Ga naar inhoud

SimonTSI

Members
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door SimonTSI

 1. Welk probleem? Enige probleem dat nu echt aangepakt zou moeten worden is airco weer werkend krijgen (nieuwe compressor en een leiding vervangen). Verder rij ik momenteel niet genoeg kilometers om het olieverbruik goed te meten. Op basis van de laatste 2000 km is het nihil voor zover ik dat met de oliestok kan meten. Dus veel minder dan gedacht.
 2. Update: De auto is nu voor het eerst in mijn bezit helemaal goed uitgelijnd (a), het stuur staat recht (b) en de stuurbediening doet het weer (c). Ik heb nog niet eerder zo'n fijne rit in de auto gehad terug naar huis van de garage. Het is een 'mixed bag' met mijn garage. Uiteindelijk verdienen ze echt wel complimenten omdat ze wel die extra passen zetten (kosteloos voor mij) om de auto helemaal in het 'groen' te krijgen met uitlijnen. Dat het zo lang moet duren (meerdere garagebezoeken, foute diagnoses, foutjes) is de andere kant van de medaille. Wat was nu het probleem met uitlijnen? De uitlijnbrug/apparatuur zelf!! Uiteindelijk is mijn auto op een andere brug in een andere garage uitgelijnd (door hen geregeld in overleg met mij). Dat de stuurbediening het niet deed was domweg slordigheid. Stekkertje was de vorige keer niet na recht zetten stuur niet goed vastgezet. Al met al veel oponthoud voor mij als klant. Maar ik kan wel zeggen dat ze tot het gaatje zijn gegaan om het goed te regelen. Het simpele uitlijnen van mijn auto heeft hen zeker 6-8 uur gekost in drie bezoekjes. Daarbij heb ik enkel het standaardtarief voor uitlijnen betaald waarbij ze waarschijnlijk uitgaan van 1 uur.
 3. Vandaag gebeld. Uit het verslag van de werkplaats blijkt dat het stuur eraf is geweest. Ook dat ze een proefrit hebben gemaakt. Dinsdag gaan ze de stuurbediening fixen. Vandaag nog even een rit gemaakt om toch even te dubbelchecken of de afwijking naar rechts er is. Bij nadere constatering is het eerder zo dat het stuur gewoon verkeerd is teruggezet. Waardoor als je het stuur recht houdt, de auto inderdaad naar rechts afwijkt. Laat je het stuur los met een een paar graden insturen naar links, dan rijdt de auto rechtdoor...
 4. Dat vraag ik me ook af. Wellicht dat ze dachten een service te verlenen door het airbaglampje weer uit te schakelen (want die brandt opeens niet meer) op een bepaalde manier waardoor ook andere instellingen zijn verschoten / naar een default / fabrieksinstelling zijn teruggegaan? Ik zal het ze morgen in ieder geval vragen.
 5. Vandaag uitlijnen. De garage is er 3,5 uur mee bezig geweest. Drie keer uitgelijnd. Toen vonden ze dat het goed was. Ik heb er niks voor hoeven betalen. Dikke pluim daarvoor! MAAR, ik rij weg en de auto trekt naar rechts... Een paar minuten later wil ik het volume van de radio wat hoger zetten met het stuur. Lukt niet. Alle knoppen op het stuur werken niet meer... Met andere woorden. Ik krijg een auto terug met meer i.p.v. minder issues na 3,5 uur werk door monteurs. Morgen maar weer even contact opnemen...
 6. Update! Ik heb zondag de draagarmen achter vervangen. Maar meteen de veren meegenomen (Febi). De Buitenste draagarmrubbers zagen er nog redelijk uit. Omdat ik niet veel tijd meer had heb ik ze niet vervangen (ik had ze wel al binnen). Ook de bovenste draagarmrubbers zagen er nog redelijk uit. Gelukkig. Zal vast wel ergens de komende 50k moeten gebeuren, maar nu even niet. Doordag ik de oude draagarmen met beleid met een slijptol los moest krijgen duurde de klus wel wat langer. Al met al 2 uur werk en niet ingewikkeld. Klus die je prima zelf kunt doen om kosten te besparen. Een 2-koloms brug en een hydraulische telescopische steun heb je wel nodig om de klus relatief snel te klaren. Donderdag wordt de auto volgens afspraak uitgelijnd bij de dealer. Pluim in deze voor de dealer omdat ik 1 keer betaald heb voor 3 keer uitlijnen (3 pogingen). Je betaald immers voor resultaat en niet voor werkzaamheden. Fijn dat ze dat zo oppakken.
 7. Nieuwe GPS van Hirschmann besteld! Nu heb ik 14/15 maart weer tijd om te sleutelen. Dan gaat dit ook gedaan worden
 8. Thanks! Ik volg jullie adviezen. Ik koop een goedkope GPS om te testen tussen de huidige situatie (stekker checken) en een andere GPS. Ik moet zeggen dat de GPS maximaal 6 van de 9 satellieten gaf, maar gemiddeld 2/3. Was dus al niet geweldig. Zonet een ritje gemaakt en was alles weer goed. Onbetrouwbaar dus en dat wil je niet.
 9. Dag Alle, klopt het dat als ik deze koop (na wat speurwerk op dit forum), dat mijn navigatie er blij van wordt: https://www.conrad.nl/p/gps-antenne-hirschmann-car-communication-gps7-fakra-bus-370696 Deze dan plaatsen op een stuk metaal onder het dashboard (tellersteun of achter handschoenenkastje)? Wat is de beste plek?
 10. Hoi Barry, Dat vermoed ik ook. Is dan de snelste klap om voor origineel te vervangen of iets anders?
 11. Follow-up vraag: mijn RNS510 was stabiel kwa satellieten vinden en nauwkeurigheid voor de stuurwissel. Sindsdien is het vaak 0 tot 2 satellieten en "no fix" waarbij de stuurbewegingen redelijk goed gevolgd worden maar wel constant ca 200 meter van mijn werkelijke positie. Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand is en hoe dit verholpen kan worden?
 12. Dag Jaap, ik heb daar niks geks gezien, maar ik zal er nog eens extra goed naar kijken. De voorste stangetjes zijn wel op termijn aan vervanging toe zag ik. Maar deze twee grote onderste draagarmen lijken me heel duidelijk de boosdoeners in de wegligging. Als ik het de issues in het weggedrag daarmee oplos, is het voorlopig prima. Ik heb misschien nog bigger fish to fry met deze Passat
 13. Ik heb de set inderdaad besteld en ben vandaag de brug op geweest. Helaas had ik minder tijd dan ik wilde, dus er is nog niks veranderd. Maar wel vooruitgang. Allereerst: toch fijn als je je eigen diagnose naast die van de garage kunt leggen. Dat maakt dat ik zeker niet meer terugga naar de garage voor onderhoud. Op zoek naar een ander dus. Hoewel de oplossing die de garage had de juiste was, was de uitleg niet steekhoudend. Om uit te kunnen lijnen moesten de draagarmen vervangen worden omdat de bouten muurvast zaten. Omdat die bouten ook nog eens moeilijk bereikbaar waren moest het uitgeboord worden. Dat was de uitleg. Wat ik echter direct op de brug constateerde waren totaal verteerde draagarmrubbers waardoor de draagarmen schever staan dan de toren van Pisa. En ja, het had even tijd nodig om alle vier de bouten los te krijgen, maar muurvast... en moeilijk bereikbaar...? Je kan er zeer makkelijk bij met een steeksleutel. Met een slagmoersleutel niet nee. Dertig minuten werk. Als ik daarbij optel dat de garage mij uitlijnen in rekening heeft gebracht terwijl door staat van de achterste draagarmen de auto feitelijk niet uit te lijnen is... Het klopt gewoon niet. Verder wel vriendelijke mensen hoor Excuus voor deze klaagzang. Anyway, er restte mij te weinig tijd om het karwij af te maken en bovendien zagen ook de buitenste draagarmrubbers er niet meer goed uit. En die zaten niet bij de set... Klopt het dat dat deze zijn: https://www.autodoc.nl/febi-bilstein/7549136 ? Als dat klopt, dan bestel ik die en doe ik de klus volgende week. Foto's: draagarm rechts, rechts, links en patient op brug.
 14. Problem solved! Dieseltje heeft geholpen het in VCDS goed in te stellen. Heel fijn! Alles werkt (was nog even issue met cruise control. De stekker bleek niet goed te zitten...). Dus de BT telefoonverbinding werkt vlekkeloos, audio streaming via Spotify en Apple Music werkt! Heel fijn. Alleen de titels/artist van de muziek is niet zichtbaar in het display bij streamen muziek. Niet zo belangrijk verder. Dit was mijn eerste ervaring met dit forum. Zonder jullie was het oplossen van dit issue zeker niet zo snel met zo veel vriendelijke hulp opgelost. Dank!
 15. Nog even een vraag voor als ik hopelijk morgen tijd zie om de stuurwissel te doen. Ik heb namelijk nog nooit iets met een airbag gedaan. Het zijn gewoon stekkers zoals ook een autoradio of knoppen, maar moet ik extra voorzichtig zijn? Haal ik de accukabel los voor ik begin?
 16. Dank voor de antwoorden. Inductheater is zeker een optie. Dank voor de suggestie. Ik ga komende week even naar een kennis met een brug. Gaan we de opties daar proberen. Met wat tijd en geduld kom je verder dan de garage denk ik. Ik heb verder niks van de garage gehoord over rubbers die niet meer goed waren. De redenering is inderdaad enigszins vreemd, maar het lijkt me dat ze de het dan uitboren en de draagarm niet meer bruikbaar is. Dat verhaal over waardes zegt me niks. Maar ik vind het hoe dan ook wel vreemd dat hij achter uitgelijnd moet worden. Wat kan er dan gebeuren dat het verspringt achter? Het zij zo. Dus komende week zelf proberen los te maken en dan weer laten uitlijnen. Als dat lukt dan die ik de schokbrekers en veren later (als de andere issues die een stuk pregnanter zijn, zijn opgelost)
 17. SimonTSI

  Probleem uitlijnen vraag

  Dag! Ik heb een heerlijk rijdende prachtige aankoop gedaan met een Passat 2.0 TSI uit 2009. Echter, met heel erg veel issues. Ik zal on topic blijven voor het onderstel (maar er is mer aan de hand). Twee vragen eigenlijk: 1) Het issue is: Auto trekt naar rechts. De auto kan niet uitgelijnd worden doordat een stelmogelijkheid op de achterste draagarmen helemaal vast zit. Garage krijgt het niet los en dus is advies achterdraagarmen te vervangen. Nu heb ik geen enkele aanleiding om mijn garage te wantrouwen in deze diagnose, maar toch wil even bij jullie checken of dit een bekend probleem is dat goedkoper opgelost kan worden (mijn kosten zijn voor nu al hoog genoeg met andere issues). Dat de stelbout niet loste krijgen is zou te maken hebben met de beperkte ruimte. Is er toch geen mogelijkheid de betreffende stelbout lost te draaien (behalve kruipolie)? Iemand hier ervaring mee? 2) Als de draagarmen echt vervangen moeten worden wil ik wel meteen meer zaken regelen. Dan maar dieper in de buidel tasten en meteen ook de dempers en veren achter te vervangen (auto staat op 209.xxx km). Als ik dit zou doen. Welke andere onderdelen in de achterwielophanging kan ik dan het best ook meer meenemen (als ik toch bezig ben)?
 18. Ik kan staven wat dieseltje zegt puur op basis van wat ik ervaar. Ik kan de telefoon koppelen tot op zekere hoogte. De telefoon ziet de auto en de auto ziet de telefoon. De koppelpoging begint ook met de telefoon. Zodra ik op mijn telefoon de auto met BT selecteer start het proces in de teller. Ze willen elkaar ook heel graag beter leren kennen. Alleen blijft de kennismaking hangen in de stap die je hierboven ergens in een plaatje ziet. Geen enkele knop op mijn stuur met ronde knoppen brengt ons dan verder.
 19. Hoi FapperCC! Dat het nog ingeregeld moet worden met VCDS is me bekend. Daar wil Dieseltje gelukkig mee helpen BT module is inderdaad 7p6. Het ding bij mijn Passat is dat ie wel de witte MFA heeft. Naar ik heb begrepen had ik dan ook de koppeling met mijn telefoon kunnen afmaken met alleen een andere stuurmodule (en geen stuur), maar ik ben gewoon voor de volledige upgrade gegaan omdat ik er zin in had. Het had er ook mee te maken dat ik de juiste combo van stuurmodule en stuur in de buurt voor een goede prijs kon krijgen.
 20. Dag Benniebenassie. Thanks! Stuur en module zijn inmiddels binnen. Stuur al opgefrist met allemaal middeltjes en deze week even kijken wanneer ik tijd heb het er allemaal in te zetten.
 21. Net even bij Dieseltje langs mogen komen voor een VCDS-check. Superfijn dat dat zo snel kon en dát het kon! Dankzij deze sessie weet ik nu wat ik nodig heb. Een nieuw stuur en een nieuwe stuurmodule. Daar ga ik dus naar op zoek. Toch eigenlijk wel grappig als je bedenkt dat je de BT-telefoonverbinding tot stand kan laten komen door het stuur te wisselen...
 22. Dat scheelt als niet het hele stuur hoeft. Dan er wel even achterkomen welke stuurmodule er precies in moet. Ik zie dat er een hele lijst aan varianten is. Het zou echt geweldig zijn als jij kan helpen met uitlezen. Zeer aardig dat je dat aanbiedt. Ik maak graag een afspraak met je op een moment dat dat jou schikt. Ik zie dat je ook in Groningen woont. En als je er iets voor wilt hebben, geen probleem. Zie in het plaatje trouwens de stap waar ik niet verder kom in de koppeling van mijn telefoon:
 23. Aha! Helder. Ok. Dus ik moet of downgraden kwa BT module (of aftermarket) die toch nog met moderne telefoons kan of upgraden naar een nieuw stuurwiel? Klopt het dat dat mijn opties zijn? Sinds vanochtend met VCDS dingen anders zijn ingesteld en ik daarna de auto een paar uur niet gebruikt heb (waarschijnlijk doet dat iets), is de radioweergave en navigatie in de MFA ook weg. Hmmm... Heeft dat met de CAN BUS te maken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden