Ga naar inhoud
  • 0

B5.5 Climatronic geen koude lucht


Tommietom

Vraag

Ik heb een Passat B5.5 TDI van 2001 (180.000km).

Mijn climtronic werkt correct, enkel is de lucht die hij blaast niet koud.

 

Uitgevoerde controles:

- Druk compressor OK (Midas)

- Self diagnose climatronic: geen fouten (444 00)

- Zekering 30A in zekeringkast OK

- wanneer in climatronic van "ECON" naar 'AUTO' stijgt het verbruik (0.5 lit/u naar 0.7 lit/u stationair).

 

Ik heb tevens sinds meer dan een jaar een zoemend geluid dat meegaat met de toeren (in versnelling maakt niet uit), alle riemen zijn een 6 maand geleden vervangen, ik vermoed een vermoeide de alternator (verband met airco probleem?), persoon die riemen vervangen heeft heeft oorzaak niet kunnen achterhalen.

 

Wat kan ik nog testen alvorens naar een Airco specialist te gaan. Iemand een goed adres in de ruime omgeving van Brussel?

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Airco-onderhoud

 

Airco service wordt vanaf het 3de jaar van de auto om de 2 jaar uitgevoerd, dit omdat de airco 10% koudemiddel verlies heeft per jaar. Met dit onderhoud voorkomt u kostbare reparaties !

 

Wie een airco in zijn wagen heeft, kan die niet meer missen op warme zomerdagen. En wie er geen heeft, zou er maar al te graag een hebben. 90% Van alle nieuwe wagens rollen van de band met airco. Dat is immers niet alleen comfortabeler maar ook veiliger: wie het hoofd koel houdt, reageert sneller en efficiënter. Zelfs bij een temperatuur van 25°C kan de reactiesnelheid van de bestuurder binnen een uur met 65% dalen. Het heeft echter ook nadelen: veel mensen klagen dat hun airco niet goed koelt of een onaangename geur verspreidt. De reden daarvoor ligt voor de hand: zelfs wanneer ze de fabriek verlaten zijn airco-units niet 100% afdichtbaar. Dat betekent een gering verlies van koelmiddel, wat ongeveer 8-10% per jaar kan bedragen. Onaangename geuren veroorzaakt door schimmels en bacteriën worden afgegeven ter hoogte van de vochtige, warme verdamper.

 

Hier zijn een paar nuttige tips voor het behandelen van uw aircosysteem:

Laat het systeem regelmatig werken gedurende minstens 10 minuten, zelfs in de winter. Alleen op die manier kan de smering het systeem afdichten. Bovendien helpt de airco de ruiten sneller condensvrij te maken.

Schakel de airco ongeveer 5 minuten voor het einde van de rit uit maar laat de ventilator draaien. Op die manier kan het oppervlak van de verdamper goed drogen, waardoor schimmels en bacteriën geen kans krijgen.

Desinfecteer het systeem en vervang de pollenfilter een keer per jaar.

Laat de airco regelmatig nakijken. Een regelmatig onderhoud (minstens om de 2 jaar) voorkomt kostelijke reparaties.

 

 

Gr Fai

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden