Ga naar inhoud

Moehaha

Members
  • Aantal items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Moehaha

  1. Hey ho .. Mn Passat is net 1jr (en 3 weken) en ik hoor sinds kort volgens mij mijn rechterachterwiel .. ehh, mjah .. gonzen. Beter kan ik het niet omschrijven. Zitten 235x17x45 bridgetones onder, en die zien er netjes recht afgesleten uit. Voorbanden zijn in juli wel vervangen agv uiterst vreemde slijtage (binnenvlak verder versleten dan zijden bij gezonde bandenspanning van +2,6), achter was meer dan goed en is dat nog steeds. Heb lang geleden bij een andere auto versleten lagers gehad, en dat klonk hetzelfde volgens mij .. Nu is mijn hoofd verdachte een vd wiellagers achter, echter ik vind dat nogal absurdisitsch snel .. na 40.000km. Ik hanteer al jaren mijn Nigel Mansell rijstijl nie meer (met kids verandert er toch iets, en woon-werk verkeer is file file file), dus echt wild heb ik niet gedaan. Zal binnenkort effe afspraak maken, maar ik vroeg me af of dit gangbaar is na 40.000km.
  2. Hi all, Nou druk voor was 2.5, achter 2.6 .. ik lees hier en daar meer, maar echt idioot lijkt het me niet. Anyway, nieuwe banden d'r onder, en nou doet ie wel weer normaal in de regen .. en dat kwam goed uit vanmiddag in die buien from hell bij tijd en wijle. Verhaal van de dealert was in elk geval hetzelfde als Vdub aanhaalde ... meer vervorming, vooral bij hogere snelheden (rij bijna alleen maar snelweg kilometers, 130+ of zo), en dat dan midden harder slijt dan de zijden. Ik blijf het een beetje maf vinden, heb nog nooit een band met hetzelfde verschijnsel gehad. Zal wel combi zijn van alle genoemde facoren hier, met als een vd belangrijkste het merk/type (Bridgetone RE050a). Zal in elk geval de spanning opnieuw checken vd week; wat is met 235/45 onbelanden aan te raden ? Richting Moet ik iets hoger gaan zitten ? 2,6/2,8 of zo ?
  3. Ik weet de druk momenteel even niet, maar zal dat zsm even checken. Het feit dat het extra load banden blijkt te betreffen is nieuw voor mij; wellicht is dat gedaan omdat ik er een trekhaak op heb laten zetten. Niet voor caravan of zo, maar altijd handig (al is het alleen maar voor het boem=ho stadsparkeren). Het verhaal van de centrifugaal krachten met effect op middenvlak dat 3V onderschrijft verklaard dan weer niet waarom de slijtage totaal niet op de achterbanden zichtbaar is. Ik ga sowieso maar eens even bij de dealer langs. Vind het wel vreemd dat zij niets gemeld hebben 2 weken geleden bij de 30.000km beurt. Vind de Bridgetones trouwens vanaf begin af aan al vrij rumoerige banden .. Laat wel even weten wat de dealert er van vind ..
  4. Hola, Na de giftige buitjes van vorige week en een naar mijn mening te vaak aanslaande ESP toch maar even naar de banden gekeken. Het gaat om een Variant van september vorig jaar (09/2008) met 35.000 op de teller; zit een Dynamic pakket op (=sportonderstel, 17" velgen, bandenmaat 235/45/17, Bridgetone Potenza RE050A). Al met al nix aan de hand zou je zeggen, dat moet nog even meekunnen. Echter, als ik van bovenaf naar mijn band kijk (voorbanden), dan zie ik dat de band zeg maar hol loopt; dwz de wangen zijn hoger dan het middenvlak. Echter, het middenvlak vertoont juist overmatige slijtage. Dit lijkt mij behoorlijk tegenstrijdig. Is dit fenomeen verklaarbaar ?? Vind het vrij brede banden (235), wellicht dat de band bij warmte dusdanig van vorm veranderd agv centrifugale krachten dat het middenvlak overmatig slijt .. maar klinkt niet echt plausibel. Ik vind het leuk en aardig, maar ik laat er wel 2 nwe voorbanden opzetten, want ik heb met die tropische buien geen zin om te varen op die voorbanden. Zal wat foto's toevoegen voor het idee, hoop dat het helder is wat ik bedoel. De slijtage van de achterbanden lijkt normaal, en evenredig over het gehele loopvlak ..
  5. Mnou, heb een 1.4 TSI (weet bloktype niet, maar is geleverd in sept '08) en merk totaal niets van vermogensverlies bij 95/98 of de V-Power achtige spullen ... Enige wat wel lijkt, is dat ie met V-Power aanzienlijk verder lijkt te komen (kleine 100km). In hoeverre dit echt zo is blijft lastig natuurlijk, want je zit met restbrandstof in de tank wanneer je hem volstouwt met V-Power en je rijdt natuurlijk nooit exact hetzelfde ... paar dagen alleen maar filerijden levert ander verbuik dan steady lange afstanden. Maar goed, dat is mijn gevoel. Qua power merk ik eigenlijks niets ...
  6. Sorry, mijn vraag was niet helder gesteld denk ik; het gaat mij om de blauwe dashboard verlichting .. Kan natuurlijk een trial en error doen met mijn notebook en Photoshop ... maar dacht, misschien weet iemand dat wel gewoon. Online kan ik nix vinden. Tis meer voor achtergrond telefoon of zo, of om je TomTom 's avonds in dezelfde kleur als de rest vh dashboard de weg te laten wijzen .. Logo hierboven zit ook nog eens vol met artifacts .. maar je zit inderdaad wel in de hoek die jij noemt. Moet je een beetje middelen denk ik ..
  7. Ik vind met Google tig miljard hits, maar krijg geen RGB/CMYK code tevoorschijn .. Is er iemand die dit toevallig weet ?
  8. Dat dacht ik ... maar goed, 3C MJ2009 laat nog minder te raden over .. Helderheid is een kleine moeite .. Neem het mee.
  9. Hmm .. hij sprong nu ineens terug naar Celsius door AUTO en AC tegelijk in te drukken .. deed ie eerder niet. Wat jij beschrijft heeft geen betrekking op een 3C MJ2009, want ik heb helemaal geen ECON knop. Vroeger (3BG) wel .. Maar goed, het klopt weer !! Thanx in elk geval.
  10. Hmm .. thanx, ik ga dat even proberen ... Hoewel ik volgens mij geen ECON knop heb ..
  11. Hi, Effe een vraagje waar iemand wellicht een antwoord op heeft; ik heb volgens mij met teveel met de knopen gespeeld, en nu geeft ie alleen nog maar temperaturen in volgens mij Fahrenheit weer. Als ik nu luchtcirculatie omhoog en auto ingedrukt houdt, krijg ik soort of japanse tekens, en staat de kachel op max (wordt erg snel warm binnen). Doe ik het nog een keer, dan springt ie netjes terug op Fharenheit (tenminste, dat denk ik want 64/65 is lekker) Ik las hier ooit ook iets van een manier om via knopcombinaties een setup menu op je climate control te krijgen waarop je o.a. je 'echte' snelheid zou kunnen zien. Wellicht dat iemand mij kan vertellen hoe ik terug kan naar celsius ? Met de MFD settings gespeeld (units e.d.), maar dat lost het niet op ... auto uit en aan maakt geen verschil .. ding blijft die maffe waardes weergeven. Help ...
  12. Heb nr.3 op 235/45/17 ... rijden heerlijk, maar maken naar mijn smaak toch wel teveel geluid .. Nog niet echt getest met zwaar bochtenwerk
  13. Ik vind de BBS een beetje A-Team uitstaling hebben ... Zou ook de R32 nemen dan .. hoewel 19" wel erg groot is ..
  14. Moehaha

    Motorvarianten

    1.4TSI ... volgens mij hebbik zo'n beetje de kleinste motor 8) Vind hem desalnietemin beter rijden dan de 1.9TDI die ik eerder had (2000-2004) Voor benzine veel torque, en top ..mjah, nog niet aangeraakt, maar naar 160/170 ging makkelijk .. De TSI loopt een stuk verder door in vergelijking met mijn ouwe diesel .. Als ik veel meer power heb, ga ik weer als een 19jarige rijden, en dat is een stuk duurder (met al dat geflits overal). Woon/werk in de randstand, dus zou bij God niet weten waar ik dat moet halen (behalve snags).
  15. Nee, dat klopt .. maar had even geen knijpconnectors bij de hand .. Relax .. handel moet er nog 1x uit om te koppelen, en dan wordt dat gefixed ..
  16. Ik vond het er beduidend anders uitzien; geen bout oid om draad aan vast te knopen. Heb het dus anders gedaan toen bleek de de aansteker wel geschakeld staat : 01. Radiofront verwijderd (zit op 4 plaatsen geklikt) 02. ClimateContronl front verwijderd (zit op 4 plaatsen geklikt) 03. Asbak eruit 04. Asbak/Aansteker unit losgemaakt (2x torax) 05. De voedingconnector uit de aansteker gehaald 06. Draad van voedingconnector doorgeknipt en kroonsteen ertussen gezet (3gaats) 07. Vanuit deze kroonsteen kon ik weer geschakelde + trekken 08. Geschakelde + (en -) draad teruggebracht naar achter radio 09. Zowel de Parrot (3300) als de CarComm actieve houder aangesloten op de geschakelde + 10. Check, het werkt !!! Anyway, thanks voor de bijstand !!
  17. Antonio .. kijk, hier kun je wat mee .. Enige wat ik nu nog heb is dat dat hoekje van mijn auto er veel netter uitziet, maar ik zal eens even eea uit mekaar trekken om daarbij te komen. Thanks !
  18. Hallo, Ik heb voor het correct aansluiten van mijn Parrot CK3300 een geschakelde plus nodig. De ISO2CAR kabel (86200 VW Delta) functioneert op zich prima mits ik 'm aan de permanente + hang. Echter, dan gaat die Parrot nooit meer uit. Nu is mijn Passat vandaag precies 1 (week) dus die accu zal nog wel niet zo heel snel de geest geven, maar het slaat nergens op .. een carkit die de hele nacht licht staat te geven. Nou zat ik te denken, de aansteker staat toch op geschakelde spanning ? Weet iemand of die asbak/aansteker makkelijker uit te bouwen is, zodat ik die geschakelde +kan gebruiken ? Normaal ben ik niet zo bang, maar ja .. die auto is net een week oud. Wil graag een beetje idee van wat ik tegen ga komen, en hoe ik die handel eruit krijg voor ik de boel sloop .. Als er iemand een foto heeft van uitbouw in die hoek heeft, graag .. Thanks!
  19. Holy moly .. ik werd al gek van mij 21 !! Ik rijdt er nu een paar dagen in, en het is op zich het wachten wel meer dan waard!! Sterkte de komende 6 maanden ..
  20. Hebbem !!!!!! Sjongejonge, was alweer een half jaar geleden dat ik erin gereden had, maar jongens jongens .. rijdt dat ding toch lekker .. En Chris ... do not worry over een caravan, moet goed komen .. Met 70 in zijn 6 trekt ie nog steeds goed door; echt maf, tis een soort diesel op benzine .. Zal vd week wel even een paar pix maken.
  21. Ik weet niet wat dat is met die dealers tegenwoordig .. Ik belandde gisteren weer in de oeverloze-nieuwe-auto discussie omtrent uitschakelen vd gordelpiep; dan krijg je geneuzel over dat dat niet mag blah blah claims in geval van door de ruit vliegen e.d. Zit voor mij in dezelfde hoek als Philip Morris aanklagen als je longkanker hebt na 45jr roken; we zitten toch niet in de USA !??!? Panisch gedoe ... harder dan 120km/u kan ook dodelijk zijn, maar dat kan die auto dan weer wel .. Tip was om op de sloop een gordelding te scoren .. ik zei nog dat VW die er dan bij mag leveren. Ik koop verdomme een tosti-apparaat van 35.000 EUR, maar mag niet bepalen wat ik op mijn tosti doe .. Moet dan maar via een VAG-COM goeroe .. en wee de monteur die dat ooit recht zet .. Ik denk dat het gros gewoon niet van de hoed en de rand weet ..
  22. Volgens opgaaf : 1.9TDI = 105PK (4000rpm) / 250nm (1900rpm) 1.4TSI = 122PK (5000rpm) / 210nm (1500rpm) 2.0FSI = 150PK (6000rpm) / 200nm (3500rpm) 1.4 tov 1.9 heeft dus meer power, maar levert ietsjes in qua torque (maar die kickt wel merkbaar vroeg in) Dus mjah .. tinus heeft ook wel gelijk; 10jr geleden stond ook heel Nederland met de sleurhut aan de Costa del Snol .. Nog 36u en dan kan ik wat zinnigers gaan zeggen ...
  23. 1000km met een caravan .. ik denk ook niet dat de 1.4TSI daarop ontworpen is .. Nou denk ik dat ie het makkelijk kan met zijn torque (heb alleen proefgereden, zonder caravan though), tenzij je die 1000km perse rondom l'Alpe Duez wil gaan rijden .. Anyway, met minder topvermogen (hey, tis maar een 1.4) presteert ie onderin nagenoeg gelijk aan de 2.0FSI .. dus mjah .. Volgens mij wil je met een caravan fatsoenlijk kunnen wegtrekken, ipv een top van 220km/u (hoewel, die zullen er ook wel zijn, mensen die 220 met een caravan willen rijden) Ik heb wel een trekhaak vanaf vrijdag, maar ik ga er geen caravan aanhangen. Maar ik zal wel af en toe mijn ervaringen plaatsen daar het toch nog een redelijk nieuw ding is.
  24. Volgens mij een week of 2 .. hoe meer er achteraf gedaan moet worden hoe langer het duurt natuurlijk ..
  25. Nou, vrijdag kan ik hem dan eindelijk gaan halen .. toch nog een week eerder dan gedacht ... Al met al 21 weken ...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden