Ga naar inhoud

Jeroen114

Members+
  • Aantal items

    161
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jeroen114

  1. zijn dan wel 3 grote vlokken geweest Ligt hier nog steeds 20cm op het gras in stad groningen.
  2. Jeroen114

    Te laat!

    heh, net de 272727 gemist... staat nu op 272828...
  3. Geen idee of dit een 'wetmatigheid' is of niet, maar het valt mij op dat (voor 3B/3BG) de hoeveelheid chroom toeneemt met de hoeveelheid luxe van de uitvoering: basis en trend bijna geen chroom, comfortline chromen zijstrips en chroom in grille, highline chromen zijstrips, chromen grille en dakrails. Of gaat het hier (deels) alleen om vaak voorkomende opties?
  4. Ben op de boot aangesproken op mijn lichtbeeld, heb het ook aan boord van de Stena-line opgelost met één ronde sticker (2 per pakje voor 9,95). Werkt wel en er is nog genoeg restlicht over. Nu nog in NL gaan puzzelen over de mogelijkheden om iets te knutselen om deze handels via bijv. een servo te laten schakelen. Hetzij vanuit het motorcompartiment, hetzij vanuit bijv. een schakelaar in vrije ruime (heb geen stoelverwarming...)
  5. Ik denk dat ik het hendeltje gezien heb... Alleen kom ik er niet bij. Lijkt inderdaad aan de knipperlicht kant van het dimlicht te zitten, maar hoe krijg je de koplamp zover gedemonteerd in een aanvaardbare tijd en zonder veel gereedschap? Heb geen zin om aan het begin en eind van mijn vakantie langs de kant van de weg mijn halve auto te demonteren en weer terug... bovendien ben ik niet ervaren in sleutelen... (Om dat soort dingen te leren heb je sleuteldagen toch?) Ga intussen de rest van het forum wel afstruinen naar deze kennis...
  6. Het gaat inderdaad om halogeen verlichting. Ik zal morgen eens kijken of ik de hefbomen kan vinden. Klinkt alsof het forum weer eens (veel) meer weet dan een gemiddelde/goede specialist.
  7. Ik ben aan het puzzelen hoe ik het volgende op dien te lossen zonder de VAG-groep ernstig te sponsoren... Ik wil op vakantie naar de UK met mijn passat (comfortline 2003 variant). Aangezien men daar aan de linkerzijde rijdt (en er aan de rechterzijde dus een rijbaan (met evt. tegenliggers) is in plaats van een berm), dienen dus mijn koplampen daar (deels) af geplakt te worden of anders afgesteld. Ik heb van mijn garage en van century te horen gekregen dat de koplampen niet afgeplakt kunnen worden. Heeft geen zin ivm de lens die voor het dimlicht zit kennelijk en het anders afstellen schijnt alleen te kunnen met andere koplampunits à veel euri... Century gaf aan dat ik maar net moest doen of ik van niets wist (er rijden ook zoveel britten hier op die manier ), mijn eigen garage gaf aan dat ik de koplampen maar zo ver mogelijk naar beneden moet stellen. Zijn er andere opties? Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit de enige passat 3BG is die voor een vakantie oid het kanaal oversteekt...
  8. Jeroen114

    Steenslag

    Gisteren de passaat verwend met een voorjaarspoetsbeurt. Was ook wel nodig maar ik werd zelf niet vrolijk van de pitten en putten in de lak. Bij het rechter achterwiel is een hele hap uit het plastic vandaan geslagen en in de nummerplaat voor is een put zo groot als een euro grijs metaal (de gele reflectielaag is helemaal verdwenen...). De bestuurderskant van de auto is ook over de volle lengte beschadigd, misschien moet ik toch maar niet zoveel rechts blijven rijden... (Ik loop zo dan wel geen boetes op, maar overspuiten is ook niet goedkoop... )
  9. @B5 5racer: Wel gesynchroniseerd? Weet je dat zeker? De monteur in m'n garage was nogal zeker van z'n zaak en ik heb zelf weinig tot totaal geen verstand van (auto)techniek... Als je gelijk hebt, zal ik dus meer dingen met 'n korrel of wat zout moeten nemen en dat idee staat me niet echt aan... (En aangezien ik een vergelijkbaar probleem heb, zie ik de volgende kostenpost aan de horizon opdoemen... )
  10. De nieuwe types passat (BlueTDI) hebben een additief dat de uitlaatgassen helpt zuiveren. Dit zit in een additiefreservoir... Voor meer info: http://www.autovandaag.nl/nieuws/meer-details-passat-bluemotion-en-bluetdi.html
  11. Ik heb begrepen dat bij de passats 3B en 3BG de eerste versnelling niet gesynchroniseerd is. De mijne wil regelmatig ook niet naar z'n eerste versnelling toe totdat ik vrijwel stilsta (soms wel, maar dan staan dus kennelijk de tandwielen toevallig goed...), bij navraag bij mijn garage kreeg ik dit antwoord. Wat me nog wel eens wil helpen is 'double-clutch' schakelen, dus koppeling in neutraal even loslaten en weer intrappen. Is gemier, maar kost alleen tijd...
  12. Oh ja, het gaat dus om een 3B. Ik heb dus een ander type... Hopelijk helpt het toch...
  13. Ehm, kun je niet bij alle garages terecht op zaterdagen? Maar het zou inderdaad mijn voorkeur hebben om iets dichter bij Stad te vinden. Paterswoldseweg is zo'n beetje om de hoek, maar dat spreekt me minder aan (heb geen zin een nummer te zijn...) Dus een kleine zaak met een enthousiaste vakman heeft de voorkeur.
  14. @Passat03: heb je er aandelen in ofzo? Met paterswoldseweg bedoel je Century? Zal evengoed deze in gedachten houden
  15. Zal ik in gedachten houden, maar ik zocht eigenlijk iets dichter bij Stad... Als deze echt zo goed is dat je er voor om zou rijden hoor ik het graag
  16. Is een soort draaischijfje met een gat erin (valt niet heel erg op aangezien het donker op donker is...). Hiermee kun je de hoeveelheid koude lucht regelen. Staat als het goed is ook een plaatje van in je serviceboek (was een optie bij mijn auto, dus kan ook afwezig zijn).
  17. Hallo allen, Ik heb nu even mogen genieten van mijn passat, en aangezien ik dat graag zo lang mogelijk wil doen zoek ik naar een garagist waar ik het onderhoud van de bolide kan onderbrengen. Ik heb gehoord dat er in Helpman en bij Noorderhogebrug? goede garage's zouden moeten zitten, maar heeft er hier iemand alternatieven (of natuurlijk bevestiging mbt deze garagisten)?
  18. De mijne sloot bij aanschaf ook niet goed. Bleek een klein stukje plastic te zijn afgebroken, zodat de veer die het bakje opendrukt niet goed geborgd werd. Heb helaas geen plaatjes... Breuk was niet heel makkelijk te zien, maar wegens storend uiterlijk is deze door de verkoper laten vervangen door een nieuwe.
  19. Mijn auto is een variant uit 2003 en heeft met 130 pk/ 96 kw ook een rode DI. Nu weet ik niet zeker hoe het werkt met die 3B of 3BG, maar ik hoop dat dit wat info geeft...
  20. Ruitensproei is weer ontdooid. Geen schade... Wel meteen een flesje extra erbij gekiept om herhaling te voorkomen. Start volgens de buurman als een busje (maar daar is'tie gek op dus da's ook een soort compliment... )
  21. Diesel loopt prima! Duurt wel even langer voordat de koelwatertemperatuur bij de 90 in de buurt komt... De climatronic moet er ook behoorlijk aan trekken, maar na het krabben is ook de evt. restcondens behoorlijk snel weg. Het is hier de afgelopen paar dagen vrij vochtig geweest met -7 's morgens vroeg (op Texel vakantie aan het houden...) Bevalt prima, alhoewel de ruitenwisservloeistof wel is bevroren (zou toch tot -15 goed moeten zijn met dit mengsel...). Hopelijk heb ik daar geen schade van...
  22. Ehm, het idee is dat je een boete krijgt zodra je boven de meetnorm uitkomt. bij een snelheid van 107km (of hoger) wordt je geflitst op een autoweg. De resulterende boete is 7km (of meer) te hard - meetafwijking van 3km dus 4km (of meer) gecorrigeerd te hard. Op een snelweg levert 128km/u een boete op van 8km - 3% meetcorrectie (0,03 * 128=3,84 => 4) dus gecorrigeerd 4 km te hard... (ook hierbij weer leveren hogere snelheden hogere boetes op ) Boven de meetnorm uitkomen = boete! Alleen de hoogte ervan wordt verlaagd met de meetcorrectie (ofwel foutmarge) Da's dus goed voor je portemonnaie, alhoewel ik met zulk geld liever andere dingen zou doen... Als je wilt weten hoe hard je precies rijdt kun je altijd de 'hectometerpaaltjes-test' doen... Als je dit bij verschillende snelheden hebt gedaan, weet je ook wat de afwijking van je teller over een groter bereik is (dus een betrouwbaardere schatting, die een stuk goedkoper is dan het officieel ijken van je teller...)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden