Ga naar inhoud
  • 0

Nieuwe KONI SportKit: Raak de grond!


gurby

Vraag

Heb sinds een klein maandje nu een KONI SportKit onder m'n auto zitten en bevalt goed, rijdt erg fijn en comfort genoeg!

De auto is in vergelijking met m'n originele Sportline toch nog wel een 2,5cm verder gezakt denk ik. Volgens mij zakt de auto met het 'nieuwe type' KONI SportKit (met H&R veren) iets verder als met de 'oude type' set, die had ik namelijk bij de Passat van Redmiller bekeken en die stond niet heel veel lager dan m'n - toen nog - originele Sportline die ernaast stond.

 

Goed zichtbaar maar ook: al meerdere keren de grond geraakt, afgelopen zondag zelfs erg hard met het midden van de auto ergens toen ik een (hoge) drempel afreed. Met de voorwielen was ik er weer af en het midden van de auto bonkte hard tegen de drempel. Ik reed ongeveer stationair in z'n 2 dus zeker niet hard ofzo.

 

En eerder ook al een keer zo'n ronde drempel in de weg waar je wielen precies omheen kunnen, die sloeg ook tegen de onderkant van de auto aan.

 

 

Zijn er bepaalde plekken onder de Passat 3BG die het laagst zijn, en dus het eerst geraakt worden, en zijn die daar kwetsbaar vor?

 

Daarnaast, heeft iemand hier ervaring met veerwegbegrenzers? Sowieso voor met de caravan wil ik die gaan toepassen 's zomers denk ik maar wellicht heb ik daar bij hoge drempels ook profijt van dat ie net niet zover naar beneden komt om de drempel te raken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Bij mij is het inmiddels opgelost. Het probleem zat voren en niet achter (krikpunten). Tijdens de vakantie (volle bepakking) geen probleem.

Inmiddels de 16 ers eraf en een set 17inch originele St. Moritz velgen met nieuw banden gemonteerd en nog geen enkele keer een drempel geraakt.

 

Is de duurste oplossing maar ik kon deze set niet laten liggen (mede vanwege nieuwe dunlop winterbanden).

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden