Ga naar inhoud

davev6passat

Members
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door davev6passat

  1. al een oplossing gevonden? Heb een soortgelijk probleem.
  2. Het rare is dat ik juist een benzine V6 heb. Het is bij mij ook niet echt stotteren, maar meer schokken. Het duurt ongeveer 5 a 10 seconden en daarna is het weg. Ik heb een automaat. Als ik hem start in zijn P doet hij het heel licht, zet ik hem daarna gelijk in zijn R of D dat is het erger. Ik twijfel wel een beetje of wij nu wel hetzelfde probleem hebben. Maar misschien nog iemand met een oplossing?
  3. weet je zeker dat je deze uitvoering hebt? Je hebt namelijk twee modellen. Ik had een ander model. Met linksonder twee losse pijpjes met schroefdraad ipv zo'n blok. Mijn passat is een 3b V6. Ik hoop dat je daar op gelet hebt. Verder moet je kijken of de moeren van de slangen goed schoon zijn. In die van mij zat zoveel aangekoekt alu dat ik de twee slangen ook moest vervangen. Dure grap! Als je nog nooit iets gedaan hebt met je airco systeem, kan je beter ook gelijk je filter/droger vervangen. Imitatie kosten deze zo'n 25 euro. En een smoorpijpje kan ook geen kwaad. kost een paar euro en is zo vervangen. Is je systeem weer tiptop. succes
  4. Keek, ben je er al uit wat het probleem is/was? Ik heb denk ik zo te horen hetzelfde probleem. Ik hoor het graag.
  5. Is dit mogelijk bij elk type motor? Ik heb namelijk een V6 benzine automaat uit 2000 (b5). Zou ik ook wel willen. Is er binnenkort geen meeting oid zou graag willen dat ook iemand hem eens goed uitleest.
  6. zo makkelijk is het allemaal niet heb ik de laatste dagen gemerkt. Verschillende dealers zeggen ook allemaal wat anders. Ik heb een V6 uit 2000 gekocht met longlife II 0W30 erin. Ik heb echter wat olielekkage en nou adviseerd een dealer 10W40. Heel wat anders dus. Laat je effe goed infomeren door een dealer. Er ziiten nogal wat haken en ogen aan Longlife.
  7. Gisteren samen met een monteur weer bezig geweest, en het front van de wagen compleet gedemonteerd. Dit omdat we eerst dachten dat de nokkenaskeering misschien het euvel zou zijn. Echter na veel kijken en zoeken lijkt dit toch niet zo. We denken toch eerder het kleppendeksel inderdaad. Nou gaan we de pakking volgende week vervangen. Echter zit ik dan nog met de carterontluchting. Waar zit deze? En hoe pak ik dat aan om het te verangen/reinigen? Misschien iemand foto's of onderdeelnummers desnoods? Ik heb Etka en Elsawin maar kom er niet echt uit. Ga er op aanraden van diverse dealers ook meteen 5w40 in gooien ipv longlife 0w30. Deze is wat dikker en geeft minder lekkage.
  8. Ik heb er nu wat longlife 0w30 bij in gegooid (zat er in) dus voorlopig kan hij er weer mee vooruit. Echter zit ik nu heel erg te twijfelen wat ik zal doen. mede omdat mijn motor aardig wat olie lekt. (elke keer een plasje onder mijn auto) Morgenavond ga ik even goed zoeken waar het nu vandaan komt. ik heb op het forum al een en ander gevonden wat de oorzaak zou kunnen zijn. Kleppendeksel pakking bijv. Dit zou komen door een verstopte carterontluchter. Nou heb ik wel twee rechter handjes, maar echt een goede technische kennis ontbreekt het bij mij. Hoe moet ik dit aanpakken bij een V6 (carterontluchting schoonmaken) of is dit niet zelf te doen? Ik hoor het graag.
  9. en zoef? Al laten uitlezen? Ben benieuwd ik heb namelijk hetzelfde probleem.
  10. Dat dacht ik zelf ook. Ik heb dezelde motorcode. Maar als ik op internet bij diverse oliemerken mijn wagen invul, dan kom ik op diverse soorten olie uit. 0W30 5W30 0W40 5W40 Ik dacht al zoiets te lezen over longlife. Maar als het goed is zit dat er nu in dus. Kan ik nu beter alles verversen? Het probleem is dat er nu juist een beetje olie bij moet. En ik het dus zonde vind om een fles longlife te kopen, terwijl ik het volgende week ofzo alles ga verversen. iemand tips?
  11. Hoi, Wie kan mij vertellen welke olie er nu in een passat V6 3B uit 2000 moet? Ik hoor allemaal verschillende verhalen. Ik heb in ieder geval PR nummer QG2. En ik heb in een topic gelezen dat er dan 5W40 in moet. Echter heeft de vorige eigenaar er nu longlife II 0W30 (VW506.01) in zitten doen! Wat is verstandig nu om te doen. En wat voor merk/type olie zal ik nemen? En heeft er iemand een goed aanschafadres? bvd
  12. over welke sensor heb je het? Waar zit deze? Ik heb namelijk dezelfde storing (1272) En ik heb ook als ik mijn contact aan zet, dat mijn clima even gaat knipperen. Ik hoor het graag, ik heb namelijk geen garantie meer.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden