Ga naar inhoud

konradvdvelde

Members
  • Aantal items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door konradvdvelde

  1. Ik heb de slang van de pomp vervangen. Het stuurbekrachtigingsoliepijl blijft nu goed. Gelukkig. Heb wel nog een andere vraag aan jullie waar ik geen antwoord op heb: Als ik naar rechts draai dan hoor ik weer het vreemde geluid. In mijn stuur voel ik dan dat de auto wat zwaarder stuurt. Kan het zijn dat er dan nog lucht in het systeem zit? Zo ja, hoe krijg ik dat er weer uit? Als ik naar links draai heb ik dat niet. Ik zag ook dat mijn hoes los zit aan de linkerkant van mijn stuurhuis aan de kant van het wiel. Is dat erg? Kan dat kwaad? Of moet dat perse weer vast zitten. Ik hoor graag van jullie!
  2. Na inspectie van de auto blijkt de drukslang lek die van de pomp naar het stuurhuis loopt. Iemand een idee waar ik zo'n slang kan halen en hoe ik die lekke slang kan demonteren en de nieuwe kan monteren? Ik kan er helemaal niet goed bij en ik wil natuurlijk niet heel mijn auto uit elkaar halen.
  3. Maar een 2e hands stuurhuis? Heeft iemand daar een mening over of ervaringen mee? Ik kan er bij BL Parts in Rijssen eentje kopen voor €135 met 3 maanden garantie. Dit stuurhuis komt van een Passat die 146.000km heeft gelopen.
  4. Bedankt voor je reactie. Weet jij misschien hoe lang ik dan mijn auto moet missen en wat het reviseren ongeveer kost.
  5. Hallo iedereen, Ik heb het idee dat mijn stuurhuis lek is. Gisteren stond mijn stuurbekrachtigingsoliepijl erg laag en maakte de auto tijdens het draaien met het stuur een vreemd geluid. Als ik onder de motorkap kijk zie ik ook olie zitten op de plaat onderin de motorkap. Mijn Passat 1.9 TDI komt uit 2000 en heeft al 400.000km gelopen. Hij rijd nog erg lekker en goed daarom wil ik hem ook laten maken. Ik zou graag een 2e hands stuurhuis willen kopen en deze dan vervangen voor de oude. Via onderdelenzoeker.nl heb ik al volop aanbiedingen gehad van 2e hands stuurhuizen, de prijzen lopen van €75 t/m €135 met 3 maanden garantie. Nu is mijn vraag of het slim is om een 2e hands stuurhuis te kopen. Prijs technisch natuurlijk wel. Maar heeft iemand ervaring of tips voor mij bij het kopen van een 2e hands stuurhuis? Op hoeveel arbeidsuur moet ik rekenen bij de garage bij het vervangen van een nieuw stuurhuis? Zijn er nog andere zaken waar ik extra op moet letten? Alvast bedankt voor jullie reactie.
  6. Heb de rekening binnen gekregen: Dynamo 430 euro excl BTW Arbeid 120 euro excl BTW Kleine Beurt 150 euro excl BTW Leen auto 20 euro Excl BTW Totaal 857 euro incl BTW Vind ik wel heel erg hoog eigenlijk!
  7. Die dynamo voor 430 euro excl. BTW is al een gereviseerde!
  8. Vandaag naar de garage geweest: dynamo defect! Een nieuwe dynamo kost 430 euro excl. BTW. Wat een bedrag zeg!!
  9. konradvdvelde

    Dynamo

    Hallo, Ik heb een vw passat TDI uit 2000 met 270 000 km. Nu kreeg ik op de boordcomputer de melding: "generator werkstatt". Ook mij lampje van de dynamo brand. De poelie van de dynamo draait nog wel en de riemen zitten nog goed strak. Is mijn dynamo dan kapot? Zo ja wie weet hoe duur een nieuwe dynamo is en of het veel tijd kost om die te monteren? Alvast bedankt voor jullie reacties.
  10. Hey, Gisteren en eergisteren heb ik met de auto 1600 km gereden, vanuit spanje naar nederland. In het begin kwam er wat rook uit de airco maar toen heb ik de temperatuur wat hoger gezet en heb ik er de rest van de rit geen last meer van gehad. Toch wel raar eigenlijk. Ik denk dat het toch te maken heeft met een te hoog temperatuur verschil waardoor de airco bevriest en er daardoor damp vrij komt. Van de week toch maar even de airco laten checken. Wordt vervolgt!
  11. Hey, Ik heb dus hetzelfde probleem. De druk in de airco is veel te laag. Gaat hierdoor de aircoventielator niet draaien of is de ventielator kapot zodat de druk niet hoog genoeg komt te liggen? Was is nu raadzaam? Eerst de airco bijvullen of de ventielator meteen vervangen? Wat is wijs?
  12. Hey, Vandaag naar de garage geweest hier in spanje vlakbij Salou. Die sukkels hebben eerste mijn filter schoongemaakt, terwijl ik toch nadrukkelijk had proberen uitleggen dat het daar niet aan lag!! Maar goed. Nu blijkt dus dat de kleine ventielator in de motorkap, naast die grote ventielator die de motorkoelt, niet meer draait. Die moet draaien wanneer je de ECC op AUTO zet, maar helaas die draait dus niet meer. Ik denk dat dit het probleem dus is. Komt dit een van jullie bekent voor? Is het dan ook zo dat hierdoor de druk wegvalt? (dit zei de monteur). Alvast bedankt weer voor de reacties.
  13. Bedankt voor de reactie! Morgen ga ik naar een Bosch service punt om de airco te laten nakijken. Ik heb ECC. En de witte rook komt pas na een km of 10. Wanneer ik de temperatuur van de airco hoger zet dan verdwijnt de witte rook. Heb er naar laten kijken door een monteur hier op de camping en die zegt dat er ijsvorming is onstaan door het grote verschil tussen binnen (18 graden) en buitentemperatuur (30 Graden). Ik had hem dus op 18 graden staan en maar op 2 streepjes hoog zodat de airco nogal hard moest werken. Trouwens op geen van de leidingen zit ijs. Maar 1 leiding sist bij het afzetten van de motor en op de andere leiding zit condens maar dat is volgens de monteur hier wel normaal. Hij zegt dat ik de airco moet laten bijvullen (wie weet wat dat ongeveer kost?) O ja, de airco werkt eigenlijk gewoon nog perfect!! Morgen meer nieuws. Nogmaals bedankt voor de reacties.
  14. Hallo iedereen, Ik heb een probleem met de Airco denk ik. Wanneer ik ongeveer 20 km met de auto heb gereden dan komt er rook uit de interieur roosters (de middelste luchtblazers boven de airco zeg maar). De rook is wit, stinkt of ruikt niet en is niet warm. Het lijkt wel stoom (maar niet warm) wat uit de roosters komt. Ook wanneer ik de airco afzet komt er nog steeds rook uit. Ik heb onder de motorkap gekeken en ik zie dat er onder de aricofilter 2 slangetjes lopen. 1 slangetje sist wanneer je de auto afzet (dat is normaal) en het andere slangetje is vochtig, daar zit condens op en dat is volgens mij niet normaal. Weet iemand wat het probleem is? Ik ben namelijk op vakantie in spanje met de auto en ik zou graag willen weten wat het is. Alvast bedankt.[
  15. Mijn passat trilt ook nogal bij het stationair draaien. Het toerental ligt netjes tussen de 800 en 1000 toeren. Wannaar ik de airco uitzet dan trilt hij heel wat minder trouwens. Mijn passat 1.9 TDI is wel al van 2000 en heeft al 250 000 km gelopen. Maar wat zou het kosten om je motorsteunen te laten vervangen?
  16. Hallo, Ik heb een VW passat 1.9 TDI uit 2000 met 250 000km. Wanneer ik met mijn auto rij dan gaat bij een snelheid van +/- 60km/h en +/- 120 km/h mijn stuur nogal veel trillen. Ook voelt het net of de auto dan aan het stuiteren is, lijkt net of hij dan schommelt. Wat zou dit kunnen zijn? Uitbalanseren? Of meer een bandenprobleem? Alvast bedankt.
  17. Hey, Wanneer ik mijn reservesleutel wil gebruiken dan gaat de auto wel open maar wanneer ik de motor start dan loopt de motor even maar valt daarna weer uit. Het lampje met het sleuteltje gaat dan branden en ik krijg een signaal dat de motor is geblokkeerd. Ik denk dat mijn sleutel dan opnieuw moet worden ingelezen. Klopt dat? Wie weet wat dit kost? Alvast bedankt voor de reacties.
  18. Hallo, Ik heb een vw passat 1.9TDI uit 2000 met 214000km. Vanochtend toen ik in wilde stappen zag ik dat er een flinke plas water achter de besuurdersstoel lag. Ik naar de dealer, die zei dat het afwateringssysteem in de duer verstopt zat. Nou, dus gemaakt en ik weer verder gereden. Vanmiddag toen ik weer in mijn auto stapte lag er geen plas meer, maar na 70 km rijden was er weer een flinke plas water te zien (terwijl het nadien helemaal niet meer had geregend!) achter de bestuurdersstoel. Wat is hiervan de oorzaak?? Ook komt er nog eens bij dat de centrale deurvergrendeling het ook ineens voor gezien heeft gehouden. Het gevolg van de lekkage?
  19. Ik heb een VW passat 1.9TDI en de mijne verbruikt ongeveer 1 liter op 7000km. Mij is vertelt dat dit wel normaal is.
  20. Ja, ok. Ik check ook vaak. Maar weet jij niet bij welk oliepijl dat lampje zou moeten branden?
  21. Wanneer gaat dan het olielampje branden? Wanneer het rode of oranje lampje? Het oliepijl staat al onder het gebied waar die eigenlijk hoort te staan. (dus onder het laatste streepje, onder dat gebied dat omgebogen is op de pijlmeter).
  22. Die dop zit er goed op! En het is trouwens 1 liter op 10 000 km! Natuurlijk niet 1 liter op 1000km!
  23. Hoeveel liter gaat er ongeveer in dan? Toch wel meer dan 1 liter?
  24. Hallo, Ik heb een VW Passat 1.9 TDI uit 2000 met 204000 km op de teller. Toen ik hem een half jaar geleden kocht stond het oliepijl goed, na 10000km ging het olielampje branden en heb ik hem tijdens een kleine beurt laten bijvullen. Nu, 7000km verder, staat het oliepijl weeral tegen het laatste streepje van de oliepijlmeter aan. Is het normaal dat hij zoveel olie verbruikt? Alvast bedankt voor jullie reactie.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden