Ga naar inhoud

2.0T

Members
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door 2.0T

  1. Update, het is mij gelukt om het het flauw meebranden van de mistlamp te verhelpen door een wijziging aan te brengen in VAG-COM. Door Byte 10 op HEX 00 te zetten (waarde na garage bezoek was 0C). Ook het aanpassen van de sterkte van de achterlichten is gelukt door het aanpassen van Byte 9 naar een decimal value van 10 (HEX 0A - 00001010). Ik weet echter niet wat de aanbevolen waarde is. Kan iemand mij deze waarde laten weten? De foutmeldingen heb ik echter nog niet kunnen verhelpen. Iemand suggesties?
  2. Ter verduidelijking, alle draden waren reeds aanwezig, aangezien de lamp de functie van mistachterlicht had. Op het boordnet stuurapparaat is de draad fysiek omgepind tbv de mistachterlicht functie. Aangezien er geen draad liep tussen de nieuwe schakelaar (oude schakelaar had alleen aan-uit functie en geen mistachterlicht, coming home e.d.) is deze aangebracht. Ik heb net via VAG-COM een aantal wijzigingen gemaakt, maar deze aanpassingen helpen niet om bovenstaande foutmeldingen te verhelpen. Het viel mij wel op dat de longcoding sinds het garage bezoek was veranderd. Er zijn functies gegeven tbv een achterruiterwisser (die ik niet heb). Deze heb ik weer verwijderd. Zie in de bijlage een aantal screenprints. Kan ik tevens via vagcom de sterkte van de achterlichten aanpassen, en zo ja wat is de normale sterkte? Als ik momenteel rem dan licht alleen het derde remlicht op. Doc1.doc
  3. Thanks, maar kan het zijn dat een garage een wijziging maakt die niet in vagcom zit?
  4. Hallo, Voor de aanpassing van mijn US passat verlichting ben ik op zoek naar de long coding van het boordnet stuurapparaat type 3C0-937-049-AA van een vergelijkbare passat met de volgende uitrusting: - Geen Xenonkoplampen. - Geen mistlampen voor - Voetruimteverlichting voorin De garage heeft verschillende aanpassingen gemaakt om het linker achteruitrijlicht om te zetten naar mistachterlicht door: - het aanpassen van de lichtschakelaar, - het aanbrengen van een draad voor de mistachterlicht functie tussen de lichtschakelaar en het boordnet stuurapparaat, - het ompinnen van de draad op het boordnet stuurapparaat. Na deze aanpassingen blijkt dat het mistachterlicht (links) flauw meebrandt. Verder hebben zij aanpassingen gemaakt in de software waardoor ik nu de volgende foutmeldingen op de boordcomputer krijg: - Mistlamp voor links niet werkt (heb ik ook niet) - Mistlamp voor rechts niet werkt (heb ik ook niet) - Mistlamp achter rechts niet werkt (zou ook niet moeten werken, heb de bit omgezet) - Achteruitrijlicht links niet werkt (zou ook niet moeten werken, heb de bit omgezet) Ik hoop door de juiste aanpassing van de software met de long coding zowel het flauw meebranden en de foutmeldingen te verhelpen. Verdere suggesties en tips zijn van harte welkom!
  5. Allereerst BM-er nogmaals bedankt voor al je hulp. Samen hebben wij de aanpassingen in VAG-COM gemaakt, maar helaas geen resultaat. Het schijnt dat een aanpassing gemaakt dient te worden in het boordnet stuurapparaat door het ompinnen van C12 naar B4. Ik ben zelf geen technicus en heb dus geen idee waar te beginnen. Kan ik het stuurapparaat makkelijk bereiken en is het ompinnen een simpele handeling? Heeft hier iemand ervaring mee? Ik heb op het topic gezocht maar kon hier verder niets over vinden. Heeft iemand toevallig zelfstudie deel 340 Der Passat 2006 Elektrische Anlage in pdf?
  6. Zit er tevens aan te denken om gebruik te maken van rode led verlichting ipv een rood bolletje voor het mistachterlicht. Heeft iemand hier ervaring mee? Of ga ik foutmeldingen op het dashboard krijgen doordat Leds nauwelijks weerstand hebben? Thanks!
  7. Inderdaad knippers voor dienen wel oranje te zijn.
  8. Vandaag eens naar een VW dealer geweest. Zij rekenen EUR 500 voor het plaatsen van een los mistachterlicht of EUR 1000-1500 om het 'mooi' te doen met allerlei nieuwe units. Maar even een nieuwe lichtschakelaar erin, een rood lampje plaatsen en de software aanpassen, nee, zo gemakkelijk gaat het niet volgens meneer de verkoper..... Iemand een idee wat een losse lichtschakelaar met de funties dimlicht en mistachterlicht kost voor een passat 3c? Dank aan LED-Lightning voor de tips over de juiste mistlamp! Ik heb tevens voor de liefhebbers twee foto's van de auto in de huidige US uitvoering bijgevoegd.
  9. 2.0T

    mph / km totaalteller

    Ik heb een US passat met MPH tellers. Via de boordcomputer heb ik de units aangepast naar KM waardoor je tijdens het rijden de snelheid in KM/h ziet en bij stilstand het totaal aantal KMs ipv Miles. Weet het niet zeker uit mijn hoofd, maar volgens mij is de instelling 1/km.
  10. Ik heb hier een PM over gestuurd. Ben benieuwd. Ik begrijp dat een schakelaar vervangen niet moeilijk is en de bedrading kennelijk reeds in orde is. De VAG-Com instelling zal ik verder uitzoeken. De link naar de lamp bestaat helaas niet meer. Bedankt voor alle reacties, en ehhh ik voel me welkom!
  11. Dit begrijp ik niet helemaal. Wie zou een stempel verstrekken? De mistlamp is namelijk een wettelijke verplichting in NL.
  12. Hallo, Ik ben een nieuw op het forum, geen techneut, maar wel de trotse bezitter van een 2006 Passat 2.0T automaat. De afgelopen twee jaar heb ik in de US gewoond en deze auto gekocht. De auto staat nu op de boot en komt later deze week aan. Ik heb een aantal vragen: - Heeft iemand ervaring met het importeren van deze auto en weet welke aanpassingen voor de RDW keuring dienen te worden gemaakt? Volgens mij wel, maar ik kan het topic niet meer vinden...... - Volgens mij betreffen de aanpassingen enkel de oranje lampjes voor en de installatie van een mistlamp achter. Ik ben benieuwd of dit bij iedere VW garage kan worden gedaan en naar een indicatie van wat de kosten ongeveer zullen zijn? Alle hulp is welkom. Bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden