Ga naar inhoud

RogerPassat

Members+
 • Aantal items

  1098
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RogerPassat

 1. Zoals het eruit ziet is mijn CC met een RNS 510 nog nooit geupdatet. Het enigste dat ik vond in de wagen is de navigatieschijf uit 2009. Is er mogelijk iemand in Limburg die dit voor mij kan verzorgen ? Ik weet niet wat er nog mogelijk is. Hoor het graag
 2. RogerPassat

  63818686

  Nieuwe aanwinst
 3. RogerPassat

  63818540.jpeg

  Nieuwe aanwinst 22 mei
 4. We zijn zeker dat dat het probleem was: net nog even met zijn wagen gereden met zijn eigen n75 en het probleem was weer terug. Kan dus niets anders meer zijn.
 5. Vandaag de n75 uit mijn wagen erin gezet en het ziet erna uit dat het probleem is opgelost. Hij trekt nu zonder terugval gewoon door.Aan de slangklemmen te zien, was dit nog de eerste.
 6. Sorry mathijs, ik moet je het antwoord schuldig blijven. Volgens mij heeft kenny (turbo variant op dit forum) dit niet uitgrlezen. Volgens mij 115, 118 en 20. Op aanraden van mark van jd ga ik zondag de n75 wisselen met de mijne (ook AWT). Kijken wat daar uitkomt.
 7. Mark (jd) gaf al aan om de stekker van de n75 los te koppelen om te zien wat er dan gebeurd. Misschien heb ik het mis, maar ik zie geen relatie tussen de n75 en de ontstekingswaarde
 8. Ik heb inmiddels oa contact gehad met mark van jd (waar mijn identieke motor ook getuned is) en ik kan hem de meetwaarden die morgen gemaakt worden doorsturen. (Blok 115-118 en 20) Hij gaf al aan dat de correctie betreffende de ontsteking extreem gevaarlijk is voor de motor. Mocht ons vermoeden bevestigt worden, maken we een "ritje" lochum.
 9. Ja, ze hebben een website. Hij is een getuned bij tunex voor 224 euro.
 10. Zou ik ff moeten nakijken. Maar volgens mij staat er over zoiets niet op. Gewoon de rekening van het chippen.
 11. Dat is iets wat we niet weten. Chip zat erin bij aankoop, ik kan het wel proberen te achterhalen bij de tuner (heb de rekening)
 12. 98 zoals geadviseerd. Bij 95 probleem erger.
 13. Als er geen hardwareoorzaken zijn (evt. gaan we onderdelen uit mijn identieke wagen wisselen), zal er zeer waarschijnlijk direct een andere chip geplaatst worden door een topper. Eventueel de ecu wisselen. Maandag wordt ie gelogd en wat verder aan de orde komt.
 14. Precies, plus dat het ontstekingstijdstip gevaarlijk hoog wordt bij vollast. Bij wenig gas, geen problemen. Vandaar dat ons vermoeden bestaat dat het de chip is.
 15. Dat is niet mijn vraag. Ik kan ook naat jd maar wil eerst het een en ander uitsluiten. Kenny (turbo-variant op het forum) kent deze motoren zeer goed en is onze vaste monteur.
 16. Maandag wordt de wagen uitgezen door kenny. Er zaten geen foutmeldingen in het systeem bij de vorige uitlezing.
 17. Mijn zoon heeft korte tijd geleden een passat 1.8t gekocht. Deze was bij aankoop gechipt. De verkoper heeft netjes aangegeven dat er een probleem bij vollast was, hij had er geen last van. De verkoper is terug geweest naar de tuner welke aangaf dat de lmm niet fris was. Verkoper heeft deze niet meer vervangen. Echter begint het mijn zoon te irriteren en wil het opgelost hebben. De wagen is al eens uitgelezen zonder een log te maken.LMM en dumpvalve zijn inmiddels vervangen. Het probleem is het volgende: als je het gas vol intrapt, schiet de wagen van zijn plaats (sneller als mijn gechipte 1.8t), maar heel snel is de trekkracht grorendeels weg. Bij het uitlezen zag je de turbodruk van 1.2 naar 0.6 bar terugvallen. Ook zie je op dat moment het ontstekingsmoment op +12% staan. Ook deze valt terug. Dan trekt ie weer en valt na 1-2 secoonden weer terug. Dit blijft zo doorgaan totdat je het gas loslaat. Wij en turbo-variant hebben wel een vermoeden waar het aan ligt (software) maar we willen eventuele hardwareoorzaken uitsluiten. De wagen regelt zich af zonder in noodloop te schieten. Wie heeft enig idee waar het aan kan liggen (buiten de chip, leverancier is bekend). Hoor het graag.
 18. RogerPassat

  Sportline verlagen

  Het schijnt dat ze verbeterd zijn tov enkele jaren geleden. Ik heb v-maxx onder een golf 1 gehad en het was net een kart. Kijk eens even op www.gts-sport.de Ik heb daar net de schokbrekers gekocht van koni voor een zeer aantrekkelijke prijs. Liggen er nu met de koni veren op en bevallen zeer goed. Maar ze verkopen ook andere topmerken.
 19. RogerPassat

  Sportline verlagen

  Bij mijn 3bg sportline heb ik 35/35 mm koni geplaatst en de wagen is daardoor ongeveer 2cm verder verlaagd. Standaard is de verlaging 25mm bij sportline. Je moet dus van een normale uitvoering uitgaan. ps 40/40 wel op de grens met originele schokbrekers
 20. De schokbrekers komen er morgen onder. Deze zijn ook voor een audi A6 en A4 (zelfde bestelnummer). Dit zijn zwaardere wagens als de mijne, maar morgen weten we het zeker. Een schokbreker laat een wagen ook niet lager liggen, dat doen de veren en die blijven hetzelfde (ook koni). @sietze, er zitten ronde schotels op.
 21. RogerPassat

  JD chiptuning

  Nummer is door pon gewijzigd. Eindigt zoals mathijs aangaf op 710P en is zo uit te wisselen.
 22. De set is binnen. Zoals je zei zitten bij deze set ronde (losse) schotels rubbers.
 23. RogerPassat

  JD chiptuning

  Je hebt gelijk, mathijs. Nu jij het aangaf, dit zei de dealer ook
 24. RogerPassat

  JD chiptuning

  Yep, toets het eens in bij zoeken, dan zal het nummer wel ergens staan. Zo heb ik het ook opgezocht, de dealer weet anders niet wat je wilt. Het nummer eindigt in ieder geval op 710N.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden