Ga naar inhoud

BlackPassat

Members+
 • Aantal items

  1496
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  23

Berichten die geplaatst zijn door BlackPassat

 1. Een mooi zwarte Passat, daar heb ik wel wat mee. Vooraf complimenten voor je werk en het resultaat.

  Even in het algemeen over de machine.

  Met een DAP500 zijn zeker goede resultaten te behalen, dat vooropgesteld, maar aan ieder machine, en de mogelijkheden daarvan, zitten grenzen. Het is een lichte machine met een -voor huidige begrippen- kleine uitslag van 8mm. Dat is een gegeven en daar zul je het mee moeten doen. Binnen deze gegevens kun je door te variëren met het toerental, de pads, en het polijstmiddel heel veel goede, maar ook slechte keuzes maken.

  Dan over de wax/sealant:

  Even vooropgesteld dat er qua functie -het beschermen van de lak tegen (weers)invloeden en het brengen van glans- weinig verschil zit tussen een wax en een sealant. Een wax is in de regel een product op basis van natuurlijke stoffen, vaak wordt Carnauba gebruikt. Een sealant wordt in een laboratorium ontwikkeld op basis van chemische (polymeer) verbindingen. Daarom is in de regel de standtijd van een sealant iets beter; je kunt namelijk heel goed tweaken waar je de eigenschappen wil hebben. Let op dit is natuurlijk niet altijd zo, een high-end wax kan zeker een goed standtijd hebben en heel veel warme glans brengen. Een sealant geeft vaak een "machinelook-glans" die het bijvoorbeeld op Daytonagrijs prachtig doet. Voor een zwarte auto zou ik een goede wax nemen, de kortere standtijd neem ik voor lief, want waxen is een klusje van niks en ik doe het graag.

  Verder is het goed om het verschil in paste waxen en spraywaxen te onderscheiden, ik geloof niet dat er erg veel verschil zal zitten in de werking/functie, maar sommigen sprayen nu eenmaal liever dan anderen.

  Dit zijn natuurlijk algemeenheden, er zullen best situaties en lakken zijn waarop het net iets genuanceerder ligt, maar als basis is het een nuttige start.

   

   

   

   

 2. 2 hours ago, Recto78 said:

  Oke dank. Hoeveel had of heeft die van jou gelopen? Destijds geen aanleiding tot revisie?

  Ik ben zelf qua optrekken ook een rustige rijder maar hou wel van doorrijden. Maw rijdt altijd wel flink door (meestal wel iets te hard waar het kan) maar
  qua optrekken juist rustig. Zou dat zoveel invloed hebben? Dus zou dan een tijd flink moeten gaan optrekken kijken of dan e.e.a. zich aanpast?

  Ik ben even in mijn oude verhaal gedoken omdat ik zo de gevraagde gegevens niet op kon lepelen. Dan zie je dat dergelijke zaken altijd langer geleden zijn dan je zou denken.

  Nu in jouw topic de DSG Mechatronic voorbij komt is het voor jou misschien handig om mijn verhaal toch maar even door te lezen.

  De mechatronic is vervangen in 2015 (bij km-stand 95k) en de DSG-tuning was in 2017 (bij km-stand 122k)

   

   

 3. Ik had een vergelijkbaar probleem. Ik heb bij VAG techniek in Nuenen een DSG tuning laten doen. Wat er precies aangepast is weet ik niet tot in detail maar volgens mij zijn de schakelmomenten iets anders geprogrammeerd en er is iets aan de koppelingsdruk veranderd.

  Ik ben een zeer rustige rijder en het zou kunnen dat deze zelflerende bak steeds korter is gaan schakelen onder invloed van mijn rijstijl.

  Sinds de tuning (volgens mij inmiddels al een jaar of drie/vier geleden) geen problemen meer gehad.

 4. 13 hours ago, Vdub said:

  ga er maar vanuit dat het losse storingen zijn..

  Inmiddels is de auto uitgelezen. Inderdaad losse storingen zei de monteur.

  Airbagmelding is gewist en vooralsnog weg (had met lage accuspanning te maken.

  Er was wel een melding van de G28 sensor (motortoerentalsensor), die wordt binnenkort vervangen. Nu maar hopen dat de 3BG blijft aanslaan tot die tijd.

 5. Mooie en aparte Passat heb je.

  Van de remklauwen zou ik afblijven, maar daarmee ben ik een uitzondering denk ik. Hooguit hamerslag grijs met Hammerite maar zeker geen groen, geel, rood, blauw of paars.

  Succes met je keuze.

 6. On 2-12-2021 at 18:46, bm-er said:

  Ik heb wel zin in een poets meeting ergens in het voorjaar, lekker aan de gang gaan met je eigen auto met wat experts er bij. Maar ja, waar zouden we dat kunnen doen? Er van uitgaande dat het dan toegestaan is.

  Hier kan ik misschien wat in betekenen voor de Passatgemeenschap.

  Zo sommigen van jullie misschien weten ben ik trainer bij de Waxworld Academy. In Zevenbergen geef ik in het pand van Waxworld een aantal trainingen over Detailing.

  Dat begint bij de technieken voor een goede wasbeurt incl. kleien en handmatig polijsten. Ook zijn er twee cursussen over het gebruik van elektrische polishers. In het eerste deel gaat het over de excentrische Polisher de Dual Action, in deel twee komen ook de gear driven en de rotary aan de orde. Daarnaast zijn er trainingen voor de meer gevorderde detailers: aanbrengen van een keramische coating en sanding/schuren.

   

  Ik zou me voor kunnen stellen dat ik een training geef aan een groep forummers. Vorm en inhoud kunnen aangepast worden aan de wensen van de deelnemers.

  @bm-ermisschien kunnen wij daar eens verder over brainstormen?

 7. Als je ruit nog in goede (lees weinig putjes etc.) is zou je een coating op je ruit kunnen proberen. Vanaf een snelheid van ongeveer 60 km/u heb je dan helemaal geen ruitenwissers meer nodig.

  Op mijn vooruit heb ik het ook altijd en ik heb maar zelden de ruitenwissers aan, alleen bij heel lichte motregen en lage snelheid werkt het niet omdat je dan gewoon te weinig water op je ruit hebt.

  CarPro Forte is een duurzame coating voor op je ruit, maar vrij lastig om op de juiste manier aan te brengen.

  H2Go van Angelwax werkt prima is mijn ervaring. Gaat ongeveer drie a vier maanden mee.

   

 8. Aangezien ik in West Brabant woon denk ik dat jij weinig hebt aan "mijn" monteur.

  Ik moet er overigens zelf ook 35 km voor rijden maar dat heb ik er graag voor over. Mijn monteur is Maurice van AutoTasmo in Numansdorp. Meerdere forumleden kennen hem.

  Over die aftapplug durf ik niks te zeggen, maar ik hoorde wel dat het opnieuw vullen een apart klusje is.

  Mijn DSG is overigens ook softwarematig aangepast (schakelmomenten veranderd en andere koppelingsdruk) dit is gedaan bij VAG Techniek in Nuenen.

 9. Ik heb zeker niet de pretentie een expert te zijn dat vooropgesteld. De opmerking dat je "niks aan een DSG7 hoeft te doen" vertelde de lokale dealer ook.

  Advies kan en wil ik niet geven maar ik kan je wel vertellen wat ik met mijn DSG7 (CC TSI 1.8 MY 2009) heb gedaan. Bij 60dkm heb ik de olie uit het bakdeel (inderdaad de koppeling is droog en daar valt niks aan te doen) laten verversen.

  Bij 90dkm is wegens een terugroepactie de olie bij een dealer vervangen. Het zal er niks mee te maken hebben maar een dag later reed de auto niet meer. De Megatronic was kapot en is vervangen (onder coulance, heel netjes).

  De CC auto heeft nu 160 dkm gelopen en bij de volgende beurt in mei of juni wordt de olie weer ververst.

   

 10. 41 minutes ago, dieseltje said:

  Of als je lowkost wilt blijven een RCD330. dan kun je via je smartphone dmv android auto of carplay navigeren.
  let er wel op dat je Gateway minimaal een E versie moet zijn.

  Ik heb evt nog een RNS510 te koop. Daar zul je dan wel een bluetooth module nog bij moeten kopen. De RNS510 die ik te koop heb is compleet ge-referbished.

  En die BT module inclusief piepschuimombouw en een complete kabelboom heb ik dan weer liggen. voor het serie/versienummer zou ik even moeten kijken.

 11. Verschrikkelijk man. Ik woon redelijk in de buurt en ben altijd superalert op Volkswagens cq. Passats.

  Op welke kenmerken moet ik letten?

   

  Edit: ik heb je andere post gezien, laat maar. Ik zal goed opletten in de buurt. Sterkte.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden