Ga naar inhoud

Heatsink

Members+
 • Aantal items

  408
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Community Answers

 1. Heatsink's bericht in Auto houdt willekeurig in was marked as the answer   
  Het is alweer een tijdje gelden dat ik dit onderwerp heb geüpdatet maar ik durf heel zachtjes te zeggen dat het probleem is opgelost.
  Hoe simpel het natuurlijk ook weer kan zijn. Ik heb, nadat de auto uiteindelijk vrijwel elke rit enkele keren begon in te houden, alle onderdelen van de ontsteking in kaart gebracht en ben deze na gaan lopen. Ik ben begonnen met de krukassensor. Deze heb ik even uitgenomen om te bekijken (niets bijzonders te zien) en schoongeveegd met een doekje. Deze was niet eens vies en er zat ook geen metaalslijpsel aan (deze tip las ik op een ander forum ivm krukassensor met permanente magneet). Deze weer terug geplaatst en ik ben weer wat KM's gaan rijden en verrek... het probleem is weg... Spannender werd het niet. Hij rijd weer prima en ik ben weer blij ?
  Bedankt allemaal voor het meedenken!
 2. Heatsink's bericht in Boardcomputer vraag was marked as the answer   
  Ik heb hetzelfde blok (2.0 FSI) en vrijwel hetzelfde verbruik op de cruise control. Waarom dit schommelt is vrij simpel. Een wegdek ligt nooit 100% recht waardoor je auto klimt en daalt, zelfs wanneer een wegdek ogenschijnlijk recht lijkt. Je zult altijd hier en daar (bij)sturen waardoor het rubber van je banden vervormd (rolweerstand). Verder heb je altijd te maken met luchtweerstand (wind) 
   
  Kortom, er spelen verschillende factoren mee in het verbruik van je auto.
   
  Als het je interessant lijkt kun je op Wikipedia een artikel lezen over brandstofverbruik met name het stukje "Natuurkundig": https://nl.wikipedia.org/wiki/Brandstofverbruik
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden