Ga naar inhoud

rallyegolf driver

Members+
  • Aantal items

    110
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door rallyegolf driver

  1. Vorige week eens de tijd genomen om rond te gaan/bellen voor een prijsopgave van distributieriemwissel met waterpomp en thermostaat voor een 3BG V6 uit 2001 motorcode AMX. Bij VW-dealer Auto Arena naar binnen gestapt en gevraagd voor bovenstaand; D-riem met waterpomp kwam op € 800,00! Inclusief thermostaat zou dat volgens hen een € 850,00 worden. Volgens de geruchten zou het in Duitsland goedkoper zijn, dus ik naar VW Zentrum Viersen gebeld, na opgaaf van Fahrgestellnummer werd er teruggebeld dat de kosten hiervoor ook een € 800-900 ging kosten.... tot zover de droom dat het in Dld. goedkoper zou zijn bij de dealer. Nu zie ik online bij Autobedrijf Schaapveld in Aalten dat die voor D-riem en waterpomp € 480,00 vragen. Heeft iemand hier ervaringen mee? Als iemand goede ervaringen heeft in ZO-brabant, Noord-Limburg en contreien, bijvoorbeeld in duitsland, gooi het hier eens neer!
  2. Ik heb bij mijn vorige 3bg de brandstofpomp vervangen, deze kostte zonder het vlotter-gedeelte ( dus puur de pomp alleen) 180 euro, merk Bosch. Compleet met vlotterdeel vraagt de dealer er rond de 350 euro voor ex montage. Voor het monteren ben je ongeveer een uurtje kwijt.
  3. Toevallig wil het zo zijn dat ik er vandaag een heb binnengekregen met de post.... ik heb er ook een lek! De maten van dit flexibel stuk zijn 51mm diameter buis en totale lengte 100mm ( buis-flexibel stuk-buis ). Gekocht via Ebay, 2 dagen later in huis uit duitsland. totale kosten 27 euro en 17 euro verzend. Dan nog het monteren.
  4. Ik heb tot op heden geen melding meer gehad, dus ik neem aan dat er inderdaad ergens een slecht contactje was...
  5. Ondertussen is de melding niet meer verschenen, dus het zal wel een los contactje of zoiets geweest zijn.
  6. We zijn weer een aantal weken verder, nu heb ik nog een vraagje: Na het wassen met de 2 emmers methode, wordt geadviseerd om met een microfaser handdoek de auto af te drogen. Ik heb zo een doek van een 30x30cm, puur om te proberen, echter vind ik dat er na het drogen met deze doek zo veel fijne watervlekjes achterblijven, waardoor ik toch geneigd ben om de zeem te gebruiken. Wat doe ik verkeerd? Nog een vraag: Ik heb na het polijsten, black hole opgebracht en daarna Ex P, kan ik na het wassen een aantal weken later de glans weer ophalen door een rondje black hole op te brengen en uit te boenen, zonder hierbij weer EX P op te moeten brengen?
  7. Ik heb de laatste tijd op vreemde onregelmatige momenten de melding "bremsen prüfen". Vanavond de remmen eens goed bekeken, en geen vreemde zaken gevonden. De remschijven aan de voorzijde hebben een dikte van 24mm, de remblokken zijn nog ruim voorzien van voering. De remschijven achter hebben nog een dikte van 22mm en ook daar zijn de remblokken ook nog ruim in de voering. De remslangen zagen er ook nog erg goed uit, geen poreuze toestanden. Het niveau van de remvloeistof was ook netjes. Wat zou het dan nog kunnen zijn?
  8. Ik wou dat vandaag eens gaan bekijken , echter heeft het weer geregend hier... ik zal eens zien, volgend weekend op zondag toch naar Volksdub in Well , dan zal ik hem toch van tevoren eerst wassen.
  9. Haha, ja, ik was ook blij dat het klaar was hoor.... Nee, er zit nergens geen poetsmiddel meer, ik ben wel 10x om de auto gelopen naderhand.
  10. Ja, die DAP, voor die paar keer dat ik polijst, vond ik die uitgave niet nodig. Thnx voor je advies, Ik heb ook getwijfeld of ik de SSR produkten zou bestellen, echter had ik geen zin om veel euro's uit te geven aan diverse produkten die ik eventueel toch niet meer zou gebruiken. Dus heb ik voor het demo pakket met bovenstaande produkten gekozen, en de SSR voorlopig even gelaten voor wat ze is. Ik ben wel erg tevreden over het behaalde resultaat, idd niet alle krassen zijn weg en de swirls zijn hier en daar ook niet helemaal weg, maar over het algemeen is het resultaat me behoorlijk meegevallen! Vanmorgen om +/- 9.30 uur begonnen, en klaar om 16.00. Het viel me op dat met kleien er erg veel teer en troep van de onderste deurhelften afkwam. De lak is nu veel helderder en dieper van kleur, de metallic komt nu veel beter tot zijn recht, het oppervlak voelt glad. In het zonlicht blinkt de auto als een spiegel! 200.000km laat toch zeker zijn sporen achter, de voorbumper en motorkap hebben de nodige steenslag te verduren gehad, dit kreeg ik er echt niet vanaf. Een aantal foto's:
  11. Hallo Allemaal, Ik ben van plan om morgen, zondag , de passat te gaan wassen en detailen. Het schema: -Wassen met Poorboys World Super Slick & Suds Concentrated Wash -Eventueel een klei beurt ertussen indien nodig -Meguiars Deep Crystal Paint Cleaner op een Monello SmartPads CCS 6.5 inch Orange Light Cutting Pad -Poorboys World Professional Polish op een Monello SmartPads CCS 6.5 inch White Polishing Pad -Poorboys World Black Hole op een Monello SmartPads CCS 6.5 inch Blue Final Finishing Pad -Poorboys World EXP Pure Sealant op een Monello Concorso UltraSoft Finishing CCS Round Foam Hand Applicator Ik gebruik hiervoor een Ferm haakse polijstmachine met verstelbaar toerental. Het is voor mij de eerste keer dat ik het op zulke manier ga aanpakken, hebben jullie nog adviezen?
  12. Zijn die buizen net van metaal gemaakt dan? Of is het kunststof met chroom bedampt? Als het metaal is dan is het toch te slijpen en opnieuw te verchromen bij bijvoorbeeld een Metamorfose of andere verchromerij? Ik heb met hen goede ervaringen in het verleden van het verchromen van gebruikte BBS boutjes en ander klein chroom spul.
  13. Toevoeging aan het probleem; Als alleen de linkerachterdeur wordt geopend, gaat de binnenverlichting niet aan, de uitstapverlichting ook niet. Na een 20-30tal seconden gaat de auto weer op de automatische vergrendeling ( alle knopjes in de deuren gaan naar beneden, inclusief die van de openstaande deur.) Dan gaat wél de uitstapverlichting van de openstaande deur aan!?
  14. Wie heeft er ervaring met het verhelpen van het probleem en zou er naar willen kijken? liefst regio noord-, midden-limburg of Zuidoost brabant....
  15. Pfoe...dat ziet er heftig uit, ben geen echte held met elektronica.... Geldt deze handleiding ook voor achterdeuren?
  16. Zo, Na een aantal weekjes in de passat te vertoeven, beginnen er hier en daar wat dingetjes op te vallen. Bij de linkerachterdeur was me al opgevallen dat de speakers erg kraakten, bleek het stekkercontact in de rubber tule tussen deur en carosserie gecorrodeerd te zijn doordat de tule los zat. Een nieuwe tule gemonteerd en de contacten van de stekkers schoon gemaakt, probleem met krakende speakers opgelost. Nu is me echter opgevallen, dat bij dezelfde deur de uitstapverlichting aan de onderzijde niet werkt, en dat de binnenverlichting schakeling niet werkt zoals bij de andere 3 deuren (binnenverlichting gaat aan als men de deur opent). Waar zou dit probleem aan liggen? Waar zit die schakelaar die dit activeert?
  17. bedankt heren, ik heb al een beslissing genomen , die ga ik komende zaterdag ophalen...
  18. Heren, hartelijk dank voor jullie antwoorden, ik zou zaterdag gaan kijken voor een v6, maar heb dat op basis van onder andere jullie antwoorden geannuleerd. het gaat om een v6 4motion die te koop staat bij www.jurjensautomotive.nl, echter geen APK en geen Bovag garantie. Dat heeft de keuze voor mij duidelijk gemaakt. Een hele mooie complete auto, maar de zoektocht gaat verder....
  19. Hallo Iedereen, Nu de rallye weg is ben ik me aan het oriënteren voor een passat . Ik heb iets op het oog, echter vraag ik me af wat het reëele brandstofverbruik is van een 2001 v6 2.8 30v. Graag hoor ik het van jullie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden