Ga naar inhoud

HansPassat

Members
  • Aantal items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Community Answers

  1. HansPassat's bericht in Achterklep gaat niet open met CV was marked as the answer   
    Update van de problemen met het openen van de achterklep waarmee ik dit item opende vorige week.
     
    Ik heb eindelijk het motortje/servo binnen, besteld via auto-onderdelen24.nl, duurde dus meer dan 1 week (van zaterdag 22 sept  tot maandag 1 okt).
    Het moest uit voormalig oost Duitsland komen, dat viel dus tegen. Tevens zat er gedeeltelijk een ander korter (wit) asje aan de servo. Dit deel kon ik er gelukkig afklikken en uitwisselen met de oude. Na viel gepiel, het is totaal niet service vriendelijk in of uit te bouwen, uiteindelijk alles op zijn plaats gekregen en ja, het werkt weer.
    Gelukkig was het dus geen draadbreuk, want dat is helemaal een nachtmerrie.
     
    Zoals in eerdere post gezegd, ik kom in 1e instantie de as niet indrukken, later met veel kracht wel en kwam het motortje kennelijk los.
    De oude servo maar eens open gemaakt, het motortje zat af en toe harstikke vast. 
     
    Ik denk dat op vakantie het volgende is gebeurd. De motor zat waarschijnlijk vast bij het openen van de klep waardoor de zekering van 10A eruit vloog. Ik denk dat het met de koolborstels te maken heeft, misschien half vastgebrand vanwege slijtage/inbranden van de borstels (auto is van 2004)
    Die koolborstels maakten vervolgens geen contact meer waardoor een volgende zekering er niet meer uitvloog en de overige deuren gelukkig bleven werken.
     
     
    @ Dieselaar: De schakelaar in het linkerportier werkt wel degelijk zodra de stand van het slot in de klep op stand B staat, zie mijn vorige post aan Korre.
     
    Je kunt de servo testen door er 12V op te zetten (met een flinke voeding) blauw is de min, bruin is de plus, andersom werkt niet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden