Ga naar inhoud

Sarr

Members
  • Aantal items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sarr

  1. Sarr

    Passie foetsie.

    Ja normaal had ik een mercedes sprinter om ervoor te hangen, en dit maal was die niet aanwezig dus dan maar met wat lichters. En inderdaad, zwaar over limiet ik weet het, maar goed, 90 rustig aan alle tijd en is goed gekomen. ALs ik oom agent was tegen gekomen had ik niet verder mogen rijden denk en een dikke bekeuring gehad
  2. Sarr

    Passie foetsie.

    Ja is een leuk karretje. Vandaag de motorproblemen gelokaliseerd, duidelijk een lekke koppakking. Cilinderkop gedemonteerd en tot mijn verbazing/schrik zitten er 2 scheuren in de kop, dus word een nieuw cilinderkop voor de diesel Wist dat er wat mee aan de hand was, maar had zo gehoopt dat de kop nog heel zou zijn, helaas Als de kop erop zit (hoop er 1 te vinden morgen/overmorgen) dan zal die weer als nieuw rijden haha.
  3. Sarr

    Passie foetsie.

    Dames en heren, helaas er is weer een passat minder in Beverwijk. Sorry sander, je zal voortaan naar een andere auto moeten zwaaie als je me kan vinden Heb de passat de deur gewezen en heb een BMW 525 TDS gekocht om op te knappen en door te verkopen. Ga weer aan de hobby want me handen jeuken teveel Natuurlijk kom ik nog wel af en toe even langs om het forum te bekijken Maar zal voornamelijk met de BMW bezig zijn. En inderdaad, op de foto's word ie vortgetrokken door een opel astra, het dingetje had het zwaar maar had even niks anders tot mijn beschikking Heben het gered Leuk hobby projectje. Heb wat motorproblemen maar alles is op te lossen
  4. Voor stads verkeer en 80km wegen is zo'n 1.6 goed te doen. Echter op de snelweg heb je al gauw het gevoel dat je wat te kort komt. Tevens vind ik de auto erg hoog in z'n toeren bij de 120 (circa 4000 rpm) en je mist gewoon een 6. Maar met deze auto heb ik tot nu toe het langst en zuinigst gereden
  5. Laatste tankbeurt; 57L getankt, 602 km gereden [ verbruik: 1:10,5 ] Zaten een aantal lange ritten tussen. En die daarvoor; 55L getankt, 468 km gereden [ verbruik: 1:8,5 ] Zal mij benieuwe hoe lang de huidige tank meegaat. Zo'n 1.6-je lust wel een slokje haha VW Passat 1.6 1997 18" 225/45/18 Voornamelijk stadsverkeer (veel korte stukjes, af en toe lange afstanden) Trek rustig op (schakel vroeg) maar rij over het algemeen wel lekker door.
  6. viewtopic.php?f=106&t=34703 had je dit topic al bekeken? kwam hem namelijk net tegen en zag nogal wat overeenkomsten
  7. Zo die monteur heeft lopen prutsen? Een ashoes is zo vervangen. Heb bij me eigen passat de ashoes linksvoor moeten vervangen omdat er een gaatje inzat en aan het lekken was. Ashoes; 15euro dacht ik, inclusief nieuw vet voor de homokineet en even een minuut of 20 op de brug en hij was weer als nieuw. Als alles vastzat had de monteur in kwestie zeker geen beschikking tot een luchttol? haha. Wat inderdaad vaak voorkomt is dat de ABS sensor een stukje naar achter schuift bij het verwijderen van de aandrijfas uit de naaf. Wat ik meestal doe even de sensor er helemaal uit, schoonmaken en na het terugplaatsen van de as de sensor netjes op zijn plaats zetten, scheelt een hoop gezeur.
  8. Heb nog geen andere kunnen ontdekken, zal morgen als het zonnetje schijnt nog even gaan speuren, kijken of er inderdaad meerdere zitten. Vind het persoonlijk een beetje slordig
  9. Helaas heb ik geen antwoord dat ik kan onderbouwen, maar ik geef een gokje dat als het een sierstrip is dat het mischien wel is geplakt kan zitten. Nog even een kleine tip; Voor eventuele interieur werkzaamheden gebruik ik altijd dit soort gereedschap; Tien keer beter dan de ouderwetse schroevendraaier en je beschadigd dingen minder gauw (blijft opletten natuurlijk).
  10. Goedenavond allemaal, Sinds ik de luchtmassameter moest demonteren i.v.m. vervanging heb ik gelijk alles maar uit elkaar getrokken en lekker schoon gemaakt. Eerst alle slangen gereinigd en alles weer tip top gemonteerd met verse slangeklemmen. Echter na enige demontage van de onderdelen kwam er een heel mooi draadje met een stekkertje aan het licht. Deze bevind zich achter het blok aan de bakzijde, het ziet eruit als een temperatuur sensor van de koelvloeistof. Zie foto's, heb me best gedaan om het duidelijk eruit te laten zien. De 'sensor' is 4 polig, en 4 draadjes zitten ook keurig aangesloten, er is een 5e die nergens op lijkt te kunnen, heb alles afgezocht naar eventuele massa punten of iets in die richting maar kon niks vinden. Iemand enige ingeving?
  11. Ok dus het feit dat ik stilstond is van grootst belang? Heb al een aantal keer mijn rechtsbijstand proberen te bellen maar ik denk dat ze koffie pauze hebben ofzo. Lang leven het niet opnemen van de telefoon haha. Ik houd jullie op de hoogte.
  12. nota van de schoonmaak kosten neem ik aan? Heb je al beklag gemaakt bij het garage bedrijf waar je geweest bent?
  13. bedoel je dit topic toevallig? http://www.vwpassat.nl/viewtopic.php?f= ... &hilit=led
  14. Laptop is gecrasht dus heb de gehele dag nog niet op internet gekunt haha. Morgen maar even maken. Even ter zake; Ik heb gelukkig een rechtsbijstand verzekering bij mijn verzekeringen lopen. Deze zijn ook hard aan het werk en ben hier ook druk mee aan het communiceren. Betreft getuige hiervan heb ik ook het getuigschrift als kopie liggen (gewoon ter administratie). Ik hou er namelijk van om alles wat ook maar opgestuurd word gekopieerd als backup te hebben liggen. heeft me al een keer gered toen ik van de A9 afgereden werd door een andere automobilist. (Na 1,5 jaar eindelijk mijn onschuld gekregen en volledige schade bedrag, dagwaarde auto, uitgekeerd gekregen). helaas geen compleet onafhankelijke getuige aangezien er niemand in de buurt was die het heeft zien gebeuren. De situatie die ik hier geschetst heb komt overeen, aangezien ik met mijn voirge auto met mijn rechtervoorwiel bij een rolstoel oprit plaatst stond, zo'n verlaging in de stoep. En mijn achterwielen stonden een paar cm van de stoep af. Helaas toen geen foto's genomen want was meer bezig met kijken of de scooter rijdster wel ongedeerd was. Toen die eenmaal stond alleen rondgekeken voor punten die belangrijk waren, nooit nagedacht dat de telefoons allemaal fotocamera's zijn. De tegenpartij beweerde dat er in die straat niet genoeg ruimte is om elkaar te passeren, echter zoals op de foto's te zien is is dit niet het geval. Je kan er prima met 2 personen auto's langs elkaar heen. Verderop in de straat niet meer, maar dat doet er niet toe. Ik ben op dit moment in afwachting wat mijn rechtsbijstand zegt, maar voor een 50/50 ga ik namelijk niet schikken. heb de auto weliswaar niet meer maar moest wel de kosten maken om hem te kunnen verkopen.
  15. Bedankt voor de reacties nog op deze late avond, of zal ik zeggen vroege ochtend. Wat Vdub zegt kan ik me inleven, het zijn natuurlijk zwakke verkeersdeelnemers en ikzelf ben ook niet altijd een lieverdje geweest op een scooter. Maar het enige defens wat ik hier kan voeren is dat ik correct voorgesorteerd stond en er voldoende ruimte was voor de tegenpartij om erlangs te komen. Niet te vergeten het stilstaan. Ik krijg als het goed is deze week nog een reactie op mijn verdere beklag van het afhandelen van zaken. Mijn grootste voordeel is hier dat ik een getuige heb (namelijk mijn vriendin) Die zat naast mij haha. Gelukkig ben ik niet de enigste die van mening is dat ik onschuldig kan worden verklaard. Zal tot het uiterste gaan want dit vind ik ronduit absurd om hier aansprakelijk te worden gesteld (gezien het feit de scooter bestuurder geen tekenen vertoonde van afremmen voor verkeer van rechts).
  16. Goedenavond allemaal, Op 25-08-2009 heb ik een aanrijding gehad met mijn vorige auto (een bmw 3serie). De schade viel redelijk mee, maar moest een aantal bumpersteunen vervangen en vervolgens alles de- en monteren. Maar dat even terzijde. Het verhaal; Ik draaide van een drempel af met snelheids niet harder dan stapvoets (auto was verlaagd dus kon niet harder als kruipend over de drempel), vervolgens direct na de drempel linksaf en dan vervolgens voor rechtsaf voorgesoorteerd. Toen ben ik gaan stilstaan omdat er een scooter met volle snelheid richting de T-splitsing aan kwam gescheurd. Omdat ik zelf ook als een malloot van mijn 16e tot 18e op een scooter heb gecrosst weet ik hoe roekeloos de mensen zijn op zo'n ding (Kom er eerlijk voor uit). Tot mijn verbazing neemt deze vrouwelijke bestuurder een circuitbocht van uiterst rechts naar de binnenbocht aan mijn zijde, hierbij schrikt ze aanzienlijk van mij en probeerd mij echter te ontwijken maar rijkt nog net mijn bumper aan de bestuurderszijde. Vervolgens komt ze hard ten val en ik dus auto op de handrem en uitgestapt en haar overeind geholpen. Gelukkig allemaal geen lichamelijk letsel alleen ik zat met een schade post en zij ook. Verzekerings papieren ingevuld bij een aardige buurman aan de keuken tafel en alles opgestuurd. Vervolgens stelt haar verzekering mij aansprakelijk onder het bekende kopje; al het verkeer van rechts heb voorrang. Ik direct mijn rechtsbijstand opgebeld en alles ingescant en doorgemaild naar de desbetreffende persoon die het in behandeling heeft. Tevens heb ik een getuige die al meerdere malen een aantal formulieren heb ingevuld maar nog niks uit voort is gekomen. Ik heb hier een aantal foto's geplaatst om de situatie te verduidelijken: linkje. Ik blijf van mening dat ik hier niet schuldig ben aangezien ik stilstond en er voldoende ruimte was voor haar om rustig de bocht te nemen (ervan uitgaant dat ze afremt voor de weg die van rechts ligt voor haar bij de T-Splitsing). Enige mensen die hier hun inzicht op los willen laten? Ben ondertussen al meer dan 4 maanden bezig om mijn gelijk te krijgen maar er zit niet veel schot in de zaak.
  17. Je mag je auto laten keuren vanaf 2 maanden voor de vervaldatum van de huidige keuring. Word je auto afgekeurd bij die keuring, heb je nog 2 maanden de tijd om je auto te laten maken en vervolgens opnieuw te laten keuren. Dit voorkomt dat je zonder APK gaat rond rijden. Even een tip in het algemeen Tevens mocht je een ongeluk veroorzaken zonder dat jouw voertuig APK goedgekeurd is kan dit verzekering technisch problemen geven als ik het goed zeg. Voor het reinigen van je bekleding kan je eventueel remmen reiniger gebruiken (eerst proberen op een onopvallend stukje, mocht het je bekleding aantasten). Anders gewoon een interieur reiniging laten doen. Heb je al beklag gedaan bij de garage? Want dit is natuurlijk niet hoe je een auto afleverd aan de klant.
  18. bron Aardig goed ingedekt. Het word kilometerheffing bevat geen belasing.Maar indirect is dit toch een vervanging van de wegenbelasting, kortom een wijziging in de belastingen van nederland. (zie punt 4). Nu heerst er bij mij enige onduidelijkheid, mochten ze deze petitie indienen kan de tweede kamer er niet simpel weg onderuit komen door naar hetgeen te verwijzen wat regel 4 beschrijft. Overigens wel de petitie getekend. Automobilisten blijven een melkkoe voor de overheid maar er zijn grenzen.
  19. Bij mijn vorige werkgever haalde ik altijd de accu's voor de wagens bij Wilco. Tenminste, ze kwamen ze brengen! Echt topservice bij de mensen, nooit moeilijkheden gehad echt perfect. Als mijn accu'tje het begeeft komt m'n nieuwe er ook vandaan.
  20. Sarr

    aero finn

    die vinnen heb ik bij mijn oude baas aangebracht in diversen scania's en bij verschillende mitsubishi's. Dit was meer met het idee van 'zuinig rijden', ze beweerde namelijk dat door de betere cilinder vulling een betere verbranding zou worden voldaan dus wat resulteerde in een beter vemorgen en zuiniger rijden. Wij hebben dat toen in de praktijk gebracht, maar na 20.000km met de scania te hebben gereden vond de chauffeur wel dat hij lekkerder was gaan rijden (gladde vermogens koppel) maar uit te tank gegevens kwam er weinig winst uit qua diesel verbruik. (de chauffeur was niet op de hoogte van het inbrengen, pas na 20.000km ingelicht om reactie te ontlokken.. Dit gedaan om 'extra zuinig rijden' te voorkomen door chauffeurs handelingen). Het zou effect kunnen hebben, maar dan ligt de nadruk op het 'wervellen' van de lucht door je inlaat etc. Dit wervellen van de lucht zou moeten zorgen voor minder roet aanslag en dergelijke, helaas heb ik hier niet naar gekeken toen bij de controle van de vrachtwagen.
  21. Zover ik weet zit bij de passat de zogezegde 'deurschakelaar' in het portierslot. Zitten soort van micro schakelaars in dus de oplossing is het slot vervangen. Gaat om de microschakelaars die kapot gaan in het slot. (zijn los te verkrijgen alleen erg lastig te vervangen) (correct me if i'm wrong)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden