat ook de schokdempers voor aan vervanging toe zijn (bij het rijden hoorde ik ze al kraken) (km stand 162k) Wat zijn dat voor kneuzenbakken die Passats...?
  7. Het was niet speciaal 1 nok die aangetast was, er waren er meer waarbij de gladde laag aangevreten was. Maar bij 1 nok was zelfs de juiste vorm verloren gegaan. Ook de garage kwam met de verklaring dat het de olie geweest was. Wellicht te weinig, misschien de verkeerde.. Ik ga het oliepeil wel in de peiling houden nu.. Zit een beetje te lezen over de tandempomp. Nu is het zo dat bij de laatste beurt (6000 km terug) de brandstofpomp in de tank vervangen is, die was kapot. Nu zag ik ergens een opmerking van Martijn dat de tandempomp dan ook kapot kan gaan. Ik snap de relatie ff niet, waarom gaat die tandempomp dan kapot? Buiten het olie-niveau / zwarte oliefilter, als zo'n monteur zegt dat het ding nog goed is, hoe kan ik dan weten of die pomp wel lekt? Het lekken van diesel in de motorolie zou natuurlijk wel schade kunnen toebrengen, diesel smeert niet zo lekker denk ik.. Verders blijft het feest, vandaag sloeg de koppeling boven 3000 rpm in z'n 5 soms door.. Wat kost zo'n geintje normaliter?
  8. Even follow-up: de wagen rijdt weer lekker met z'n verse nokkenas. Ik heb de oude gezien, van 1 vd nokken was zelfs de punt eraf, en bij 1 vd klepstoters zat er zelfs een gaatje bovenin (doorgesleten). Nou ja, hopelijk houdt de wagen het nu wel een tijd! Ik heb met een monteur gesproken, en de hierboven gemelde tandempomp en verstuivers had hij nagekeken & hadden geen probleem. Thanks voor de tips in ieder geval.
  9. Ik zal 's bij de garage binnenwippen.. Ik lees nu ook de verhalen over de verstuivers en inderdaad de tandempomp. Het vertrouwen in de degelijkheid van VW heeft nu toch wel een deukje gekregen.. Toch maar inruilen voor een Toyota...?
  10. Tja, ik heb er de laatste keer bij VAG-techniek goede olie in laten gooien. Het is een ex-leasebak, en volgens de historiek is de wagen altijd bij de VWdealer hier in BE in onderhoud geweest. Wellicht zo'n "het is een leasebak & die hoeven niet warm te draaien 's ochtends, gas erop!" rijder geweest. Kan me voorstellen dat de nokkenas (en de rest) daar ook niet beter van wordt. De aankoop is al meer dan 6 maanden terug, de verkopende partij geeft niet thuis. Grapje van dik 2 mille..
  11. Nu zo'n 159.000 km. Dat is niet niks, maar voor een 1.9TDI had ik nog geen grote reparaties verwacht. Wat is de levensduur van zo'n blok?
  12. Na een 3/4 jaar trouwe dienst, staat m'n Passat bij de garage. Hij begon afgelopen week een raar, rauw geluid te produceren. Eerst dacht ik aan een gaatje in de uitlaat, maar na twee dagen werd dat steeds erger. Ik werd net gebeld: in ieder geval een klepstoter en de nokkenas is beschadigd. De kop moet er nog af, 't nu nog de vraag wat ze daaronder tegen gaan komen. De vraag: hoe kan zoiets? De garage vroeg of ik zonder olie heb gereden (niet dus). De auto is wel gechipt, kan dat zoiets veroorzaken?
  13. RD70

    LED dagrijverlichting

    OK bedankt voor de info. Ik weet dat normaal alleen Audi zo'n LED bar heeft. Ik kijk wel, misschien wat voor wat rustige winterdagen om een beetje te gaan knutselen aan die koplampen. Ik moet zo-wie-zo nog uitzoeken in hoeverre ik de lampen mag aanpassen volgens de belgische wet.
  14. RD70

    LED dagrijverlichting

    OK, dus als tzt dagrijverlichting verplicht wordt, moet je toch met dimlicht rijden, en niet met de LED's alleen? Ik vraag me trouwens af, wonende in Belgie, of ik de verlichting eigenlijk wel mag vervangen. Of krijg ik dan problemen met de jaarlijkse keuring? Iemand die dat weet?
  15. RD70

    LED dagrijverlichting

    Hoi, Ik overweeg koplampen met LED verlichting te monteren van SKG http://www.skg-carstyling.nl/skg2006/producten_detail/016700.html Iemand een idee of: - de kwaliteit van deze lampen goed is - inbouw lastig is Thanks, Jan
  16. Duidelijk, als ik wat meer op het forum zoek zie ik de verschillen Vagtechniek vs JD/Hartog al. Ben trouwens wel nieuwsgierig hoe anderen (b.v. sammyke007) de tuning van DMT bevalt? Hebben die wel 's een log laten maken?
  17. Heb 1 keer iets besteld bij Meguiars.be, dat duurde lang & er moest nog een fles was retour omdat-ie schiftte. (Die wilde ze pas na 3 keren mailen vervangen, en dat kostte mij dus weer verzendkosten ) Nu bestel ik bij carclean.nl, dat gaat goed. Daar was afgelopen week de betaling 'blijven hangen' waardoor er iets later geleverd werd. Toen we daar achter kwamen direct verontschuldigen met een aardig extraatje in de bestelling. Ofwel, bij beide zaken is ff was mis, maar de reactie daarop bepaald dat ik bij de ene niet meer bestel & bij de andere wel een goed gevoel hou.
  18. Ik ging nog van het meest positieve scenario uit.. Als het standaard software is vraag ik me af waarom de grafieken dan toch niet zo tof zijn. Alhoewel, MS Windows is ook std software en heeft ook z'n bugjes... ik had het dus kunnen weten. Over andere tuners, Vagtechniek ontwikkeld ook zelf?
  19. Om de topic ff af te sluiten, ik heb een vervangende fles ontvangen van Meguiars.be, en deze schift niet.
  20. Pure werktijd (aansluiten & beetje klikken) een kwartiertje voor 280 eurotjes... Tijdens het downloaden van de originele software & het uploaden van de nieuwe kon de man andere dingen doen. Al met al een uur ofzo. Het ontwikkelen zal wel tijd kosten, maar daarna is het kassa!
  21. Ze noemen het 'Wax', wat is dan het verschil? Maar je wil zeggen dat ik, na de NXT was nog een andere was erover moet gaan zetten. Met het wassen, cleanen, polishen en de NXT was wordt dat wel een aardig zaterdagje vol zo...
  22. dat begin ik nu ook in te zien. Ze waren wel lekker snel klaar toen. De originele software is volgens mij nog wel opgeslagen, daarna is met een klik v.d. muis de nieuwe software erin geschoten, klaar..
  23. Ik ben een paar weken terug ook bij DMT geweest. Ik had toen nog geen Vagcom, en heb geen rijdende log gemaakt voor/na het tunen. En DMT doet dat niet voor je. Ik heb intussen een topic aangemaakt bij de TDI mannen om de tuning te laten reviewen, en het lijkt toch niet zo goed gedaan omdat het koppel nu gelimiteerd wordt door de LMM (luchtmeting). Heb DMT al gemaild, ze zeggen garantie te geven op hun tuning. Tot zoverre geen reactie van ze... http://www.tdiclub.nl/ftopic53669.html Zal voor de volledigheid de plaatjes hier ook 's neerzetten.
  24. Heb een VAG-COM 805 besteld voor weinig, en netjes de Airbag kunnen resetten...
  25. Ja, de bestelling is een week geleden afgeleverd van meguiar.be, en het heeft niet zoveel gevroren afgelopen week. Heb de jongens van Meguiar.be gemaild, en die stellen dat dit normaal is. Maar het is duidelijk, als dit type was wel egaal is bij jullie, dat ga ik nog maar 's mailen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden